اصول گرایان سرپل زهاب

اصول گرایان سرپل زهاب

سال «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» مبارکباد
اصول گرایان سرپل زهاب

اصول گرایان سرپل زهاب

سال «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» مبارکباد

باارسال نامه ای صورت گرفت

ارسال به دوستان
آمریکا و تروئیکای اروپا خواستار واکنش کمیته تحریمی سازمان ملل به آزمایش موشکی ایران شدند

آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه با ارسال نامه‌ای به کمیته امور تحریم‌های ایران در شورای امنیت سازمان ملل خواستار واکنش مقتضی به آزمایش موشک «عماد» توسط ایران شده‌اند.

خبرگزاری فارس: آمریکا و تروئیکای اروپا خواستار واکنش کمیته تحریمی سازمان ملل به آزمایش موشکی ایران شدند

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، کشورهای آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان با ارسال نامه‌ای به کمیته امور تحریم‌های ایران در شورای امنیت سازمان ملل آزمایش موشک «عماد» در ایران را به اطلاع آن کنگره رسانده و خواستار پاسخ مقتضی به آن شدند. 

این نامه که به نوشته رویترز، آمریکا آن را به نمایندگی از هر 4 کشور به کمیته مزبور ارسال کرده با ادعای اینکه موشک «عماد» قابلیت حمل سلاح‌های هسته‌ای را داشته اقدام ایران را ناقض قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد دانسته است.

در نسخه‌ای از نامه که به رویت خبرگزاری انگلیسی رویترز رسیده آمده است: «اطمینان داریم که این اطلاعات به آن کمیته در اجرای مسئولیتش برای بررسی نقض قطعنامه‌های شورای امنیت و واکنش مقتضی به آن، کمک خواهد کرد.»

موشک دوربرد «عماد»، که نسل جدید موشک‌های بالستیک ساخت وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران است روز یکشنبه (19 مهرماه) با موفقیت آزمایش شد. «عماد» نخستین موشک دوربرد ایران با قابلیت هدایت و کنترل تا لحظه اصابت به هدف است.

کشورهای غربی ادعا می‌کنند این اقدام ایران ناقض قطعنامه شماره 1929 شورای امنیت سازمان ملل متحد بوده است، قطعنامه‌ای که آغازگر چهارمین دور تحریم‌ها علیه ایران با طرح ادعاهای بی‌پایه درباره برنامه هسته‌ای این کشور بود و سال 2010 به تصویب رسید.

شورای امنیت، اخیراً قطعنامه‌ای جدیدتر به شماره 2231 برای تأیید «برجام» به تصویب رسانده که هنوز اجرایی نشده است. قطعنامه 2231 تمامی قطعنامه‌های قبلی این شورا علیه ایران را لغو می‌کند.

بر اساس بندی از قطعنامه 1929، ایران از هرگونه کار بر روی موشک‌های بالستیک «با قابلیت حمل کلاهک‌های هسته‌ای» منع شده است. کشورهای غربی بر اساس همین بند هرگونه آزمایش موشک‌های بالستیک از سوی ایران را خلاف قوانین بین‌المللی می‌خوانند.

«حسین سبحانی‌نیا»، نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی  روز جمعه، 24 مهر در گفت و گو با خبرگزاری خانه ملت در همین باره گفته است: «موشک‌های ایران قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای ندارد موشک‌های عماد هم برای چنین کاری طراحی نشده است.»

در بخش دیگری از نامه آمریکا و سه کشور اروپایی که پایگاه اینترنتی شبکه خبری «الجزیره» گزارش کرده چنین آمده است: «پرتاب این موشک، آشکارا مشمول "فعالیت‌هایی مرتبط با موشک‌های بالستیک دارای قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای" می‌شود و این اقدامی "مستلزم استفاده از فناوری‌های موشک‌های بالستیک» است.»

4 کشور، در بخش دیگری از نامه نوشته‌اند که قصد دارند «با این کمیته و هیئت کارشناسان آنها برای تحقیق درباره این تخلف همکاری کامل کنند.»

انجام هر گونه تحقیق درباره اقدام ایران مستلزم رأی‌گیری و موافقت اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد به اتفاق آراء، از جمله روسیه و چین در این باره است. 

«کریستن سالومی»، خبرنگار شبکه خبری الجزیره می‌گوید نشانه‌های حاکی از آن است که مسکو و پکن با انجام چنین تحقیقاتی موافقت نخواهند کرد.

جمهوری اسلامی ایران همواره ادعای کشورهای غربی، مبنی بر وجود جنبه‌های نظامی در برنامه هسته‌ای خود را رد می‌کند.

9 فرمان مقام معظم رهبری به رئیس جمهور درباره برجام/ اجرای برجام تایید شد

اظهارات رئیس جمهور امریکا در دو نامه به اینجانب مبنی بر اینکه قصد براندازی جمهوری اسلامی را ندارد، خیلی زود با طرفداریش از فتنه‌های داخلی و کمک مالی به معارضان جمهوری اسلامی، خلاف واقع از آب درآمد و تهدیدهای صریح وی به حمله نظامی پرده از نیت واقعی سران آمریکا برداشت.
9 فرمان مقام معظم رهبری به رئیس جمهور درباره برجام/ اجرای برجام تایید شدآیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری در نامه ای خطاب به حسن روحانی رئیس جمهوری اجرای برجام را تایید کردند. ایشان همچنین درباره اجرای برجام 9 دستور صادر کردند.

به گزارش عصرایران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در نامه‌ای به آقای روحانی رئیس‌جمهور و رئیس شورای‌عالی امنیت ملی، با اشاره به بررسیهای دقیق و مسئولانه برجام در مجلس شورای اسلامی و شورای‌عالی امنیت ملی و عبور این موافقتنامه از مجاری قانونی، دستورات مهمی را در خصوص رعایت و حفظ منافع ملی و مصالح عالیه کشور صادر و با برشمردن تأکیدات و الزامات 9 گانه در اجرای برجام، مصوبه جلسه 634 مورخ 19/5/94 شورای عالی امنیت ملی را با رعایت این موارد و الزامات تأیید کردند.

متن نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای روحانی
رئیس جمهور اسلامی ایران و رئیس شورای عالی امنیت ملی دامت توفیقاته
با سلام و تحیت،

اکنون که موافقتنامه‌ی موسوم به برجام پس از بررسی‌های دقیق و مسئولانه در مجلس شورای اسلامی؛ کمیسیون ویژه و دیگر کمیسیون‌ها و نیز در شورای عالی امنیت ملی سرانجام از مجاری قانونی عبور کرده و در انتظار اعلام نظر اینجانب است، لازم می‌دانم نکاتی را یادآور شوم تا جنابعالی و دیگر دست‌اندرکاران مستقیم و غیرمستقیم آن، فرصت‌های کافی برای رعایت و حفظ منافع ملی و مصالح عالیه‌ی کشور در اختیار داشته باشید.

1 ـ پیش از هر چیز لازم می دانم از همه‌ی دست‌اندرکاران این فرآیند پرچالش، در همه‌ی دوره‌ها 

از جمله: هئیت مذاکره کننده‌ی اخیر که در توضیح نقاط مثبت و در اصل تثبیت آن نقاط همه‌ی سعی ممکن خود را به کار بردند، و نیز از منتقدانی که با ریزبینی قابل تحسین، نقاط ضعف آن را به همه‌ی ما یادآور شدند و مخصوصاً از رئیس و اعضاء کمیسیون ویژه‌ی مجلس و نیز از اعضای عالی مقام شورای عالی امنیت ملی که با درج ملاحظات مهم خود برخی از نقاط خلاء را پوشش دادند، و سرانجام از رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی که با تصویب طرحی محتاطانه، راه درست اجرا را به دولت ارائه کردند، و نیز از رسانه‌ی ملی و نویسندگان مطبوعات کشور که با همه‌ی اختلاف نظرها در مجموع، تصویر کاملی از این موافقتنامه در برابر افکار عمومی نهادند، قدردانی خود را اعلام دارم. این مجموعه‌ی پر حجم کار و تلاش و فکر در مسأله‌ئی که گمان می‌رود از جمله‌ی مسائل به یاد ماندنی و عبرت‌آموز جمهوری اسلامی باشد، در خور تقدیر و مایه‌ی خرسندی است. به همین دلیل با اطمینان می‌توان گفت که پاداش الهی برای این نقش آفرینی‌های مسئولانه، مشتمل بر نصرت و رحمت و هدایت ذات حضرت حق خواهد بود ان‌شاءالله، زیرا وعده‌ی نصرت الهی در برابر نصرت دین او تخلف ناپذیر است.

2 ـ جنابعالی با سابقه‌ی چند دهه حضور در متن مسائل جمهوری اسلامی طبعاً دانسته‌اید که دولت ایالت امریکا در قضیه‌ی هسته‌ئی و نه در هیچ مسأله‌ی دیگری، در برابر ایران رویکردی جز خصومت و اخلال در پیش نگرفته است و در آینده هم بعید است جز این روش عمل کند. اظهارات رئیس جمهور امریکا در دو نامه به این جانب مبنی بر اینکه قصد براندازی جمهوری اسلامی را ندارد، خیلی زود با طرفداریش از فتنه‌های داخلی و کمک مالی به معارضان جمهوری اسلامی، خلاف واقع از آب درآمد و تهدیدهای صریح وی به حمله نظامی ـ و حتی هسته‌ئی که می‌تواند به کیفر خواست مبسوطی علیه وی در دادگاه‌های بین‌المللی منتهی شود ـ پرده از نیت واقعی سران آمریکا برداشت. صاحبنظران سیاسی عالم و افکار عمومی بسیاری از ملت‌ها به وضوح تشخیص می‌دهند که عامل این خصومت تمام‌نشدنی، ماهیت و هویت جمهوری اسلامی ایران است که برخاسته از انقلاب اسلامی است. ایستادگی بر مواضع بر حق اسلامی در مخالفت با نظام سلطه و استکبار، ایستادگی در برابر زیاده طلبی و دست‌اندازی به ملت‌های ضعیف، افشای حمایت امریکا از دیکتاتوری‌های قرون وسطائی و سرکوب ملت‌های مستقل، دفاع بی‌وقفه از ملت فلسطین و گروه‌های مقاومت میهنی، فریاد منطقی و دنیاپسند بر سر رژیم غاصب صهیونیست، قلم‌های عمده‌ئی را تشکیل می‌دهند که دشمنی رژیم ایالات متحده امریکا را بر ضد جمهوری اسلامی، برای آنان اجتناب ناپذیرکرده است. و این دشمنی تا هنگامی که جمهوری اسلامی با قدرت درونی و پایدار خود، آنان را مأیوس کند ادامه خواهد داشت.

چگونگی رفتار و گفتار دولت امریکا در مسأله‌ی هسته‌ئی و مذاکرات طولانی و ملال‌آور آن، نشان داد که این نیز یکی از حلقه‌های زنجیره‌ی دشمنی عنادآمیز آنان با جمهوری اسلامی است. فریبکاری آنان در دوگانگی میان اظهارات اولیه‌ی آنان که با نیت قبول مذاکره‌ی مستقیم از سوی ایران انجام می‌شد، با نقض عهدهای مکرّر آنان در طول مذاکرات دوساله و همراهی آنان با خواسته‌های رژیم صهیونیستی و دیپلوماسی زورگویانه‌ی آنان در رابطه با دولت‌ها و مؤسسات اروپائی دخیل در مذاکرات، همه نشان دهنده‌ی آن است که ورود فریبکارانه‌ی آمریکا در مذاکرات هسته‌ئی، نه با نیت حل و فصل عادلانه، که با غرض پیشبرد هدف‌های خصمانه‌ی خود درباره‌ی جمهوری اسلامی صورت گرفته است.
بیشک حفظ هوشیاری نسبت به نیّات خصمانه دولت آمریکا و ایستادگی‌هایی که بر اثر آن در طول مسیر مذاکرات از سوی مسئولان جمهوری اسلامی به کار رفت، توانست در موارد متعدّدی از ورود زیان‌های سنگین جلوگیری کند.

با این حال محصول مذاکرات که در قالب برجام شکل گرفته است دچار نقاط ابهام و ضعف‌های ساختاری و موارد متعددی است که در صورت فقدان مراقبت دقیق و لحظه به لحظه،‌ می‌تواند به خسارت‌های بزرگی برای حال و آینده‌ی کشور منتهی شود.

3ـ بندهای نه‌گانه قانون اخیر مجلس و ملاحظات ده‌گانه‌ی ذیل مصوبه‌ی شورای عالی امنیت ملی، حاوی نکات مفید و مؤثر است که باید رعایت شود، با این حال برخی نکات لازم دیگر نیز هست که همراه با تأکید بر تعدادی از آنچه در آن دو سند آمده است،‌ اعلام می‌گردد.

اولاً: از آنجا که پذیرش مذاکرات از سوی ایران اساساً با هدف لغو تحریم‌های ظالمانه اقتصادی و مالی صورت گرفته است و اجرایی شدن آن در برجام به بعد از اقدام‌های ایران موکول گردیده، لازم است تضمین‌های قوی و کافی برای جلوگیری از تخلف طرف‌های مقابل، تدارک شود، که از جمله‌ی آن اعلام کتبی رئیس‌جمهور امریکــا و اتحادیه‌ی اروپا مبنی بر لغو تحریم‌ها است. در اعلام اتحادیه‌ی اروپا و رئیس‌جمهور امریکا باید تصریح شود که این تحریم‌ها به‌کلی برداشته شده است. هرگونه اظهاری مبنی بر این‌که ساختار تحریم‌ها باقی خواهد ماند، به منزله‌ی نقض برجام است.

ثانیاً: در سراسر دوره‌ی 8 ساله وضع هرگونه تحریم در هر سطح و به هر بهانه‌ای (از جمله بهانه‌های تکراری و خودساخته‌ی تروریسم و حقوق بشر) توسط هر یک از کشورهای طرف مذاکرات، نقض برجام محسوب خواهد شد و دولت موظف است طبق بند 3 مصوبه‌ی مجلس اقدام‌های لازم را انجام دهد و فعالیت‌های برجام را متوقف کند.

ثالثاً: اقدامات مربوط به آنچه در دو بند بعدی آمده است، تنها هنگامی آغاز خواهد شد که آژانس پایان پرونده‌ی موضوعات حال و گذشته (pmd) را اعلام نماید.
رابعاً: اقدام در مورد نوسازی کارخانه‌ی اراک با حفظ هویت سنگین آن، تنها در صورتی آغاز خواهد شد که قرارداد قطعی و مطمئن درباره‌ی طرح جایگزین و تضمین کافی برای اجرای آن منعقد شده باشد.

خامساً: معامله‌ی اورانیوم غنی‌ شده‌ی موجود در برابر کیک زرد با دولت خارجی در صورتی آغاز خواهد شد که قرارداد مطمئن در این‌ باره همراه با تضمین کافی منعقد شده باشد. معامله و تبادل مزبور باید به‌ تدریج و در دفعات متعدد باشد.

سادساً: مطابق مصوبه‌ی مجلس،‌ طرح و تمهیدات لازم برای توسعه‌ی میان‌مدت صنعت انرژی اتمی که شامل روش پیشرفت در مقاطع مختلف از هم‌اکنون تا 15 سال و منتهی به 190 هزار سو است،‌ تهیه و با دقت در شورای عالی امنیت ملی بررسی شود. این طرح باید هرگونه نگرانی ناشی از برخی مطالب در ضمائم برجام را برطرف کند.
سابعاً: سازمان انرژی اتمی، ‌تحقیق و توسعه در ابعاد مختلف را در مقام اجرا به‌گونه‌ای ساماندهی کند که در پایان دوره‌ی 8 ساله هیچ کمبود فناوری برای ایجاد غنی‌سازی مورد قبول در برجام وجود نداشته باشد.

ثامناً: توجه شود که موارد ابهام سند برجام، ‌تفسیر طرف مقابل مورد قبول نیست و مرجع، متن مذاکرات است.

تاسعاً: وجود پیچیدگی‌ها و ابهام‌ها در متن برجام و نیز گمان نقض عهد و تخلفات و فریبکاری در طرف مقابل بویژه امریکا، ایجاب می‌کند که یک هیئت قوی و آگاه و هوشمند برای رصد پیشرفت کارها و انجام تعهدات طرف مقابل و تحقق آنچه در بالا بدان تصریح شده است،‌ تشکیل شود. ترکیب و وظائف این هیئت باید در شورای عالی امنیت ملی تعیین و تصویب شود.
با توجه به آنچه ذکر شد، مصوبه‌ی جلسه 634 مورخ 94/5/19 شورای عالی امنیت ملی با رعایت موارد یاد شده تأیید می‌شود.

در خاتمه همان‌طور که در جلسات متعدد به آن جناب و دیگر مسئولان دولتی یادآور شده و در جلسات عمومی به مردم عزیزمان گوشزد کرده‌ام، رفع تحریم‌ها هر چند از باب رفع ظلم و احقاق حقوق ملت ایران کار لازمی است، لیکن گشایش اقتصادی و بهبود معیشت و رفع معضلات کنونی جز با جدی گرفتن و پیگیری همه‌ جانبـه‌ی اقتصاد مقـاومتی میسر نخـواهد شـد. امیـد است که مراقبت شود که این مقصود با جدیت تمام دنبــال شود و بخصوص به تقویت تولید ملی توجه ویژه صورت گیرد و نیز مراقبت فرمائید که وضعیت پس از برداشته شدن تحریم‌ها، به واردات بی‌رویه نینجامد، و بخصوص از وارد کردن هرگونه مواد مصرفی از امریکا جداً پرهیز شود.

توفیقات جنابعالی و دیگر دست‌اندرکاران را از خداوند متعال مسألت مینمایم.

سیّدعلی خامنه‌ای
29/مهرماه/94

زاکانی در جمع دانشجویان بسیجی عنوان کرد


جلسه سه‌نفره لاریجانی، حجازی و شمخانی دروغ محض است/ اینکه می‌گویند هسته‌ای پرونده رهبری است حرف نادرستی است

نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: اینکه می‌گویند پرونده مذاکرات، پرونده رهبری است حرف نادرستی است، مقام معظم رهبری صراحتا فرمودند در جزییات دخالت نمی‌کنند، مسئولیت پرونده هسته‌ای به گردن لاریجانی و روحانی است.

خبرگزاری فارس: جلسه سه‌نفره لاریجانی، حجازی و شمخانی دروغ محض است/ اینکه می‌گویند هسته‌ای پرونده رهبری است حرف نادرستی است

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، زاکانی نماینده مردم تهران در مجلس عصر امروز در نشست سیاسی شوراهای بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران که در لانه جاسوسی سابق آمریکا برگزار شد، با اشاره به نقشه‌های مختلف دشمنان علیه ملت‌های مسلمان گفت: تلاش کردند اسلام را به عنوان دشمن خود معرفی کنند و با این دشمن به انسجام داخلی برسند و چون این طرح شکست خورد سعی کردند دشمن بعدی را چین اعلام کنند و در درون اسلام جنگ داخلی ایجاد کند.

وی با بیان اینکه با بیداری اسلامی جهان به 3 قطب کشورهای اسلامی، چین و روسیه و آمریکا و غرب تقسیم شد، تصریح کرد: گمان می‌کردند با ایجاد نفاق در بین مسلمین، اسلام خود به خود مهار می‌شود و به سمت مهار چین می‌روند

زاکانی گفت: چین و روسیه پیام دادند اسلام عقلانی و صحیح اسلام ایران است نه اسلام ترکیه و عربستان، این پیام رسما به ولایتی داده شد.

وی با بیان اینکه مذاکره‌کنندگان چند اشتباه بزرگ و فاحش  در شروع مذاکرات انجام دادند، اظهار داشت: اشتباه اصلی شروع مذاکرات، مذاکره با امریکا بود، دومین اشتباه بازی در زمین غرب بود و اشتباه سوم عدم بهره‌گیری از قدرت کارشناسی کشور بود.

 زاکانی عنوان کرد: در بررسی برجام وقتی به حقوق‌دانان رجوع کردیم خیلی از حقوقدانان اعتراض می‌کردند پس چرا الان آمدید همه گفتند این سند تعهدآور است.

ظریف در مجلس گفت ما در ژنو 16 نفر بودیم در حالی که فقط تیم امریکایی 140 نفر بود تیم انگلیس 40 نفر و تعداد متخصصان ایرانی یک دهم کل بود.

 وی کتمان کاری را اشتباه دیگر در مذاکرات دانست و افزود: اشتباه دیگر شامل استفاده غلط از ظرفیت‌ها بود.

وی تاکید کرد: اینکه می‌گویند این پرونده پرونده رهبری است حرف نادرست و ظلم به رهبری است هرکجا کم می آورند به گردن رهبری می‌اندازند رهبری صراحتا گفتند در جزئیات دخالت نمی‌کنند، مسئولیت پرونده هسته‌ای به گردن لاریجانی و روحانی است.

زاکانی گفت: 7 اشتباه تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای این بود که از صفر شروع کردند و تلاش‌های گذشته را درنظر نگرفتند، مذاکره را یکجانبه با آمریکایی‌ها آغاز کردند، در مدل بازی غرب و آمریکا بازی کردند و مبنی بر پیش نویس‌های غربی مذاکره کردند، قدرت کارشناسی کشور را بکار نگرفتند و رقیب پنداری کردند، از ظرفیت‌های غلط استفاده کردند به طوری که سازمان انرژی اتمی را بعد از توافق ژنو بازی دادند، کتمان کاری می‌کردند نه فقط با مجلس بلکه نسبت به شورای عالی انقلاب فرهنگی و کمیته هسته‌ای و شورای عالی امنیت ملی؛ به طوری که شمخانی در جلسه‌ای گفت این‌ها در شورا گزارشی ندادند و پرونده را از شورا بیرون بردند و کمیته هسته‌ای هم بصورت جدی در متن امر نبود.

نماینده مجلس اظهار داشت: اشکال دیگر تیم مذاکره کننده هسته‌ای، کم ارزش پنداری حوزه فناوری هسته‌ای است، 60 -70 درصد موارد استفاده دوگانه‌ای که در متن برجام آمده مربوط به حوزه نظامی ما است.

وی اضافه کرد: اشکالاتی که درباره برجام وجود دارد این است که با این فضا که طرف مقابل دشمن ما است، تنظیم نشد، طرف مقابل در تنظیم برجام به شدت در دشمن بودن ایران تاکید کرده اما از جانب ما اینگونه نیست.

زاکانی گفت: در این سند انگار دیگر آمریکا قصد براندازی ندارد، آژانس قرار نیست دیگر گزارش خلاف واقع بدهد و قرار نیست اروپایی‌ها با نگاه نفوذ و سیطره به ما نگاه کنند.

وی ادامه داد: در سفری که روحانی به همسایگان شمال کشور داشت، در فرودگاه جلسه‌ای با حضور روحانی لاریجانی، ولایتی، شمخانی که برخی اعضای کمیته هسته‌ای هستند تشکیل شد و نسخه‌ای درباره مذاکرات در دست روحانی و لاریجانی بود که از آن مطالبی می‌گفتند که مورد اعتراض شمخانی و ولایتی قرار گرفت که لااقل نسخه‌ای از متنی که دارید به ما هم بدهید.

زاکانی با بیان اینکه جلسه سه‌نفره با حضور لاریجانی، حجازی و شمخانی دروغ محض است، اظهار داشت: آقای باهنر این مطلب را به آقای کوچک زاده گفتند و بنده گفتم این حرف دروغ است، اطلاعات غلط به آقای باهنر داده بودند اما همین اطلاعات غلط را در صحن مجلس هم به خیلی نمایندگان می‌دادند و آنها را دچار اشتباه کردند.

رهبر معظم انقلاب در منزل سردار شهید همدانی:

ارسال به دوستان
خداوند باب شهادت را برای بندگان خالص خود باز گذاشته است/ تشییع کم‌نظیر شهید همدانی جلوه‌ای از پاداش الهی در قبال اخلاص او بود

رهبر معظم انقلاب اسلامی با حضور در منزل سردار شهید همدانی، ضمن تفقد از خانواده وی شهادت این سردار سرافراز را تبریک و تسلیت گفتند.

خبرگزاری فارس: خداوند باب شهادت را برای بندگان خالص خود باز گذاشته است/ تشییع کم‌نظیر شهید همدانی جلوه‌ای از پاداش الهی در قبال اخلاص او بود
 گزارش تصویری مرتبط

-------------------------------

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری،حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی امشب (یکشنبه) با حضور در منزل سردار شهید حسین همدانی، ضمن تفقد از خانواده شهید، شهادت آن سردار سرافراز را تبریک و تسلیت گفتند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای با اشاره به اخلاص و مجاهدت سردار شهید همدانی در میدانهای خطر، رقم خوردن این سرنوشت شوق‌انگیز را آرزوی دیرینه مجاهدان راه حق خواندند و گفتند: خداوند باب شهادت را برای بندگان خالص خود باز گذاشته و حیف است که مرگ مجاهدان و اسوه‌هایی نظیر شهید همدانی، در راهی غیر از راه شهادت رقم بخورد.

رهبر معظم انقلاب، تشییع با شکوه شهید همدانی در تهران و تشییع کم نظیر آن شهید در همدان را جلوه‌ای از پاداش الهی در قبال اخلاص این شهید بزرگوار برشمردند و افزودند: این حضور شگفت‌انگیز ناشی از جذبه و اخلاصِ آن شهید بود و در واقع برای مردم همدان نیز یک نعمت و فرصت الهی بود تا بار دیگر احساسات انقلابی و شهادت طلبانه خود را بروز دهند.

ایشان با تجلیل از صبر و شکرگزاری همسر و خانواده شهید همدانی و با اشاره به سهیم بودن خانواده‌های شهیدان در اجر و پاداش آنان، خاطرنشان کردند: ادامه یافتن سلسله شهادت و رونق و صفای روزافزون این نعمت عظیم در جامعه، مرهون همین صبرها و شکرگزاریهاست و از خداوند می‌خواهیم که آن شهید عزیز را با پیغمبر اکرم(ص) و اولیاء خود محشور گرداند و خانواده این شهید را نیز مشمول باران الطاف و برکات خود  فرماید.

اعتراض مجلس به یادداشت و تیتر کیهان پنج‌شنبه و پاسخ ما

هیئت رئیسه محترم مجلس شورای اسلامی با ارسال نامه‌ای از طریق روابط عمومی مجلس به تیتر اول و یادداشت کیهان روز پنج‌شنبه- 23 مهرماه 94- اعتراض کرده است که متن جوابیه مجلس و پاسخ کیهان از نظر خوانندگان می‌گذرد.
مدیر مسئول محترم روزنامه کیهان
جناب آقای شریعتمداری
با سلام
در روزنامه کیهان پنج‌شنبه 23 مهرماه سال 94، در صفحات اول و دوم، مطالبی علیه مجلس شورای اسلامی انتشار یافته که از نمونه‌های بارز تهمت، تخریب و افترا است، لذا وفق قانون برای تنویر افکار ملت شریف ایران، در همان صفحات و به همان کیفیت، مطالب زیر به عنوان پاسخ آورده شود:
1- در تیتر و سوتیترها و سرمقاله مطالبی آورده شده که حاکی از بی‌اطلاعی مسئولین روزنامه از امور کشور است، لذا با برداشت انحرافی و 180 درجه خلاف واقع، به جای اصلاح تحریکات و مواضع قبلی روزنامه، خود را از مواجهه با اطلاعیه دفتر مقام معظم رهبری کنار کشانده و باز هم به روش فرار به جلو، رئیس و نایب رئیس مجلس را آماج تهمت قرار داده است. این اقدام کیهان اگر با این احتمال بررسی شود که اطلاعات کافی در اختیار داشته و چنین خلاف‌گویی می‌کند که بسیار مایه تاسف و عین بی‌صداقتی است و اگر با این احتمال باشد که اطلاعات کافی نداشته، سوال این است که چرا بدون اطلاع، دیگران را آماج تهمت قرار می‌دهد که البته در هر دو صورت، ضعف سلوک اخلاق رسانه‌ای آن روزنامه را نشان می‌دهد.
آنچه در مسیر مراحل «طرح اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» انجام گرفت، مسئولین هر دو فراکسیون مجلس در جریان هستند و می‌دانند که مطالب آن روزنامه خلاف واقع و کذب محض است.
2- رئیس محترم مجلس توصیه‌های لازم در هماهنگی کلی در کشور در چنین طرح مهمی را با محوریت دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی مطرح کردند که عین حقیقت و واقع بوده است، لذا مخالف نشان دادن این امر با بیانیه دفتر مقام معظم رهبری از عجایب روزگار و خلاف است و اتفاقا در چند طرح دیگر هسته‌ای که در مجلس نیز به تصویب رسید، دقیقا چنین هماهنگی صورت پذیرفته بود و همچنین مطالب مطرح شده توسط نایب رئیس محترم مجلس با برخی نمایندگان، درست بوده و برداشت آن روزنامه بی‌اساس و مردود است.
3- از رفتارهای نسنجیده دیگر آن روزنامه، نشستن در مقام افتاء و مشروع و غیرمشروع دانستن رای نمایندگان در این طرح است. کیست که نداند رعایت ضوابط شرعی و قانون اساسی، مرجعی مشخص به نام شورای نگهبان دارد و در آن زمان که این مقاله مغشوش در آن روزنامه نوشته شده، شورای محترم نگهبان رای خود را صادر نموده بود. البته اینگونه رفتارهای رسانه‌ای که در چند ماه اخیر آن روزنامه نسبت به مجلس انجام داده و موجب تشویش اذهان عمومی گردیده است، غیرمترقبه نیست و متاسفانه این رسانه، گاه با کلمات سخیف، مانند «سیب‌زمینی سرخ کرده» یا «طرح ابوالبقاء» و نظایر آن نسبت به مهمترین نهاد مردم‌سالاری دینی اسائه ادب نموده است و حال این سوال مطرح است که با چه مجوز شرعی و قانونی روزنامه‌ای که از بودجه عمومی ارتزاق می‌کند و مدیر مسئول آن ریالی در آن سرمایه‌گذاری نکرده، حق دارد مجلس را که مهمترین رکن مردم‌سالاری است تحقیر و تخریب کند؟ (گرچه رسانه‌های خصوصی هم چنین حقی را ندارند تا چه رسد به یک رسانه که از بودجه عمومی استفاده می‌کند).
4- در سایر مطالب این مقاله نیز دستپاچگی و تحلیل نادرست وجود دارد که تاسف‌آور است. مثل اینکه گفته شده: «در اقدامی تامل‌برانگیز فقط چند دقیقه بعد از قرائت گزارش کمیسیون طرح دو فوریتی ارائه شد!»
این در حالی است که قبل از طرح دو فوریتی، حداقل در سه جلسه مفصل بین اعضایی از دو فراکسیون اصلی مجلس، این طرح مورد بررسی قرار گرفته و اصلاحات انجام شده بود و با دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی نیز هماهنگی صورت گرفته بود و قرار بر این شد که بعد از قرائت گزارش کمیسیون، طرح در صحن مطرح شود.
آیا اینکه برای طرحی بسیار مهم و سرنوشت‌ساز، در کل کشور هماهنگی به عمل آمد ایراد دارد؟ یا اینکه ساعت‌ها اعضایی از دو فراکسیون روی این طرح کار کردند و به نتیجه رسیدند تا در مجلس با هماهنگی بیشتری کار جلو برود مورد اشکال است؟ طبعا در طرح‌های مهم نه در ایران که در سطح جهان معمول است خارج از متن جلسات، رایزنی‌ها و بحث‌هایی صورت گیرد تا در جلسات عاقلانه‌تر کار جلو برود حتی در همین قطعنامه اخیر شورای امنیت که کلا 10 دقیقه تصویب آن طول کشید ولی همگان می‌دانند چند ماه طرفین روی آن کار کردند و توافقاتی داشتند.
اما اینکه گفته شده طرح به کمیسیون دیگری ارجاع شد با کمی دقت و رجوع به آیین‌نامه داخلی مجلس متوجه می‌شوید که کمیسیون برجام مسئول ارائه گزارش بود و کار خود را به سرانجام رساند و هیئت رئیسه می‌تواند طرح‌هایی را به این کمیسیون ارجاع دهد اما اصل وظیفه هیئت رئیسه ارجاع طرح به کمیسیون تخصصی یعنی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی است که در آیین‌نامه مشخص شده است و اتفاقا تمامی طرح‌هایی که در زمینه مباحث هسته‌ای در طول سالیان گذشته در مجلس مطرح شده از طریق همین کمیسیون بوده است.
همه این مسائل نشانگر این است که آن روزنامه چون در چند ماه اخیر با تحلیل‌های اشتباه مسیر نادرستی را مورد توجه قرار داد که امروز روشن گردید با حقیقت و واقعیت فاصله دارد، لذا با چنگ زدن به آسمان و ریسمان، قصد فرار از تحلیل‌های غلط گذشته خود را دارد.
لذا در پایان تاکید می‌شود نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی طی دو ماه گذشته با دقت موضوع هسته‌ای را مورد توجه قرار دادند و از سر خیرخواهی و مصالح کشور قانون سنجیده‌ای را با هماهنگی سایر مراجع مسئول سامان دادند که با تایید کامل و بلافاصله آن توسط شورای محترم نگهبان، برای اجرا ابلاغ گردید و بحث‌هایی از سنخ مطالب آن روزنامه نه تنها اشکالات و تخلفات گذشته آن جریده را علاج نمی‌کند که به دودستگی‌ها در کشور در این زمینه دامن می‌زند که رهبری معظم انقلاب همگان را از آن منع کردند.
مهدی کیایی
مدیرکل فرهنگی و روابط عمومی
 مجلس شورای اسلامی

کیهان: از مجلس محترم که باید «عصاره فضائل ملت» باشد انتظار نمی‌رفت به جای پاسخ مستند، این همه اتهام ناروا را علیه کیهان ردیف کند و کیهان نیز در پی آن نیست که اتهامات مزبور را یک به یک پاسخ بدهد ولی اشاره به چند نمونه از این موارد را برای قضاوت افکار عمومی لازم تلقی می‌کند.
1- ادعا کرده‌اند که مسئولین هر دو فراکسیون مجلس در تمامی مسیر تهیه طرح اقدام متناسب و متقابل دولت در اجرای برجام، حضور داشته‌اند و توضیح نمی‌دهند که اگر مسئولان هر دو فراکسیون در جریان بوده‌اند، آن همه اعتراض و انتقاد شدید آنها که طرح یاد شده بدون حضور و کسب نظر آنها تهیه شده، چه علتی داشته است؟ نوار مذاکرات جلسات علنی مجلس در این خصوص موجود است. بنابراین، باید پرسید مسئولین فراکسیون مورد اشاره، مطالب روزنامه را «کذب محض»! تلقی می‌کنند یا ادعای مطرح شده در جوابیه را؟!
2- نوشته‌اند که «توصیه‌های رئیس محترم مجلس» در هماهنگی کلی کشور و با  محوریت شورای عالی امنیت ملی بوده که «عین حقیقت» بوده است که باید پرسید؛ اولا؛ کدام توصیه‌ها؟ اگر منظورتان توصیه‌های جلسه غیرعلنی است که در جلسه علنی نیز مطرح شد، پس چرا آن را تکذیب فرمودید؟ و ثانیا، وظیفه مجلس که در بیانات رهبر معظم انقلاب هم به آن توصیه شده است،‌ بررسی و اظهارنظر «نمایندگان ملت» است  و نه شورای عالی امنیت ملی، ثالثا؛ اگر با همه نمایندگان هماهنگ کرده  بودید چرا اجازه طرح پیشنهادات  - که حق نمایندگان است- را به نمایندگان ندادید؟!
3- اعتراض کرده‌اند که بیانیه دفتر رهبر معظم انقلاب، تأیید نظر هیئت رئیسه بوده است و کیهان آن را وارونه توصیف کرده است! و توضیح نداده‌اند ادعای مطرح شده آن بود که تصمیم برای تصویب طرح یک فوریتی - بدون  حق اظهارنظر و پیشنهاد نمایندگان - در جلسه سه نفره آقایان لاریجانی و شمخانی و حجازی - از بیت مقام معظم رهبری - اتخاذ شده است و این‌گونه وانمود شده بود که این تصمیم از سوی حضرت آقا بوده است!  که در بیانیه بیت معظم‌له با صراحت این ادعا رد شده بود. بنابراین چگونه  بیانیه را در تأیید اقدام خود تلقی فرموده‌اید؟  و اساسا اگر بیانیه در پی تأیید اقدام شما بود، چه نیازی به صدور آن وجود داشت؟!
4- آورده‌اند که مرجعی بنام شورای نگهبان طرح تصویب شده را تأیید کرده است و از این روی یادداشت و گزارش کیهان را «مغشوش»  نامیده‌اند، که باید گفت؛ اولا؛ اعتراض روز پنج‌شنبه کیهان به نحوه اخذ رأی بود و نه متن و مفاد  طرح و ثانیا؛ وظیفه شورای نگهبان ورود و اظهارنظر درباره چگونگی اخذ رأی نیست،  بلکه تنها اعلام انطباق یا عدم انطباق مصوبه با شرع مقدس و یا قانون اساسی است  و اکنون با توجه به اتهام فرار به جلو که به کیهان نسبت داده‌اید باید پرسید این ادعای شما که هیچ ربطی به موضوع ندارد، از نوع «فرار به جلو» است یا انتقاد مستند کیهان به نحوه برخورد خلاف آئین‌نامه آقایان در تصویب طرح مورد اشاره که شواهد آن موجود است؟!
 5- نوشته‌اند کیهان گاه با کلمات سخیف نظیر «سیب‌زمینی سرخ کرده» یا «طرح ابوالبقاء»  نسبت به مهم‌ترین نماد مردم‌سالاری اسائه ادب کرده است که باید گفت؛ کاش به جای آن که کیهان را به «شتابزدگی»  متهم کنید، در تهیه جوابیه شتاب نمی‌کردید و می‌دیدید که تیتر یک کیهان روز 30 تیرماه 94 با عنوان «ورق خوردن تاریخ با سیب‌زمینی سرخ کرده»  درباره درخواست «مک دونالد»  برای حضور در ایران و اعتراض به آمریکایی‌ها بوده است که به جای رفع تحریم‌ها  دنبال حضور «مک دونالد»  در ایران هستند. این تیتر و گزارش مربوط به آن چه ربطی به مجلس داشت؟!  حالا بفرمایید، شما شتابزده‌اید یا کیهان؟!
6- درباره کیهان نوشته‌اند «روزنامه‌ای که از بودجه عمومی ارتزاق می‌کند و مدیرمسئول آن ریالی در آن سرمایه‌گذاری نکرده است»! که باید گفت: اولا؛ تأسف‌آور است که قانونگذاران از معنای بودجه عمومی خبر ندارند و نمی‌دانند که از قضا، کیهان روزنامه‌ای است که هیچ ردیف بودجه‌ای ندارد و صرفا متکی به درآمدهای مطبوعاتی خود نظیر آگهی، چاپ و... است، ضمن آن که مانند برخی روزنامه‌ها و نشریات کذایی، وابسته به هیچ حزب و گروهی هم نیست که از طریق آن حزب و گروه تأمین مالی شود. ثانیا؛ مگر آقایان لاریجانی و باهنر و بقیه نمایندگان، ریالی در مجلس شورای اسلامی سرمایه‌گذاری کرده‌اند که به خود حق می‌دهند از جایگاه مجلس اظهارنظر کنند؟ فرق کیهان با شما در این زمینه، آن است که کیهان متکی به درآمد خود است و شما از بودجه کلان کشور ارتزاق می‌کنید و البته در هر دوره نیز بی‌آن که به هیچ یک از مراکز آموزشی بروید،  یک رتبه تحصیلی از نوع لیسانس و فوق‌لیسانس  و دکتری دریافت می‌فرمایید و سایر مزایا بماند.
7- درباره ارجاع طرح به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به جای کمیسیون ویژه بررسی برجام نوشته‌اند «کمیسیون برجام مسئول ارائه گزارش بود و کار خود را به سرانجام رساند و هیئت رئیسه می‌تواند طرح‌هایی را به این کمیسیون ارجاع دهد، اما اصل وظیفه هیئت رئیسه ارجاع طرح به کمیسیون تخصصی یعنی کمیسیون امنیت ملی و سیاست‌ خارجی است» دراین‌باره گفتنی است که اگر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی برای بررسی برجام کافی بود، چرا به تشکیل کمیسیون ویژه بررسی برجام رأی دادید؟ و اگر کمیسیون امنیت ملی را ناکافی می‌دانستید- که می‌دانستید و اعلام هم کرده بودید- و به همین علت کمیسیون ویژه را تشکیل داده بودید،  چرا بررسی طرح را به همین کمیسیون ویژه ارجاع ندادید؟ مگر نمی‌فرمایید وظیفه هیئت رئیسه ارجاع به کمیسیون تخصصی است؟ پس چرا از یک طرف کمیسیون ویژه را تخصصی‌تر از کمیسیون امنیت ملی می‌دانید و از سوی دیگر هنگام بررسی طرح، تخصصی بودن آن را قبول نمی‌فرمایید؟!
8- فرموده‌اند امروزه تحلیل‌های نادرست کیهان معلوم شده است که باید پرسید کدام یک از تحلیل‌ها و پیش‌بینی‌های کیهان با همان دقت که مطرح شده بود، تحقق نیافته است؟  کاش به یک نمونه از آن اشاره می‌کردید و یا کدام یک از تحلیل‌های شما برادران محترم دقیق بوده است، کاش از این عرصه هم یک نمونه می‌آوردید؟!
و بالاخره درباره جوابیه مجلس محترم اگرچه گفتنی‌های دیگری نیز هست ولی می‌گذاریم و می‌گذریم و بر این نکته تاکید می‌ورزیم که در یادداشت و گزارش مورد اعتراض آقایان هیچ مطلبی بیرون از آنچه در جلسه علنی آن روز مجلس مطرح شده بود، وجود ندارد.

۲ فرمانده شهید سپاه در گفت‌وگوی فارس با سردار یعقوب زُهدی

ارسال به دوستان
۲ فرمانده شهید سپاه در گفت‌وگوی فارس با سردار یعقوب زُهدی
ضمانتی که سردار همدانی به بشار اسد داد/ ریسک بزرگی که سردار شوشتری در سیستان کرد

«همان ریسک شهید شوشتری را شهید همدانی در سوریه کرد. ایشان تعریف می‌کرد وقتی به سوریه رفتم، دیدم تنها چاره‌ این است که مردم به صحنه بیایند».

خبرگزاری فارس: ضمانتی که سردار همدانی به بشار اسد داد/ ریسک بزرگی که سردار شوشتری در سیستان کرد

گروه امنیتی دفاعی خبرگزاری فارس- مهدی بختیاری و هاجر تذری: «ما 3 نفر پیرمردهای سپاه بودیم؛ من، نورعلی شوشتری و حسین همدانی» این را چند سال قبل، سردار جعفر اسدی فرمانده وقت نیروی زمینی سپاه می‌گفت و حالا از این 3 نفر، 2 تن آنها به شهادت رسیدند. یکی درست 6 سال پیش در عملیاتی تروریستی در منطقه سیستان و بلوچستان و دیگری همین چند روز قبل در حین ماموریت مهمی در حوالی حلب در سوریه.

امروز 26 مهرماه ششمین سالگرد شهادت نورعلی شوشتری (مسیح سیستان) است و فرصتی فراهم شد تا گفتگو کنیم با یکی از همرزمان این 2 فرمانده شهید تا برایمان کمی از نورعلی شوشتری و حسین همدانی بگوید.

متن زیر گفتگویی است با سردار یعقوب زُهدی از معاونان سابق فرمانده سپاه و از قدیمی‌های توپخانه و معاون این روزهای مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی که از نزدیک با خصوصیات این 2 شهید عزیز آشنا بود.

** «نورعلی شوشتری» از گارد سلطنتی تا فرماندهی سپاه

* ما هم یک چیزهایی حالیمان می‌شود

گفتگو با سردار زهدی با خاطره جالبی از شهید نورعلی شوشتری آغاز می‌شود و برای اولین بار از زبان سردار می شنویم که شهید شوشتری -که متولد روستای سرولایت نیشابور است- ترک زبان بوده است:

«شهید شوشتری با ما ارتباط نزدیکی داشت. یکی از دلایلش هم این بود که ما همزبان بودیم، با اینکه بچه نیشابور بود ولی ترک زبان بود و ما با هم آذری صحبت می‌کردیم. خیلی‌ها هم این موضوع را نمی‌دانستند و همین عدم آگاهی، حوادث جالبی را رقم می‌زد.

وقتی ایشان فرمانده قرارگاه حمزه بود، روزی برای بازدید به تیپ 40 رسالت توپخانه می‌رود. فرمانده تیپ از موضوع زبان ترکی شهید شوشتری خبر نداشت. در حین بازدید از کنار یکی از قبضه‌ها رد می شوند که از قضا آن قبضه ایراد داشت. همین که خدمه قبضه می‌خواهد توضیح دهد، فرمانده تیپ به زبان ترکی به او می‌گوید «ولش کن، این که متوجه نمی‌شود.»

شهید شوشتری این را شنید و به روی خودش نیاورده بود. موقع خداحافظی برمی گردد با زبان ترکی خداحافظی می کند و می‌گوید «ما هم یک چیزهایی حالیمان می‌شود.»

این فرمانده تیپ هنوزم که هنوز است، هروقت این خاطره را نقل می‌کند می‌گوید: من آب شدم وقتی ایشان با آن بزرگواری از کنار این موضوع گذشت.»

* مینی‌بوسی که نورعلی برای روستایشان خرید

نورعلی شوشتری بک جورایی از بقیه فرماندهان سپاه متفاوت بود؛ بیشتر از لحاظ فیزیکی. اندام تنومند و هیکل چهارشانه‌اش در لباس سبز سپاه هیبتی دیگر به او می‌داد. از همرزم قدیمی‌اش پرسیدیم که نورعلی چطور وارد سپاه شد؟

«او قبل از انقلاب یک شرکت پیمانکاری داشت و وضع مالی‌اش هم خوب بود. حتی برای روستای خودشان -سرولایت- در اطراف نیشابور یک دستگاه مینی‌بوس خریده بود و به عنوان سرویس در اختیار روستاییان گذاشته بود.

او قبل از انقلاب هم سرباز گارد بود -به خاطر هیکل درشتش-و آموزش‌هایی که در گارد دیده بود برایش تجربه خوبی شد که بعداً در جنگ به دردش خورد.

هرچند در جریان مبارزات انقلاب با مردم بود ولی اینکه بخواهد به سپاه بیاید در تفکرش نبود.

سردار زهدی در کنار سردار شهید شوشتری

* با کاپشن گران قیمت در صف گزینش سپاه

این را خودش برایم تعریف کرد که یک شب در همان سال 58 حضرت امام(ره) به خوابش می‌آید و می‌گوید تو به سپاه برو. بیدار می‌شود و چون در این فضاها نبود، خواب را خیلی جدی نمی‌گیرد و پیش خودش فکر می‌کند خواب است دیگر؛ می‌گفت من به امام(ره) خیلی علاقه داشتم و فکر کردم چون به ایشان علاقمندم، خوابش را دیدم. چند روزی می‌گذرد و دوباره امام(ره) به خوابش می‌آید و می‌گوید: چرا تو به سپاه نمی‌روی؟

همان روز می‌آید و در صف گزینش سپاه می‌ایستد.

آن موقع هم شهید شوشتری یک تیپ خاصی داشت و تیپی نبود که گزینش کنندگان سپاه زیاد بپسندند. مثلاً می‌گفت: من آن روز کاپشنی تنم بود که 24 هزار تومان قیمت داشت.

به هر حال او در گزینش قبول شده و در همان سپاه نیشابور مسئول عملیات می‌شود.

* فداکاری در جهنم چزابه

شنیده بودیم که نورعلی یکی از آماده‌ترین‌ها و پا در رکاب‌ترین‌ها بود و کارنامه او را در برخورد با ناامنی‌ها در اقصی نقاط کشور شنیده بودیم. از سردار زهدی سوال کردیم و او اینطور جواب داد: «هر اتفاقی که می‌افتاد، ایشان حاضر بود، ناآرامی‌های کردستان، گنبد و ...

شما نگاه کنید، عمده‌ فرماندهان سپاه که در جنگ فرمانده شدند کارآموزی‌هایشان را در بحث نظامی در کردستان و در ناآرامی‌ها طی کردند و آنجا با سیستم نظامی آشنا شدند پیشینه هر کدام از فرماندهان مشهور سپاه را که دنبال کنید در کردستان حضور داشتند.

شهید شوشتری کارش را با تک تیراندازی در کردستان شروع کرد در جنوب، فرمانده دسته و گروه شد و در عملیات طریق‌القدس به فرماندهی گردان رسید.

در فاصله عملیات طریق‌القدس تا فتح‌المبین، دشمن به جبهه چزابه حمله شدیدی کرد و کار برای ما مشکل شد چون نیروها آماده انجام عملیات بودند و از طرف دیگر به چزابه حمله شده بود. 3 نفر داوطلب شدند تا چزابه را حفظ کنند: شهید رضا حبیب‌اللهی، شهید خرازی و شهید شوشتری.

آتشی که دشمن در چزابه می‌ریخت تا سالها ضرب‌المثل بود، اینقدر که ارتش بعث آتش سنگین ریخت.

وقتی هم که قرار شد که خود خراسان لشکری داشته باشد و لشکر نصر تشکیل شد، شهید شوشتری فرمانده تیپ بود تا بعد از عملیات والفجر مقدماتی که لشکرهای سپاه تشکیل شدند و ایشان فرمانده لشکر نصر شد و بعد هم فرمانده قرارگاه. مدتی جانشین سردار ایزدی در قرارگاه نجف بود بعد خودش فرمانده همین قرارگاه شد.»

* در کیمن منافقین

«یکی از کارهای مهم دیگری که ایشان در جنگ انجام داد، عملیات مرصاد بود. ایشان یک قرارگاه فرعی در منطقه چهارزبر داشت که قرارگاه تاکتیکی نجف بود.

وقتی که حمله منافقین صورت گرفت، ایشان در جنوب بود. ارتش عراق به جنوب حمله کرده بود و لشکرهای سپاه بیشتر آنجا مشغول بودند. البته یکی دیگر از فرماندهان موثر در مرصاد هم همین سردار شهید همدانی بود که فرماندهی لشکر انصارالحسین همدان را برعهده داشت.

سردار شوشتری البته به سرعت خودش را به منطقه رساند و تا آمدن ایشان هم مسئولیت با سردار احمدی مقدم بود.»

* تفاوت ایران و ترکیه در برخورد با مخالفین

نورعلی شوشتری پس از جنگ، در سطح قرارگاه به فعالیت خود ادامه می‌دهد و فرماندهی قرارگاه‌هایی نظیر نجف در غرب و حمزه در شمالغرب را برعهده می‌گیرد تا سالهای پایانی حیاتش که علاوه بر جانشینی فرماندهی نیروی زمینی سپاه، فرمانده قرارگاه قدس سپاه در جنوب شرق می‌شود؛ جایی که سرنوشت دنیای نورعلی در آن رقم می‌خورد.

«شهید شوشتری به قرارگاه قدس در جنوب شرق رفت و با تجربیاتی که در منطقه کردستان به دست آورده بود، پایه‌گذار حرکتی بسیار مهم شد.

او بخوبی می‌دانست که ضدانقلاب مانند ماهی است که اگر آب باشد زنده می‌ماند و این آب برای ضدانقلاب، مردم بودند. آنها به روستاها می‌رفتند، اگر مردم پذیرای آنان باشند، شما نمی‌توانید کاری کنید و نمی‌توانید زمین سوخته درست کنید. کاری که ترکیه با مخالفین کُرد و چریک‌ها انجام می‌دهد و ناموفق است. ما اما کار دیگری انجام دادیم و آب را از ماهی گرفتیم. از چه طریق؟ با کارهای عمرانی، خدماتی و توسعه‌ای که در کردستان انجام شد، مردم را از ضد انقلاب گرفتیم و و مقبولیتی برای نظام ایجاد شد. پیشمرگان مسلمان کُرد تجربه بسیار مهمی بود. هم زمینه حضور ضدانقلاب را از بین برد و هم از خود کُردهای معتقد به نظام استفاده کرد.

شهید بروجردی این حرکت را پایه‌گذاری کرد و شهیدان شوشتری و کاظمی هم گروه‌های ضربتی درست کردند که فرزندان همان پیشمرگها بودند.»

* ریسک نورعلی در سیستان و بلوچستان جواب داد

نورعلی همین ایده را با خود به جنوب شرق می‌برد تا ناامنی در این مناطق، نه با زور اسلحه که با همت خود مردم ریشه کن شود: «آنجا بین عشایر و مردم رفت، کارهای خدماتی انجام می‌داد، ساعت‌ها پای درددلشان می‌نشست و مشکلاتشان را حل می‌کرد.

بهداری سپاه و قرارگاه سازندگی غرب را هم به آنجا برد، جاده می‌کشید، ارتباط عاطفی برقرار می‌کرد، جوان‌هایشان را مسلح می‌کرد که این خودش خیلی مهم است و ریسک بالایی داشت. ممکن بود اسلحه‌ای که به دست عشایر می‌دهید بر علیه خودتان استفاده شود.

همین الان هم شما بروید ببینید همه عشایر دلداده شهید شوشتری هستند. چون با اینها با محبت و آغوش باز رفتار می‌کرد و رافت اسلامی را به آنان نشان داد و جذبشان کرد.

امنیت همان برنامه‌ای که ایشان در آنجا شهید شد به عهده خود عشایر بود، نمایشگاه را خود آنها گذاشته بودند و مسئولیت تأمین امنیت را پذیرفتند. شهید شوشتری هم به اعتماد حرف آنها، آنجا حضور یافت، حتی برخی دوستان هم مخالفت کرده بودند اما او می گفت اگر بخواهیم به ما اعتماد کنند باید به آنها اعتماد کنیم.»

** حسین همدانی و تضمینی که به بشار اسد داد

وقت زیادی نداریم و چیزی به اذان ظهر نمانده و سردار تاکید دارد تا هنگام اذان، گفتگو تمام شود. بحث نورعلی را علی رغم جذابیتش می‌بندیم و از او می‌خواهیم تا چند جمله‌ای هم برایمان از سردار شهید این روزهای سپاه بگوید. حسین همدانی!

«همان ریسک شهید شوشتری را شهید همدانی در سوریه کرد. خود ایشان برای من تعریف می‌کرد که وقتی به سوریه رفتم دیدم تنها چاره‌ اینها این است که مردم به صحنه بیایند. ارتش‌شان کاری از پیش نمی‌بُرد و باید نیروی داوطلب و با انگیزه به صحنه می‌آمد. من آنجا تز دفاع وطنی و نیروی بسیج را مطرح کردم.

اول که گفتم همه مخالفت کردند، همه فرماندهان و وزیر دفاع هم مخالف بود و می‌گفتند نمی‌توانیم به اینها سلاح بدهیم. من رفتم و خود «بشار اسد» را قانع کردم و خود بشار اعتقاد پیدا کرد. بشار گفت تو تضمین می‌کنی؟ گفتم بله تضمین می‌کنم.

وقتی این اعتماد بوجود آمد، به تمام فرماندهان ابلاغ کرد؛ در سوریه هم وقتی رئیس جمهور ابلاغی می‌کند، کسی نمی‌تواند مخالفت کند. وقتی ابلاغ انجام شد، ساماندهی نیروی بسیج را شروع کردیم و کار با سازماندهی چند هزار نفر آغاز شد و الان به دهها هزار نفر رسیده است و تمام عملیات‌های پیش‌روی را نیروهای مردمی انجام می‌دهند و ارتش هم بیشتر پشتیبانی می‌کند و توپخانه و هلی‌کوپتر در اختیار می‌گذارد و اگر جایی هم گرفته شده می‌رود و آن موقعیت را تثبیت می‌کند. ارتش ابتدا به ساکن حمله نمی‌کند که به دل داعش بزند. همین نیروهای بسیجی و دفاع وطنی هستند که می‌روند.

* همدانی و تجربیات منحصر به فرد از دفاع مقدس تا نبرد در سوریه

زهدی سپس به برشمردن وجوه مشترک شهیدان شوشتری و همدانی پرداخت و گفت: «یکی از وجه اشتراکات این دو شهید سن آنان بود. شهید شوشتری متولد 1327 بود و سال 88 در 61 سالگی شهید شد، شهید همدانی هم متولد 1329 بود که در 65 سالگی شهید شد.

من و شهید همدانی از نظر روحی خیلی به هم نزدیک بودیم و بسیار با هم درد دل می‌کردیم و هر چه از ایشان می‌خواستم اجابت می‌کرد و امکان نداشت چیزی از او بخواهم و پاسخش منفی باشد. وقتی مأموریت استقراری‌اش در سوریه تمام شد و به ایران آمد، بلافاصله از ایشان دعوت کردم به مرکز تحقیقات راهبردی بیاید و با ما همکاری کند. ما در اینجا یک میز اندیشه زمینی راه انداختیم که در بحث قدرت زمینی کار می‌کند.

سردار همدانی هم تجربه دفاع مقدس را داشت، هم تجربه فرماندهی در سطح لشکر و قرارگاه و هم تجربه جنگ‌های امروزی. جنگ‌های امروز با دفاع مقدس تفاوت بسیاری دارد و ایشان 3 سال در این زمینه فعالیت کرده بود، اگر نگوییم منحصر به فرد جزء افراد معدودی بود که این خصوصیت را داشت.

من از ایشان خواهش کردم که بیاید و ریاست میز اندیشه زمینی ما را بر عهده بگیرد و ایشان هم قبول کرد،‌ با اینکه بسیار درگیر بود؛ در سپاه جانشین فرمانده کل در قرارگاه امام حسین (ع) بود و مسئولیت سازماندهی چندین هزار لشکر امام حسین(ع) را در سراسر کشور بر عهده داشت و در سوریه نیز مسئول پشتیبانی بود.»

زهدی ادامه می‌دهد: «با اینکه آنجا گرفتار بود اما درخواست ما را پذیرفت و ما جلسات مداوم هفتگی داشتیم که فرماندهان ارتش، سپاه، ستاد کل، حضور داشتند و ایشان با توجه به تجربیاتی که داشت صحنه جنگ امروز را ترسیم می‌کرد و تاکتیک‌های مقابله با آن را بیان می‌کرد.»

* تحلیل را با تکلیف مخلوط نکنیم

فرمانده اسبق توپخانه سپاه در خاتمه شرح صدر را از ویژگی‌های بارز شهیدان همدانی و شوشتری می‌داند و می‌گوید: «اینها از خط خود عبور کردند تا توانستند خط دشمن را بشکنند. اینها اول خاکریز خود را فتح کردند. چیزی به اسم خود وجود نداشت و این خود را برداشته بودند و شما می‌دیدید در برخوردهایشان چقدر متواضع بودند. در برابر دشمن صلابت و اقتدار داشتند و در برابر خودی‌ها و بسیجی‌ها خاضع بودند، هر دوی این بزرگواران جزء افرادی بودند که واقعاً صبر و تحمل بالایی داشتند. من صحنه‌ای را به یاد ندارم که این عزیزان عصبانی شده باشند و از کوره دررفته باشند.

زهدی، اعتقاد و اطمینان به ولایت را یکی دیگر از ویژگی های آنها می‌داند: «ما در جبهه و در زمان دفاع مقدس به صورت دستورالعمل و اعتقاد راسخی داشتیم -که هنوز هم به آن پایبندیم- و آن این است که باید تحلیل داشته باشیم اما به تکلیف عمل کنیم. تحلیل را با تکلیف مخلوط نمی‌کردیم و این بسیار مهم است.

سردار زهدی در کنار سردار شهید همدانی (ردیف آخر)

خیلی از مصیبت‌های امروز این است که این دو با هم مخلوط می‌شود و طرف به تحلیل خود به اسم تکلیف عمل می‌کند. اگر تحلیل را کنار بگذارید بصیرت ندارید و مجاهدی نیستید که به درد اسلام بخورد.

اما در نهایت اینطور نیست که برمبنای یافته‌های خود عمل کنید و باید به تکلیفی که از سلسله مراتب می‌آید عمل کرد و طوری هم به آن تکلیف عمل کنیم که گویی تحلیل و اعتقاد خودمان است. این بسیار مهم است. این روزها در صحنه سیاسی ، بسیاری افراد تحلیل خود را به جای مواضع رهبری بیان می‌کنند.

در دفاع مقدس و بین فرماندهان چنین مشکلی را نمی‌بینید، این شهیدان، قاطع بوده و هیچ وقت دچار تردید و تزلزل نشدند.

تجمع همزمان در 3 هزار و 500 نقطه از ایران و جهان


عظیم‌ترین و بی‌بدیل‌ترین اجتماع مادران و شیرخوارگان حسینی در اولین جمعه محرم‌الحرام همزمان در بیش از 3هزار و 500 نقطه از ایران و جهان برگزار شد.
نویسنده : بیژن سورانی 
شیرخوارگان دل‌ها را حسینی کردندعظیم‌ترین و بی‌بدیل‌ترین اجتماع مادران و شیرخوارگان حسینی در اولین جمعه محرم‌الحرام همزمان در بیش از 3هزار و 500 نقطه از ایران و جهان برگزار شد. این مراسم در تهران نیز با حضور کودکان و نوزادان روز گذشته در مصلای تهران برگزار شد تا نوزادان و کودکان برای اشاعه فرهنگ عاشورایی در مکتب حسینی رشد و نمو کنند و با الگو گرفتن از سلوک سرور و سالار شهیدان حسین (ع‌) و علی‌اصغر (ع )در‌س‌آزادگی و احیای دین را سرلوحه زندگی خود قرار دهند. 
مراسم شیرخوارگان حسینی از جمله برنامه‌های بزرگداشت روز جهانی حضرت علی اصغر (ع) است. ماهیت این حرکت واقع‌گویی حادثه عاشوراست، آن هم با نقطه عطف و محوریت شهادت حضرت علی اصغر(ع). در این مراسم قصه یک اتفاق بزرگ که در تاریخ اسلام اتفاق افتاده است برای مردم با حضور مادران و نوزادان با زبان احساس و عاطفه بازگو شد.  مادران با حضور در این مراسم نوزادان‌شان را با لباس سبز - به عنوان نماد پرچم علوی - و با پیشانی‌بند یا صاحب‌الزمان(عج) نذر قیام صاحب‌الزمان(عج) کرده و فرزندان خود را با فرهنگ مهدوی بزرگ می‌کنند. این مراسم در فضایی معنوی همراه با نوحه‌خوانی و عزاداری برگزار شد.  معرفی حضرت علی اصغر(ع) به جهان سند بی‌گناهی امام حسین(ع) است و هدف مادران همراه با نوزادان‌شان در این مراسم آگاهی‌بخشی به جهان در این زمینه بوده است. 
  
شیرخوارگان حسینی میهمان حرم رضوی 
همچنین دبیر مجمع جهانی حضرت علی‌ اصغر(ع) با اعلام اینکه این مراسم در تمام کشور همزمان برگزار شد، گفت: امسال سیزدهمین سال برپایی تجمع شیرخوارگان حسینی(ع) در سراسر جهان است. بیش از ۳ هزار و ۱۰۰ نقطه جهان در اولین جمعه ماه محرم این همایش را برپا کردند. این مراسم در ۲۴ مهرماه مصادف با دوم محرم‌الحرام ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه صبح برگزار شد.  داوود منافی‌پور افزود: مجمع جهانی حضرت علی‌اصغر(ع) برنامه‌ریزی بلندمدت برای دو دهه آتی پیش‌بینی کرده است. بر همین اساس در دهه نخست نزدیک به ۳۸۰ هزار دست لباس با عنوان لباس سبز علوی تولید و در استان‌های کشور تقسیم شد. در همین راستا ۷۰ کارگاه در ایران و چند کشور جهان به تولید و دوخت لباس می‌پردازند. طبق برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته کار دوخت لباس طی سال‌های اخیر به خود استان‌های کشور واگذار شد و تاکنون تنها استان فارس نزدیک به ۶۰ هزار دست لباس تولید کرده است. 
وی با بیان اینکه در راستای هرچه بهتر شدن این تجمع یک‌روزه در سال اجلاسی با حضور مسئولان استانی در حرم رضوی برگزار می‌شود، تصریح کرد: همایش شیرخوارگان حسینی(ع) در سازمان میراث فرهنگی ثبت شده و قصد داریم برای آن جلسه مشورتی در سازمان ملل تشکیل دهیم. 



گزارش اندیشکده «امریکن فارن پالسی»

ارسال به دوستان
تمرکز ویژه ایران بر افزایش توان موشکی/رشد نظامی ایران توازن قوا در منطقه را تغییر می‌دهد

یک اندیشکده آمریکایی در گزارش جدید خود پیرامون اثرات برجام بر بنیه دفاعی ایران نوشت: معاملات تسلیحاتی تقویت قابل توجهی را برای ایران درپی دارد و توانایی این کشور در به چالش کشاندن یا تهدید رقبای راهبردی را بیشتر می‌کند.

خبرگزاری فارس: تمرکز ویژه ایران بر افزایش توان موشکی/رشد نظامی ایران توازن قوا در منطقه را تغییر می‌دهد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، اندیشکده آمریکایی «امریکن فارن پالسی» در گزارش ویژه ماه اکتبر خود نوشت: ایران با خرید ادوات جنگی از روسیه و چین در هفته‌های اخیر در حال افزایش توانمندی‌های دفاعی خود بعد از برجام است.

در این گزارش آمده است: ایران با مدد برجام قصد دارد بودجه دفاعی خود را یک سوم افزایش داده و مانعی برابر هر نوع تهدید خارجی ایجاد کند. این کشور در این زمینه تمرکز خاصی را بر افزایش قدرت زرادخانه موشکی دارد. رشد نظامی ایران تاثیراتی را بر توازن قوا در خاورمیانه نیز خواهد گذاشت. با گذشت زمان، این معاملات تسلیحاتی تقویت قابل توجهی را به ایران و همچنین توانایی این کشور برای به چالش کشاندن یا تهدید رقبای راهبردی می‌بخشد.

در بخشی دیگر از این گزارش آمده است: شواهدی موجود است که بر اساس آن جمهوری اسلامی ایران هزینه‌های دفاعی خود را افزایش داده و در هفته‌های اخیر گفت‌‌وگوهایی را با صادر کنندگان تجهیزات نظامی چون روسیه و چین برای خرید جنگنده‌های جدید، سامانه‌های دفاع هوایی و دیگر تجهیزات آغاز کرده است.

نمایی از شهر موشکی ایران

بر این اساس، شرکت‌های خصوصی وابسته به ایران فعال در زمینه برنامه‌های هسته‌ای و موشک بالستیک قادرند فعالیتشان را با چین برای تهیه نیازهای این کشور به فن آوری تداوم بخشند.

در خاتمه این گزارش با اشاره به تاثرات دیگر برجام بر ایران آمده است: ایران به مدد برجام می‌تواند حمایت مالی را از گروه‌های مبارز منطقه ادامه داده و همچنین در آمریکای لاتین و کشورهایی چون ونزوئلا، بولیوی و اکوادور به نفوذش ادامه دهد . همچنین برجام این امکان را  به ایران بخشیده است تا با حفظ  بخش اعظم برنامه غنی سازی، فن‌آ‌وری غنی سازی خود را به دیگر کشورها انتقال دهد.

کار نمایندگان در سه سوت تمام شد


در حالی که نمایندگان مجلس حدود 200 پیشنهاد برای اصلاح طرح اجرای برجام داشتند، در اقدامی غیرقانونی بدون بررسی این پیشنهادات، مهم‌ترین پرونده سیاست خارجی کشور در کمتر از 15 دقیقه توسط مجلس بسته شد!

سرویس سیاسی - 

صبح دیروز نمایندگان مجلس در یک روند حدود 15 دقیقه‌ای ماده واحده و بندهای طرح موسوم به «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در قبال اجرای برجام» را با 161 رای موافق، 59 رای مخالف و 13 رای ممتنع از مجموع 250 نماینده حاضر تصویب کردند.
الیاس نادران نماینده تهران در جلسه علنی روز یک‌شنبه نکته‌ای را به وکلای ملت گوشزد کرد که در جلسه روز سه‌شنبه همه به عینه واقعیت آن را لمس کردند. او گفته بود؛ « اگر گمان کرده‌اید که در جلسه بعد پیشنهادات خود درباره برجام را مطرح خواهید ساخت تا در باره آن رای‌گیری شود، لاریجانی را نشناخته‌اید‌! » پیش‌بینی نادران در این مورد دیروز تحقق یافت.
روز یک‌شنبه کلیات طرح اجرای برجام در مجلس شورای اسلامی با 135 رای موافق در برابر 100 مخالف و 12 ممتنع به تصویب رسید؛ در آن روز عده‌ای گمان داشتند که روز سه‌شنبه نظرات خود را برای اصلاح جزییات مطرح کرده و کلیات طرح با اصلاحات اعمال شده در روز سه‌شنبه قابل پذیرش است.
در همان روز عده‌ای از نمایندگان با توجه به مشی رئیس مجلس شورای اسلامی که اجازه هیچ تحرکی را به مخالفین نمی‌دهد، تصور اصلاح طرح را ساده‌اندیشانه خواندند و الیاس نادران در تذکری به این مسئله اشاره کرد.
روزنامه شرق در شماره دیروز خود با یک حساب و کتاب از لزوم صرف وقت 57 ساعته برای بررسی 172 مورد پیشنهاد اصلاحی نمایندگان برای طرح اجرای برجام خبر داده و نوشته بود که مجلس چنین فرصتی را نداشته و برجام لاجرم باید اجرایی شود، این پیش‌بینی که ظاهرا از قبل با مدیریت مجلس نیز هماهنگ شده بود، در جلسه علنی دیروز عملی گردید تا نمایندگان در شگفتی تمام تنها شاهد رای‌گیری و رای‌آوری جزئیات طرح فوق باشند! 
دروغی که در جلسه علنی گفته شد 
در جلسه علنی دیروز اعلام شد که نمایندگان پیشنهادات خود را پس گرفته‌اند، ادعایی که تعدادی از نمایندگان در مصاحبه‌های خود آن را تکذیب کردند. 
ابراهیم آقامحمدی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این راستا ضمن انتقاد از مدیریت رئیس مجلس گفت: این کار که امروز توسط رئیس مجلس انجام شد تزلزل، تضعیف و از راس امور پایین آمدن مجلس است.
وی در گفت‌وگو با «نماینده»، با اشاره به تصویب جزئیات برجام در جلسه دیروز مجلس، گفت: آقای رئیس مجلس برخلاف متن صریح آیین‌نامه اجازه نداد پیشنهادات مطرح شود، متاسفانه در صحن علنی اعلام شد آقایانی که پیشنهاد داشتند پیشنهادهای خود را پس گرفتند. یکی از آقایانی که پیشنهاد چاپ شده داشت بنده بودم، بنده با سایر دوستان هم صحبت کردم هیچ یک از آنها پیشنهادهایشان را پس نگرفته بودند.
به نتیجه رسیدیم نمایندگان حرف نزنند!
در جلسه علنی دیروز مجلس چنان که عنوان شد به هیچ یک از نمایندگان منتقد اجازه اظهار نظر داده نشد که این اقدام در نوع خود در طول تاریخ مجالس کشور بی‌نظیر و بی‌سابقه است. 
مهدی کوچک‌زاده نماینده تهران که خود به این شیوه معترض بود، به خبرنگاران گفت: صبح قبل از اینکه شما خبرنگاران به صحن بیایید آقای لاریجانی گفت کشور تصمیم گرفته است پیشنهادهای نمایندگان درباره جزییات طرح مطرح نشود، من پرسیدم چه کسی تصمیم گرفته است که جواب داد همانی که خودت می‌دانی!
وی ادامه داد: ما فقط می‌خواهیم بگوییم این تصمیم طبق فرمایش خود آقای باهنر تصمیم رهبری نیست که به مجلس ابلاغ شده است. این تصمیم لاریجانی و شمخانی است.
البته بعد از اینکه جزئیات برجام  به تصویب رسید، علی لاریجانی رئیس مجلس سخن پیش گفته خود که سکوت و عدم اظهار نظر نمایندگان را به تصمیم در سطح بالا منتسب کرده بود را تصحیح کرده و گفت «اصلاً هیچ بحث رهبری مطرح نبوده است و ایشان در این قضیه نقشی ندارند و این موضوع تصمیم مجلس است و ما نشستیم با هم صحبت کردیم چرا به رهبری وصل می‌کنید؟»
اعتراضاتی که شنیده نشد 
در ابتدای جلسه علنی دیروز لاریجانی با اعلام اینکه فرصت اندک است از نمایندگان خواست تذکرات آیین‌نامه‌ای، ‌اخطارهای قانون اساسی و دیگر پیشنهادات خود را راجع به دیگر جزییات طرح مطرح نکرده و اجازه دهند طرح با سرعت بیشتری تصویب شود.
جمعی از نمایندگان که به فرصت نیافتن برای طرح پیشنهادات تذکرات و اخطارهای قانون اساسی خود اعتراض داشتند در جایگاه هیئت رئیسه و نیز مقابل جایگاه تجمع کردند که در این میان محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه نیز که از ابتدا در جلسه حضور یافته بود، صحن را ترک کرد.
مهدی کوچک‌زاده نماینده مردم تهران در مجلس با فریادهایی مکرر ابراز می‌داشت که تصویب طرح اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام تصمیم شخص علی لاریجانی بوده و ربطی به رهبر انقلاب ندارد.
جلسه سرکاری!
پس از تصویب جزییات ماده واحده طرح یک فوریتی اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در قبال اجرای برجام، تعدادی از نمایندگان اصولگرای مجلس نسبت به اقدام رئیس مجلس بر عدم مطرح شدن پیشنهادات طرح مذکور به شدت انتقاد کردند و با صدای بلند در صحن علنی انتقاداتشان را اعلام کردند.
حمید رسایی نماینده مردم تهران بعد از تصویب جزییات این طرح، پلاکاردی که روی آن نوشته شده بود «این قانون‌شکنی رسمی است، مجلس فرمایشی نیست» در دست داشت. 
سپس مهدی کوچک‌زاده دیگر نماینده تهران نیز در حالی که به شدت ناراحت بود،‌ با صدای بلند گفت: این تصمیم آنهاست و مجلس به گردن گرفته است.
براساس این گزارش، پس از تصویب جزییات طرح اجرای برجام، علی‌اصغر زارعی در حالی که شروع به اشک ریختن کرد نسبت به روند تصویب جزییات طرح برجام انتقاد کرد؛ سپس برخی نمایندگان اطراف وی حضور یافتند.
ماجرا به همین جا ختم نشد و زارعی که اوضاع مساعدی نداشت به اورژانس مستقر در مجلس منتقل شد تا تحت نظارت پزشکان قرار بگیرد. جمعی از نمایندگان هم به عیادت وی رفتند.
گفته می‌شود دلیل اصلی ناراحتی زارعی به جلسه دوشنبه شب و به بی‌توجهی به توافقات آن بازمی‌گردد.
براساس این گزارش، در این شب جلسه‌ای با حضور علیرضا زاکانی و علی‌اصغر زارعی اعضای فراکسیون اصولگرایان، کاظم جلالی و علاءالدین بروجردی اعضای فراکسیون رهروان و علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی برگزار شد تا جزییات طرح اجرای برجام مورد بررسی و با تعامل اعضای جلسه پیشنهادات برای تغییر در جزییات مورد بررسی و تفاهم قرار گیرد تا در جلسه دیروز به تصویب برسد. اما برخلاف تفاهم صورت‌گرفته، رئیس مجلس اجازه طرح پیشنهادات توافق شده و سایر نظرات را نمی‌دهد و عملا طرح اولیه به تصویب می‌رسد.  
شما آیین‌نامه را زیر پایتان گذاشتید
حمید رسایی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی طی تذکری در نشست علنی دیروز مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به این اظهارنظر علی لاریجانی رئیس مجلس که براساس کدام بخش آیین‌نامه می‌خواهید تذکر دهید، گفت: کدام آیین‌نامه؟ شما صبح نگذاشتید مخالف و موافق حرف بزنند، اجازه ندادید پیشنهادات مطرح شود.
وی اضافه کرد: شما صبح آیین‌نامه را زیر پایتان گذاشتید، تمام شد رفت، دیگر آیین‌نامه‌ای وجود ندارد.
باید تابع باشید!
رئیس مجلس هم در واکنش به تذکر رسایی اظهار داشت: تذکرتان همین بود؟ راحت شدید! فکر می‌کنم همه نمایندگان در جریان موضوع بودند. شما هم در جریان بودید؛ خوب نیست این‌جور حرف زدن، من و شما باید تابع قواره‌هایی باشیم!
به گزارش فارس، پس از رسایی، کوچک‌زاده هم قصد داشت تذکر دهد که رئیس مجلس از وی خواست تذکرش را در جای خود و در دستور بیان کند. کوچک‌زاده تاکید کرد که تذکرش از سر خیرخواهی است که لاریجانی باز هم تاکید کرد که در جای خود تذکر را بیان کنید.
سوالی که از موافقین برجام
 می‌توان پرسید 
روز یک‌شنبه در جلسه علنی پیشنهادی مطرح شد که با مخالفت اکثریت نمایندگان عقیم ماند. پیشنهاد این بود «رای‌گیری برای تصویب طرح اجرای برجام علنی باشد.» 
مخالفت نمایندگان با این پیشنهاد در حالی است که موافقین برجام می‌گویند این رای در حمایت از مردم و خواست آنان بوده و این نمایندگان سرافراز هستند. 
سوال این جا است که اگر این نمایندگان معتقدند به کشور و مردم خدمت کرده‌اند آیا بهتر نیست با سربلندی نامشان را برای ثبت در تاریخ علنی کنند؟! موافقین برجام از چه نگرانند و چرا اجازه نمی‌دهند تا رسانه‌ها از اسامی موافقین برجام مطلع شوند؟ سوالی که تاکنون کسی بدان پاسخ نداده است.
ادامه جلسه علنی 
در جلسه علنی دیروز عبدالرضا ثروتی نماینده مردم بجنورد و مهدی عیسی‌زاده نماینده مردم میاندوآب از سوالاتشان از وزرای کشور و علوم انصراف دادند.
نمایندگان همچنین در ادامه بررسی جزییات طرح اصلاح قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران، با الحاق یک ماده به کل طرح موافقت کردند.
به موجب مصوبه مجلس، شهرداران، مدیران مناطق شهرداری و مؤسسات و شرکت‌های وابسته و دهیاران از عضویت در شورای اسلامی شهر و روستای محل خدمت محرومند، مگر آنکه قبل از ثبت‌نام از سمت خود استعفا نموده و به هیچ‌وجه در آن سمت شاغل نباشند.
در ادامه نمایندگان مجلس رسیدگی به جزییات طرح یک‌فوریتی اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران، ماده 3 این طرح را پس از بحث و بررسی به تصویب رساندند.
به موجب مصوبه مجلس، چنانچه یک یا چند نفر از اعضای شورای شهر به عملکرد شهردار یا عملیات شهرداری به دلیل عدم انجام وظایف قانونی و یا ضعف مدیریت اعتراض یا ایرادی داشته باشند ابتدا توسط رئیس شورا موارد را به صورت صریح و مکتوب به شهردار تذکر می‌دهند.

یک ربع!

با ممانعت لاریجانی از ارائه پیشنهادهای اصلاحی نمایندگان جزئیات طرح اجرای برجام مهم‌ترین پرونده سیاست‌خارجی کشور در 15 دقیقه تصویب شد
یک ربع!

گروه سیاسی: یکشنبه سرکاری مجلس حکایت از سه‌شنبه تلخ می‌کرد. به گزارش «وطن امروز»، آنها که روز یکشنبه به امید اصلاح جزئیات طرح «اقدامات متناسب و متقابل دولت در اجرای برجام» به کلیات آن رای دادند دیروز متوجه شدند سرشان کلاه رفته است. شاید آنها یکشنبه گذشته باید کنایه قابل تامل الیاس نادران درباره رئیس مجلس را خوب درک می‌کردند که گفته بود «شما آقای رئیس را نشناخته‌اید»!
دیروز، روز آقای رئیس بود! و نشان داد مجلس در اختیار اوست! علی لاریجانی همانگونه که دیروز محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت گفت «اثر ماندگار» از خود برای مجلس دهم به یادگار گذاشت، صحنه‌گردان مجلس بود به گونه‌ای که علی‌اکبر صالحی در توصیف رفتار او در سه‌شنبه مجلس گفت: «لاریجانی سنگ‌تمام گذاشت». مدیریت روز گذشته در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در ماجرای بررسی جزئیات طرح «اقدامات متناسب و متقابل دولت در اجرای برجام» خیلی‌ها را شوکه کرد! برخلاف تصور نمایندگان امیدوار به اصلاح طرحی که دولت را مجبور به اجرای فاجعه برجام می‌کند و برخلاف توافقات طرفین در جلسه دوشنبه‌شب، مدیریت مجلس نزدیک به 200 پیشنهاد برای اصلاح جزئیات این طرح را رد کرد تا در یک سه‌شنبه نحس، تمام اصول بدیهی در حوزه رفتار سیاسی و نیز آیین‌نامه‌های قانونی مجلس، زیر پا گذاشته شود و برجام در مجلس نهم به تصویب برسد! جزئیات طرح  با ۱۶۱ رای موافق، ۵۹ رای مخالف و ۱۳ رای ممتنع از مجموع ۲۵۰ نماینده حاضر تصویب شد. این رای عجیب درحالی بود که روز سه‌شنبه 100 نماینده به کلیات این طرح رای منفی و 139 نماینده دیگر رای مثبت داده بودند! البته این تنها اتفاق عجیب در این ماجرا نبود. رئیس مجلس دیروز  توافق نمایندگان در جلسه سه‌شنبه‌شب با دبیر شورایعالی امنیت ملی را نیز زیر پا گذاشت. نمایندگان فراکسیون‌های اصولگرا و رهروان جلسه‌ای با دبیر شورای امنیت ملی داشتند و براساس توافق طرفین، قرار بر اصلاح بخشی از طرح بود. با این حال و درست در زمانی که همه در انتظار اجرای توافق نمایندگان و شورایعالی امنیت ملی بودند، رئیس مجلس در 15 دقیقه، صحنه را چید و جزئیات طرح به تصویب رسید! طرحی که کلیات آن ساعت‌ها وقت مجلس را به خود اختصاص داده بود؛ در جزئیات تنها 15 دقیقه زمان برد! این رفتار‌های خارق‌العاده تنها می‌تواند در مجلس نهم و به ریاست علی لاریجانی رخ دهد!
آنچه دیروز در مجلس رخ داد نمایندگان دلسوز پارلمان را بر زمین میخکوب کرد. آنچه دیروز با مدیریت رئیس مجلس شورای اسلامی صورت گرفت، آخرین تیر یا به عبارتی تیر خلاص به دغدغه‌های انقلابی درباره برجام بود! اشک نماینده‌های دلسوز مردم در مجلس شورای اسلامی شاید به همین خاطر بود. تصاویر نمایندگان منتقد رفتار دیروز مجلس به‌خوبی عمق فاجعه سه‌شنبه را نشان می‌داد! آنها نمایندگانی با غیرت و دلسوز بودند که زورشان به جریان نومحافظه‌کار یا همان بلوک جدید قدرت در کشور نرسید!
به گزارش خبرگزاری‌ها صبح دیروز، در یک اقدام عجیب و منحصر به فرد یا به قول محمدباقر نوبخت، «ماندگار»، هیات رئیسه مجلس 190 پیشنهاد مربوط به جزئیات طرح «اقدامات متناسب و متقابل دولت در اجرای برجام» را رد کرد و در طرفه‌00‌العینی و در مدت زمانی 15 دقیقه، جزئیات این طرح با 161 رای موافق، 59 رای مخالف و 13 رای ممتنع از مجموع 250 نماینده حاضر
تصویب شد!
در این جلسه علنی که جواد ظریف، عباس عراقچی و مجید تخت‌روانچی نیز در آن حضور داشتند، علی لاریجانی در همان ابتدا خطاب به نمایندگان گفت پیشنهادات و تذکرات خود را مطرح نکنند! اعتراض نمایندگان و تجمع آنها در مقابل جایگاه هیات رئیسه نیز بی‌فایده بود و در نهایت ماده واحده تصویب شد!
مجلس در ماده واحده این طرح مقرر کرد دولت در چارچوب مصوبات شورایعالی امنیت ملی درصورتی می‌تواند به شکل داوطلبانه برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را اجرا کند که احکام و تکالیف زیر را در فرآیند اجرا رعایت کند:
1- براساس فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی هیچ دولتی در ایران حق تولید و به‌کارگیری سلاح هسته‌ای را ندارد و دولت موظف است سیاست خلع سلاح هسته‌ای جهانی را به‌طور فعال دنبال کند و در کلیه تلاش‌های بین‌المللی، حقوقی و دیپلماتیک برای نجات بشریت از خطر سلاح‌های هسته‌ای و اشاعه آنها، از جمله از طریق ایجاد مناطق عاری از سلاح‌های کشتار جمعی بویژه در ایجاد ائتلاف منطقه‌ای خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌ای به خصوص در زمینه خلع سلاح هسته‌ای رژیم صهیونیستی، فعالانه مشارکت نماید.
2- پایه برنامه جامع اقدام مشترک بر همکاری و احترام متقابل قرار دارد و هرگونه اقدام مبتنی بر فشار و تهدید به هر بهانه‌ای به خاطر اجرای برجام یا غیر آن با تشخیص شورایعالی امنیت ملی موجب تجدیدنظر در این همکاری می‌شود و لازم است در آن صورت مطابق مصوبات این شورا اقدامات متقابل در نظر گرفته شود.
3- دولت موظف است هرگونه عدم پایبندی طرف مقابل در زمینه لغو مؤثر تحریم‌ها یا بازگرداندن تحریم‌های لغوشده و یا وضع تحریم تحت هرعنوان دیگر را به دقت رصد کند و اقدامات متقابل در جهت احقاق حقوق ملت ایران انجام دهد و همکاری داوطلبانه را متوقف نماید و توسعه سریع برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز جمهوری اسلامی ایران را سامان دهد به‌طوری‌که ظرف مدت دو سال ظرفیت غنی‌سازی کشور به 190هزار سو افزایش یابد. شورایعالی امنیت ملی مرجع رسیدگی به این موضوع می‌باشد. دولت باید ظرف مدت 4 ماه برنامه خود را برای این منظور جهت تصویب به شورا ارائه نماید.
4- دولت موظف است برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران را با چشم‌انداز تجاری- صنعتی، از جمله در حوزه غنی‌سازی و تحقیق و توسعه منطبق با طرح درازمدت سازمان انرژی اتمی کشور دنبال کند. سازمان انرژی اتمی کشور باید طرح درازمدت 15 ‌ساله کشور در حوزه غنی‌سازی و تحقیق و توسعه را حداکثر ظرف مدت دوماه پس از ابلاغ این قانون به‌تصویب شورایعالی امنیت ملی برساند و به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه نماید به‌نحوی که پاسخگوی نیاز کشور برای سوخت رآکتورهای قدرت و تحقیقاتی باشد.
5- بازطراحی رآکتور آب سنگین اراک و همچنین در صورت ضرورت تبادل ذخایر غنی‌شده، منوط به انعقاد قراردادهای قطعی و مطمئن جایگزین و حصول اطمینان نسبت به اجرای آنها باشد.
6- نظارت‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در چارچوب مقررات بین‌المللی و با رعایت مصالح امنیت ملی کشور که شورایعالی امنیت ملی مشخص می‌کند، انجام پذیرد و دولت باید مراقبت نماید که در مسیر اجرای برجام و پس از آن، حفاظت کامل از اسرار و اطلاعات طبقه‌بندی‌شده بویژه در حوزه نظامی و امنیتی صورت گیرد. میزان همکاری با آژانس منوط به اقدامات احتیاطی لازم برای تضمین این امر، توسط آژانس است. همچنین هیچ‌گونه دسترسی نظارتی آژانس به مراکز نظامی و اشخاص حقیقی به بهانه برجام مجاز نمی‌باشد مگر آنکه موارد به‌صورت جداگانه و با جزئیات به‌تصویب شورایعالی امنیت ملی برسد.
7- دولت و قوای مسلح کشور موظفند به‌منظور حراست از امنیت و منافع ملی کشور و حمایت از متحدین در مقابله با تروریسم، تدابیر لازم را نسبت به تقویت توانمندی‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه‌های آفندی و پدافندی از جمله هوایی، دریایی، زمینی، موشکی و ایجاد پدافند در مقابل حملات هسته‌ای و ساخت پیش‌ران‌ها، باتری‌های هسته‌ای، تصویربرداری نوترونی و پزشکی هسته‌ای با قوت و جدیت برنامه‌ریزی و اقدام کنند.
8- دولت و سایر دستگاه‌های حاکمیتی و عمومی موظفند در چارچوب مصوبات شورایعالی امنیت ملی تدابیر لازم را در نظر بگیرند تا در اثر اجرایی‌شدن برجام به هیچ‌وجه اجازه فرصت‌طلبی و سوءاستفاده در داخل کشور به آمریکا یا دیگر دولت‌های خارجی داده نشود و فرصتی برای نفوذ یا سوءاستفاده سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و امنیتی در اختیار استکبار جهانی قرار نگیرد.
9- دولت موظف است منابع مالی آزادشده را در چارچوب قانون در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی و رونق تولید، سرمایه‌گذاری‌های ضروری و با اولویت نیازهای بخش خصوصی و تقویت صندوق توسعه ملی، صرف کند.
تبصره 1- وزیر امور خارجه موظف است روند اجرای توافقنامه را هر سه‌ماه یک‌بار به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گزارش دهد. کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی موظف است هر 6‌ماه یک‌بار گزارش اجرای برجام را به صحن علنی مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
تبصره 2- با اجرای این قانون، «قانون الزام دولت به تعلیق اقدامات داوطلبانه در صورت ارجاع و یا گزارش روند هسته‌ای به شورای امنیت» مصوب 1/9/1384، «قانون الزام دولت به تجدیدنظر در همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی» مصوب 6/10/1385، «قانون صیانت از دستاوردهای صلح‌آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران» مصوب 29/4/1389 و «قانون الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هسته‌ای ملت ایران» مصوب 2/4/1394 لغو می‌شود.
پاییز بهارستان!
سنگ تمام هیات رئیسه برای اجرای برجام در کشور، باعث بهت نمایندگان مجلس شد! مدیریت نومحافظه‌کارانه مجلس به گونه‌ای بود که ناخودآگاه اشک علی‌اصغر زارعی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی را جاری کرد! این فرمانده دفاع مقدس آنقدر مبهوت سیاسی‌کاری آقای رئیس شد  که کارش به بهداری مجلس نیز کشید و ساعاتی را بستری شد! روایت زارعی از شعبده‌بازی دیروز قابل تامل است!  زارعی با اشاره به جلسه دوشنبه‌شب فراکسیون اصولگرایان و رهروان با دبیر شورایعالی امنیت ملی، گفت: در این جلسه بنده و آقایان، زاکانی، جلالی و بروجردی و شمخانی حضور داشتیم. در این جلسه مقرر شد اصلاحاتی در طرح برجام انجام شود که در بند یک قسمتی از این اصلاحات اعمال نشد. وی با بیان اینکه تفاهم این بود که شاکله طرح حفظ شود، به مهر گفت: همچنین توافق کردیم جلسه علنی روز سه‌شنبه برای بررسی طرح برجام در چارچوب آیین‌نامه داخلی مجلس اداره شود و پیشنهادات مهم و اصلی که حدود ۶ پیشنهاد بود بررسی شود، اما متاسفانه در جلسه دیروز (سه‌شنبه)، رئیس مجلس اجازه بررسی پیشنهادات را نداد و طرح مهم برجام در کمتر از یک‌ربع به تصویب رسید. زارعی تصریح کرد: تفاهم ما این بود که آیین‌نامه مجلس در بررسی طرح برجام به صورت کامل رعایت شده و هیات رئیسه اجازه دهد پیشنهادات و نظرات نمایندگان بررسی شود. وی تاکید کرد: آنچه موجب تعجب و تاسف من شد این بود که بدون اعتنا به پیشنهادات نمایندگان به این بهانه که تعداد پیشنهادات زیاد است آقایان در کمتر از ۱۵ دقیقه ماده واحده طرح برجام را به رای گذاشتند، ما چنین انتظاری نداشتیم و چنین توافقی نکردیم. عضو هیات رئیسه فراکسیون اصولگرایان با تاکید بر اینکه این اقدام هیات رئیسه مجلس خلاف آیین‌نامه بود، گفت: چطور طرحی با این اهمیت در کمتر از ۱۵ دقیقه به تصویب رسید، اما مجلس برای طرح‌های کم‌اهمیت‌تر شاید روزها وقت می‌گذارد.
احمد توکلی که روز یکشنبه به کلیات طرح رأی داده بود و شاید اشاره تاریخی نادران در روز یکشنبه در کنایه به وی گفته شد نیز دیروز از این رفتار هیات رئیسه بشدت انتقاد کرد.  توکلی طی تذکر شفاهی گفت: آقای لاریجانی امروز در عرض کمتر از 20 دقیقه شاید مهم‌ترین موضوع سیاست خارجی کشور را به سرانجام رساندید در حالی که همه مسائل با رعایت آیین‌نامه مجلس قابل حصول بوده است بنابراین تصویر این وضع برای مجلس مضر است. توکلی افزود: وقتی مردم ببینند جلسه روز یکشنبه مانور تفرقه بود و در کارهای مقدماتی بعضی‌ها عهدشان را رعایت نکردند، آنچه نباید بشود رخ داده است. وی خطاب به لاریجانی با بیان اینکه جنابعالی امروز در بررسی جزئیات اجازه طرح هیچ پیشنهادی را ندادید متذکر شد این از نظر قانونی و سیاسی برای مجلس اشکال ایجاد می‌کند. علی لاریجانی اما در واکنش به طرح تذکر شفاهی توکلی توضیح داد: مجلس در جلسه قبل اصل موضوع که کلیات بوده را با صرف وقت رسیدگی کرد که در نهایت کلیات رأی آورد و در واقع رأی آوردن کلیات یعنی اصل ماده واحده قابل قبول بوده است. وی خطاب به توکلی افزود: همانطور که می‌دانید قبل از جلسه بحث شد و وفاقی بین دوستان ایجاد شد تا در کل این طرح را با توجه به مشکلاتی که کشور دارد بپذیریم و در واقع نمایندگان اینجا کمک کردند که این امر الزامی نبود. لاریجانی در پایان گفت: دوستان خیلی مواقع از پیشنهادات خود صرفنظر می‌کنند؛ در واقع به این مساله کمک کردند تا انجام شود و در واقع قرار بود قواره‌هایی رعایت شود که همه از آن مطلع هستید. حمید رسایی و مهدی کوچک‌زاده نیز به سبک خود نسبت به این رفتار لاریجانی اعتراض کردند. کوچک‌زاده مواضع رهبری نسبت به برجام را یادآوری و تاکید ‌کرد که این تصمیم لاریجانی هیچ ارتباطی با مواضع رهبری ندارد. این اظهارنظر کوچک‌زاده گویا در واکنش به اظهارنظر عجیب لاریجانی صورت گرفته بود! کوچک‌زاده خود درباره این ماجرا در تذکری گفت: «صبح قبل از اینکه شما خبرنگاران به صحن بیایید آقای لاریجانی گفت کشور تصمیم گرفته است پیشنهادهای نمایندگان درباره جزئیات طرح مطرح نشود من پرسیدم چه کسی تصمیم گرفته است که جواب داد همانی که خودت می‌دانی. آقای باهنر آمد پیش من و گفت دیشب آقایان لاریجانی، شمخانی و حجازی این تصمیم را گرفتند.» کوچک‌زاده تصریح کرد: ما فقط می‌خواهیم بگوییم این تصمیم طبق فرمایش خود آقای باهنر تصمیم رهبری نیست که به مجلس ابلاغ شده است. این تصمیم لاریجانی و شمخانی  است. این اظهارات کوچک‌زاده با پاسخ لاریجانی مواجه شد و او گفت: «من این موضوع را اصلاح کنم که هیچ بحث رهبری مطرح نبوده و اینکه شما می‌فرمایید رهبری، ایشان هیج نقشی در این قضیه نداشتند و این موضوع، تصمیم مجلس است.»
به هر حال دیروز رسما برجام به تصویب مجلس نهم رسید! تا جایگاه این مجلس نسبت به گزاره‌ای به نام برجام در تاریخ ثبت شود. فدریکا موگرینی، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی بلافاصله پس از تصویب طرح مجلس در صفحه شخصی خود در توئیتر از این اقدام مجلس استقبال کرد و نوشت: «از تهران خبرهای خوبی می‌رسد»!

مصوبه اجرای برجام امروز در شورای نگهبان
سخنگوی شورای نگهبان از بررسی مصوبه مجلس مبنی بر «اقدام متقابل و متناسب دولت در اجرای برجام» در جلسه چهارشنبه این شورا خبر داد. نجات‌الله ابراهیمیان با اشاره به مصوبه مجلس مبنی بر «اقدام متقابل و متناسب دولت در اجرای برجام» به تسنیم گفت: هنوز این مصوبه مجلس به‌صورت رسمی به شورای نگهبان ارائه نشده است. وی افزود: اگر این مصوبه امروز(سه‌شنبه) از سوی مجلس شورای اسلامی به شورای نگهبان ارائه شود، در جلسه چهارشنبه یا حتی پنجشنبه شورای نگهبان آن را بررسی می‌کنیم و نظر نهایی شورای نگهبان در این باره اعلام خواهد شد اما تا این لحظه در دستور کار عادی جلسه فردای شورای نگهبان قرار ندارد. سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سوال که آیا می‌توان گفت شورای نگهبان برای بررسی این طرح جلسه فوق‌العاده تشکیل خواهد داد، اظهار داشت: شاید بتوان اینگونه مطرح کرد اما در موارد دیگری هم بوده که شورای نگهبان برای بررسی‌‌های بیشتر موضوع در روزهای پنجشنبه هم تشکیل جلسه داده است.

به ادعای سایت آمریکایی بازفید:


یک سایت آمریکایی با انتشار چند عکس از سردار "قاسم سلیمانی" ادعا کرد وی در سوریه و نزد نظامیان ارتش این کشور است.
به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از بازفید؛ تصاویری از سردار "قاسم سلیمانی،" فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران، در کنار تعدادی از سربازان ارتش سوریه منتشر شده است که به ظن سایت آمریکایی بازفید ثابت می‌کند وی در سوریه به سر می‌برد و نقش راهبردی در حمایت نظامی ایران از دولت "بشار اسد،" رئیس جمهور سوریه، ایفا می‌کند. 
 
این سایت خبری مدعی شد: تصاویر متعددی از سوی نظامیان سوری در حساب توییتر منتشر شده است که آنها را در کنار سردار سلیمانی نشان می‌دهد. این تصاویر نشان می‌دهد فرمانده عالی رتبه ایرانی در عملیات نظامی سوریه حضور دارد و مشغول گفتگو و مشاوره دادن به نظامیان SAA است. 
 
این سایت در ادامه ادعایش نوشت: سردار سلیمانی چندی پیش به مسکو سفر کرده بود و به نظر می‌رسد با مقامات روس پیرامون دخالت نظامی در سوریه مذاکره کرده است. او هم‌اکنون در لاذقیه سوریه به سر می‌برد و در تصاویر متعدد همراه نظامیان ارتش سوریه و نیروهای حزب‌الله دیده می‌شود.  
 
در تصاویر منتشر شده بوسیله سایت بازفیلد چهره تمامی نظامیان که ادعا می‌شود سوری و یا لبنانی – اغضای حزب‌الله – هستند، مخدوش شده است؛ اما چهره سردار ایرانی کاملا واضح دیده می‌شود. به همین دلیل صحت این تصاویر قابل تایید نیست.  
 
بازفید در ادامه مدعی شد پس از به شهادت رسیدن سردار "حسین همدانی" در سوریه، دو فرمانده نظامی دیگر ایرانی نیز در این کشور به شهادت رسیده‌اند. این سایت غربی نوشت: تلاش ایران و روسیه در راستای حفظ بشار اسد بر سر قدرت در هفته‌های اخیر وارد فاز جدیدی شده است و دو کشور به حمایت نظامی از دمشق مشغول هستند. 

بازفیلد وب سایتی است که معمولا به انتشار اخبار حاشیه‌ای و حتی دور از واقعیت می‌پردازد.

سردار سلیمانی هم‌اکنون در سوریه است+ تصاویر

سردار سلیمانی هم‌اکنون در سوریه است+ تصاویر

سردار سلیمانی هم‌اکنون در سوریه است+ تصاویر
انتهای پیام/

درباره نحوه تصویب جزئیات برجام در مجلس؛



آیا مجلس از روند تصویب برجام کنار گذاشته نشد؟
بخش داخلی الف، 21 مهر 94
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۳۵
۲۰ دقیقه زمان برای «جمع و جور کردن» مهم‌ترین مسئله ای که مجلس نهم می‌توانست در طول دوران کاری خود بررسی کند؛ ۲۰ دقیقه زمان برای جمع کردن مهم‌ترین بحث سیاست خارجی جمهوری اسلامی در بیش از یک دهه‌ی اخیر. این همه‌ی زمانی بود که علی لاریجانی اجازه داد تا مجلس صرف بررسی جزییات طرح انجام برجام کند. در خبرها بود که ۲۰۰ پیشنهاد برای این طرح رسیده؛ اما امروز در ناباوری نمایندگان مجلس، صرفاً ۳ پیشنهاد توسط نمایندگان نزدیک به رئیس مجلس مطرح شد و اجازه‌ی طرح باقی پیشنهادات داده نشد تا در کمتر از ۲۰ دقیقه، جزییات مهم‌ترین طرح مجلس نهم به تصویب برسد. لاریجانی البته در جواب تذکر توکلی که عدم اجازه برای طرح پیشنهادات را موجب اشکال به مجلس از حیث قانونی و سیاسی دانست، گفت که دوستان خیلی مواقع از پیشنهادات خود صرفنظر می‌کنند؛ به این مسئله کمک کردند تا انجام شود و در واقع قرار بود قواره‌هایی رعایت شود که همه از آن مطلع هستید.

در آغاز انتشار برجام از سوی ایران و کشورهای ۱+۵، در حالی که از قبل گفته شده بود کنگره‌ی آمریکا حتماً این توافق را بررسی می‌کند، دولتی‌ها اصرار داشتند که برجام به مجلس شورای اسلامی نرود. این سو مجلسی‌ها می‌گفتند هر توافقنامه‌ی خارجی طبق قانون باید به تصویب مجلس برسد. رهبری نیز چندین بار بر طی روند قانونی بررسی برجام در داخل کشور تاکید کردند و در نهایت کمیسیون ویژه‌ی برجام شکل گرفت. پس از آن رهبر انقلاب فرمودند من به رئیس جمهور هم گفته‌ام که کنار گذاشتن مجلس از برجام به صلاح نیست.

با این همه آیا اکنون می‌شود مدعی شد که مجلس از بررسی برجام کنار گذاشته نشده است؟!

حدود دو ماه از آغاز تشکیل کمیسیون ویژه‌ی برجام با رأی گیری نمایندگان می‌گذرد. دوماهی که بسیاری از روزهای آن، جلسات این کمیسیون و حواشی آن از خبرهای اصلی رسانه‌ها بوده است و مردم پیگیر اخبار مرتبط با آن بودند.

علیرغم همه‌ی این تشریفات برای شکل گیری کمیسیون ویژه و علیرغم همه‌ی وقت گذاشتن‌ها برای بررسی برجام در این کمیسیون، در نهایت روزی که قرار بود گزارش نهایی این کمیسیون در صحن علنی قرائت شود، طرحی از سوی طیف رهروان ولایت در مجلس به صحن آمد؛ یک فوریت آن به تصویب رسید و در میان اعتراض رئیس کمیسیون برجام و همفکرانش، بجای کمیسیون برجام به کمیسیون امنیت ملی ارجاع شد و چند ساعته در آن کمیسیون تصویب شد؛ یعنی عملاً کمیسیون ویژه‌ی بررسی برجام کنار زده شد.

جالب آنکه در روزهای قبل از شکل گیری کمیسیون برجام، نه تنها چنین سرعتی در انجام کار توسط مجلس نبود، بلکه حتی تعطیلات تابستانی مجلس در چنین روزهای حساسی صدای اعتراض رسانه‌های اصولگرا را درآورد.

روز یکشنبه، کلیات طرح برجام در صحن علنی مجلس طی سه ساعت جدل و بحث آمیخته با داد و فریاد به تصویب رسید که البته بعضاً با حواشی تأسف آوری همراه بود. ۱۳۹ نفر موافق کلیات طرح برجام و ۱۰۰ نفر مخالف آن بودند؛ اما امروز در جریان بررسی جزییات، در حالی که هنوز ۲۰ دقیقه از آغاز بررسی طرح می‌گذشت، مجلس به رأی گیری و تصویب رسید! طرحی که کلیات آن ۱۰۰ مخالف در صحن داشت ولی جزییات آن با مخالفت صرفاً ۵۹ نفر روبرو شد و به تصویب رسید.

نماینده‌های مخالف به عدم اجازه‌ی رییس مجلس برای طرح پیشنهادات اعتراض کردند و لاریجانی هم گفت خودتان در جریان هستید که قرار شد تصویب شود!

این روزها اصلی‌ترین سؤال این است که کمیسیون برجام دقیقاً چرا تشکیل شد و کارکرد آن چه بود؟ آیا صرفاً برای اینکه گزارش نهایی آن بایگانی شود و اهل انصاف در مطالعه‌ی تاریخ دریابند که این کمیسیون به وظیفه و تشخیص خود عمل کرد؟

در هنگام تصویب کلیات طرح انجام برجام، الیاس نادران صراحتاً گفته بود که «برخی با این استدلال با کلیات طرح موافقت می‌کنند که در هنگام بررسی جزییات، با بحث و ارائه پیشنهاد، این طرح را اصلاح خواهیم کرد. به آن‌ها می گویم که یا شما لاریجانی را نشناخته‌اید یا خیلی ساده لوح هستید.»

بذرپاش در جمع خبرنگاران:

ارسال به دوستان
تصویب مهم ترین طرح سیاست خارجی در ربع ساعت در شأن مجلس نبود

عضو هیأت رئیسه مجلس گفت: در شأن مجلس نبود که مهم ترین طرح سیاست خارجی در ربع ساعت بدون توجه به پیشنهادات تصویب شود.

خبرگزاری فارس: تصویب مهم ترین طرح سیاست خارجی در ربع ساعت در شأن مجلس نبود
 گزارش تصویری مرتبط

-------------------------------

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، مهرداد بذرپاش نماینده مردم تهران و عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در حاشیه نشست علنی امروز سه‌شنبه پارلمان طی سخنانی در جمع خبرنگاران گفت: در شأن مجلس جمهوری اسلامی نبود که مهمترین طرح سیاست خارجی این دوره در عرض یک ربع بدون قرائت سایر پیشنهادات تصویب شود.

وی اضافه کرد: بهتر بود پیشنهادات مطرح شود تا موافقان و مخالفان صحبت کرده و مردم از مسائل آگاه شوند؛ این طرحی که امروز ما آن را تصویب کردیم دارای بخش‌های مختلفی بود و بهتر بود مردم می‌دانستند نگرانی‌های ما درباره بازرسی از اماکن نظامی و بازگشت‌پذیری تحریم‌ها چیست.

عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پیشنهادات زیادی در رابطه با این طرح مطرح شده بود، یادآور شد: البته در نشست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم فقط در یک جلسه طرح بررسی و به تصویب رسید، هم در آن جلسه و هم در نشست امروز فرصت نشد پیشنهادات نمایندگان مطرح و بررسی شود.

بذرپاش برخی پیشنهادات نمایندگان را مطلوب، کارشناسی شده و بر پایه مسائل فنی و تخصصی دانست و تصریح کرد: بهتر بود این پیشنهادات مطرح می‌شد تا مردم از مواضع نمایندگان آگاه شوند.

وی با اشاره به جلسات فراکسیون‌های اصولگرایان و اصولگرایان رهروان ولایت برای جمع‌بندی پیرامون طرح برجام، گفت: ما جلساتی درباره این طرح داشتیم و از طرف فراکسیون اصولگرایان بنده با آقایان زارعی و زاکانی در این جلسات حضور داشتیم، از طرف فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت نیز آقایان جلالی، بروجردی و حقیقت‌پور حضور داشتند البته در جلسه‌ای که آقای لاریجانی در آن حضور نداشتند بحث‌هایی پیرامون این مباحث مطرح شد اما در جلسه نهایی آقای لاریجانی نیز حضور داشتند.

وی اضافه کرد: ما در آنجا 11 پیشنهاد مطرح کردیم البته در جمع 6 نفره مذکور که آقای توکلی حضور داشتند اکثر پیشنهادات ما پذیرفته شد اما مباحث به جلسات آخر در حضور رئیس مجلس موکول شد.

بذرپاش با اشاره به نشست منتخبین فراکسیون‌های اصولگرایان و اصولگرایان رهروان ولایت با رئیس مجلس، اظهار داشت: در آن جلسه از 11 پیشنهاد ما که در جلسه مشترک 9 تای آنها پذیرفته شده بود تمامی منتفی شد و فقط درباره بحث تحریم‌ها و اینکه در صورت بازگشت تحریم‌ها دولت باید چه کار کند بحث‌هایی مطرح شد.

عضو هیأت رئیسه مجلس همچنین تصریح کرد: در جلسه مذکور پیشنهاد اینکه ما در دو سال به 190 هزار سو برسیم پذیرفته شد البته این پیشنهاد جایگزین پیشنهاد راه‌اندازی کارخانه سوخت شد؛ کارخانه سوخت تعریف روشن و شفافی ندارد اما 190 هزار سو در دو سال کاملاً مشخص است؛ بحث دیگر ما واژه به «دولت اجازه داده می‌شود»، بود مبنی بر اینکه ما پیشنهاد دادیم «دولت می‌تواند» جایگزین آن شود، در نهایت پیشنهادات ما به همین دو موضوع محدود شد اما اینکه این طرح با توافق دو فراکسیون بود (صحیح نیست).

«جلسات مشترک ما با فراکسیون رهروان ولایت درباره طرح برجام برگزار شد اما پیشنهادات ما رد شد و به همین دلیل طبیعتاً توافقی صورت نگرفته است. یکی از دلایلی که ما این طرح را امضا نکردیم همین نکات بود زیرا از بنده خواسته شد طرح را امضا کنم اما به دلایلی که گفتم طرح را امضا نکردم».

بذرپاش در پاسخ به این سؤال که آیا شما امضا را منوط به خواندن گزارش نکرده بودید، گفت: خیر. بنده چنین حرفی نزده‌ام.

عضو هیأت رئیسه مجلس در پاسخ به این سؤال که موضع آقای حداد درباره برجام و مسائل پیش آمده پیرامون آن چیست، گفت: من در این باره اطلاعی ندارم و بهتر است از آقای حداد سؤال کنید. ما در این باره واحدیم اما دلیل عدم حضور آقای حداد این بود که وی بیمار بود و به دلیل بستری شدن نتوانسته بود در مجلس حضور یابد.

انتهای پیام/

گزارش فارس از متن و حاشیه نشست امروز «خانه ملت»

ارسال به دوستان
تصویب جزئیات طرح برجام در مجلس/ اجازه طرح پیشنهادات داده نشد

در جلسه علنی صبح امروز مجلس در حالی جزئیات طرح برجام به تصویب رسید که اجازه طرح هیچ پیشنهادی به نمایندگان داده نشد.

خبرگزاری فارس: تصویب جزئیات طرح برجام در مجلس/ اجازه طرح پیشنهادات داده نشد
 گزارش تصویری مرتبط

-------------------------------

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس،‌ جلسه علنی صبح امروز سه شنبه(21مهر ماه 94) نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس و با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید آغاز شد.

241 نفر از وکلای ملت در صحن علنی حضور داشتند که بر این اساس کرسی 46 نماینده مجلس خالی بود.

بررسی جزییات طرح یک فوریتی اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در قبال اجرای برجام، دستور کار نشست علنی صبح امروز پارلمان است.

سپس محمدجواد ظریف، سیدعباس عراقچی و مجید تخت‌روانچی در نشست علنی خانه ملت حضور یافته‌اند.

*مجلس جزئیات طرح اجرای برجام را تصویب کرد

در ادامه نمایندگان مجلس شورای اسلامی جزییات طرح «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» را به تصویب رساندند.

وکلای ملت ماده واحده و بندهای این طرح را با 161 رای موافق، 59 رای مخالف و 13 رای ممتنع از مجموع 250 نماینده حاضر تصویب کردند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ماده واحده این طرح مقرر کردند که دولت در چارچوب مصوبات شورای‌عالی امنیت ملی درصورتی می‌تواند به شکل داوطلبانه برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را اجراء کند که احکام و تکالیف زیر را در فرآیند اجراء رعایت نماید:

1- براساس فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی هیچ دولتی در ایران حق تولید و به‌کارگیری سلاح هسته‌ای را ندارد و دولت موظف است سیاست خلع سلاح هسته‌ای جهانی را به‌طور فعال دنبال کند و در کلیه تلاش‌های بین‌المللی، حقوقی و دیپلماتیک برای نجات بشریت از خطر سلاح‌های هسته‌ای و اشاعه آنها، از جمله از طریق ایجاد مناطق عاری از سلاح‌های کشتار جمعی به‌ویژه در ایجاد ائتلاف منطقه‌ای خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌ای به خصوص در زمینه خلع سلاح هسته‌ای رژیم صهیونیستی، فعالانه مشارکت نماید.

2- پایه برنامه جامع اقدام مشترک بر همکاری و احترام متقابل قرار دارد و هرگونه اقدام مبتنی بر فشار و تهدید به هر بهانه‌ای به خاطر اجرای برجام و یا غیر آن با تشخیص شورای‌عالی امنیت ملی موجب تجدیدنظر در این همکاری می‌شود و لازم است در آن صورت مطابق مصوبات این شورا اقدامات متقابل در نظر گرفته شود.

3- دولت موظف است هرگونه عدم پایبندی طرف مقابل در زمینه لغو مؤثر تحریم‌ها یا بازگرداندن تحریم‌های لغوشده و یا وضع تحریم تحت هرعنوان دیگر را به دقت رصد کند و اقدامات متقابل در جهت احقاق حقوق ملت ایران انجام دهد و همکاری داوطلبانه را متوقف نماید و توسعه سریع برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز جمهوری اسلامی ایران را سامان دهد به‌طوری‌که ظرف مدت دوسال ظرفیت غنی‌سازی کشور به یکصد و نودهزار سو افزایش یابد. شورای‌عالی امنیت ملی مرجع رسیدگی به این موضوع می‌باشد.دولت باید ظرف مدت 4 ماه برنامه خود را برای این منظور جهت تصویب به شورا ارائه نماید.

4- دولت موظف است برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران را با چشم‌انداز تجاری- صنعتی، از جمله در حوزه غنی‌سازی و تحقیق و توسعه منطبق با طرح درازمدت سازمان انرژی اتمی کشور دنبال کند. سازمان انرژی اتمی کشور باید طرح درازمدت پانزده‌ساله کشور در حوزه غنی‌سازی و تحقیق و توسعه را حداکثر ظرف مدت دوماه پس از ابلاغ این قانون به‌تصویب شورای‌عالی امنیت ملی برساند و به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه نماید به‌نحوی که پاسخگوی نیاز کشور برای سوخت راکتورهای قدرت و تحقیقاتی باشد.

5- بازطراحی راکتور آب سنگین اراک و همچنین در صورت ضرورت تبادل ذخایر غنی‌شده، منوط به انعقاد قراردادهای قطعی و مطمئن جایگزین و حصول اطمینان نسبت به اجرای آنها باشد.

6- نظارت‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در چهارچوب مقررات بین‌المللی و با رعایت مصالح امنیت ملی کشور که شورای‌عالی امنیت ملی مشخص می‌کند، انجام پذیرد و دولت باید مراقبت نماید که در مسیر اجرای برجام و پس از آن، حفاظت کامل از اسرار و اطلاعات طبقه‌بندی‌شده به‌ویژه در حوزه نظامی و امنیتی صورت گیرد. میزان همکاری با آژانس منوط به اقدامات احتیاطی لازم برای تضمین این امر، توسط آژانس است. همچنین هیچ‌گونه دسترسی نظارتی آژانس به مراکز نظامی و اشخاص حقیقی به بهانه برجام مجاز نمی‌باشد مگر آنکه موارد به‌صورت جداگانه و با جزئیات به‌تصویب شورای‌عالی امنیت ملی برسد.

7- دولت و قوای مسلح کشور موظفند به‌منظور حراست از امنیت و منافع ملی کشور و حمایت از متحدین در مقابله با تروریسم، تدابیر لازم را نسبت به تقویت توانمندی‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه‌های آفندی و پدافندی از جمله هوایی، دریایی، زمینی، موشکی و ایجاد پدافند در مقابل حملات هسته‌ای و ساخت پیش‌ران‌ها، باطری‌های هسته‌ای، تصویربرداری نوترونی و پزشکی هسته‌ای با قوت و جدیت برنامه‌ریزی و اقدام کنند.

8- دولت و سایر دستگاههای حاکمیتی و عمومی موظفند در چهارچوب مصوبات شورای‌عالی امنیت ملی تدابیر لازم را در نظر بگیرند تا در اثر اجرائی‌شدن برجام به هیچ‌وجه اجازه فرصت‌طلبی و سوءاستفاده در داخل کشور به آمریکا یا دیگر دولتهای خارجی داده نشود و فرصتی برای نفوذ یا سوءاستفاده سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و امنیتی در اختیار استکبار جهانی قرار نگیرد.

9- دولت موظف است منابع مالی آزادشده را در چارچوب قانون در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی و رونق تولید، سرمایه‌گذاری‌های ضروری و با اولویت نیازهای بخش خصوصی و تقویت صندوق توسعه ملی، صرف کند.

تبصره 1- وزیر امور خارجه موظف است روند اجرای توافقنامه را هر سه‌ماه یک‌بار به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گزارش دهد.کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی موظف است هر شش‌ماه یک‌بار گزارش اجرای برجام را به صحن علنی مجلس شورای اسلامی ارائه کند.

تبصره 2- با اجرای این قانون، «قانون الزام دولت به تعلیق اقدامات داوطلبانه در صورت ارجاع و یا گزارش روند هسته‌ای به شورای امنیت» مصوب 1/9/1384، «قانون الزام دولت به تجدیدنظر در همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی» مصوب 6/10/1385، «قانون صیانت از دستاوردهای صلح‌آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران» مصوب 29/4/1389 و «قانون الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هسته‌ای ملت ایران» مصوب 2/4/1394 لغو می‌شود.

 

*انصراف دو نماینده از سوال از وزرای کشور و علوم

نمایندگان مجلس شورای اسلامی نشست علنی امروز سه شنبه خود را با دستور کار بررسی طرح برجام آغاز کردند.

در ابتدای جلسه امروز عبدالرضا ثروتی نماینده مردم بجنورد و مهدی عیسی‌زاده نماینده مردم میاندوآب از سوالاتشان از وزاری کشور و علوم انصراف دادند.

 

*تجمع جمعی از نمایندگان در جایگاه هیات رئیسه در اعتراض به عدم طرح پیشنهادها و اخطارها / ظریف صحن علنی را ترک کرد

جلسه علنی صبح امروز سه شنبه مجلس شورای اسلامی با دستور بررسی جزییات طرح یک فوریتی اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام به ریاست علی لاریجانی آغاز شد.

در ابتدا حسین سبحانی‌نیا به ارائه پیشنهادی در زمینه اصلاح 3 بند از طرح مذکور پرداخت که پس از تصویب آنها لاریجانی با اعلام اینکه فرصت اندک است از نمایندگان خواست تذکرات آیین نامه‌ای،‌اخطارهای قانون اساسی و دیگر پیشنهادات خود را راجع به دیگر جزییات طرح مطرح نکرده و اجازه دهند طرح با سرعت بیشتری تصویب شود.

گزارش خبرنگار فارس حاکی است جمعی از نمایندگان که به فرصت نیافتن برای طرح پیشنهادات تذکرات و اخطارهای قانون اساسی خود اعتراض داشتند در جایگاه هیات رئیسه و نیز مقابل جایگاه ناطق تجمع کردند که در این میان محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه نیز که از ابتدا در جلسه حضور یافته بود صحن را ترک کرد.

به گزارش خبرنگار فارس، مهدی کوچک‌زاده نماینده مردم تهران در مجلس با فریادهایی مکرر ابراز می‌داشت که تصویب طرح اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام تصمیم شخص علی لاریجانی بوده و ربطی به رهبر انقلاب ندارد.

اشک‌ یک نماینده برای فرجام «برجام»

پس از تصویب جزئیات ماده واحده طرح یک فوریتی اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در قبال اجرای برجام، تعدادی از نمایندگان اصولگرای مجلس نسبت به اقدام رئیس مجلس بر عدم مطرح شدن پیشنهادات طرح مذکور به شدت انتقاد کردند و با صدای بلند در صحن علنی انتقاداتشان را اعلام کردند.

حمید رسایی نماینده مردم تهران بعد از تصویب جزئیات این طرح، پلاکاردی که روی آن نوشته شده بود «این قانون‌شکنی رسمی است، مجلس فرمایشی نیست» در دست داشت.

همچنین رسایی با صدای بلند گفت: این صدای رهبری نیست، مجلس شده جای تصمیم‌گیری لاریجانی،‌ شمخانی.

سپس مهدی کوچک‌زاده دیگر نماینده تهران نیز در حالی که به شدت ناراحت بود،‌ با صدای بلند گفت: این تصمیم آنهاست و مجلس به گردن گرفته است.

براساس این گزارش، پس از تصویب جزئیات طرح اجرای برجام علی اصغر زارعی درحالی که شروع به اشک ریختن کرد نسبت به روند تصویب جزئیات طرح برجام انتقاد کرد؛ سپس برخی نمایندگان اطراف وی حضور یافتند.

هیچ پیشنهادی وارد نیست!

گزارش خبرنگار فارس حاکی است در طول رای‌گیری و تصویب جزئیات طرح مذکور اجازه هیچ‌گونه طرح پیشنهادی از سوی هیئت رئیسه داده نشد.

در همین راستا مهدی کوچک‌زاده نماینده مردم تهران به خبرنگاران گفت: صبح قبل از اینکه شما خبرنگاران به صحن بیایید آقای لاریجانی گفت: کشور تصمیم گرفته است پیشنهادهای نمایندگان درباره جزییات طرح مطرح نشود من پرسیدم چه کسی تصمیم گرفته است که جواب داد همانی که خودت می‌دانی.

وی ادامه داد: آقای باهنر آمد پیش من و گفت دیشب آقایان لاریجانی،شمخانی و حجازی این تصمیم را گرفتند.

کوچک‌زاده تصریح کرد: ما فقط می‌خواهیم بگوییم این تصمیم طبق فرمایش خود آقای باهنر تصمیم رهبری نیست که به مجلس ابلاغ شده است. این تصمیم لاریجانی و شمخانی است.

طبق مصوبه مجلس:

*مدیران مناطق شهرداری و مؤسسات برای عضویت در شوراها باید قبل از ثبت‌نام استعفا دهند

نمایندگان در ادامه بررسی جزئیات طرح اصلاح قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران، با الحاق یک ماده به کل طرح موافقت کردند.

به موجب مصوبه مجلس، شهرداران، مدیران مناطق شهرداری و مؤسسات و شرکت‌های وابسته و دهیاران از عضویت در شورای اسلامی شهر و روستای محل خدمت محرومند، مگر آنکه قبل از ثبت‌نام از سمت خود استعفا نموده و به هیچ‌وجه در آن سمت شاغل نباشند.

وکلای ملت با 153 رأی موافق، 5 رأی مخالف و 14 رأی ممتنع از 235 نماینده حاضر در صحن علنی، با الحاق این ماده موافقت کردند.

توکلی: فرصت‌ندادن به نمایندگان جهت ارائه پیشنهادات برای مجلس مضر است/ لاریجانی: پیش از جلسه علنی وفاقی حاصل شده بود

در ادامه جلسه، احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی گفت: هیأت رئیسه برای اداره مجلس طبق آیین‌نامه سوگند یاد کرده است جنابعالی - لاریجانی - در عرض 20 دقیقه مهمترین موضوع سیاست خارجی کشور را به سرانجام رساندید. در حالی که همه مسائل مورد نظر شما با رعایت آیین‌نامه قابل حصول بود.

وی تصویب این رأی را برای مجلس مضر خواند و اظهار داشت: روز یکشنبه که متأسفانه مانور تفرقه بود و در کارهای مقدماتی بعضی عهدشان را رعایت نکردند و آن طور که نباشد می‌شد.

توکلی در ادامه گفت: امروز هم که جزئیات را می‌خواستیم بررسی کنیم شما اجازه ندادید هیچ پیشنهادی مطرح شود. این کار از نظر قانونی اشکال دارد.

به گزارش فارس، لاریجانی در توضیح گفت: اولاً که کلیات طرح در جلسه قبل با بحث زیاد و قبل کافی تصویب شده بود. یعنی اصل ماده واحده مورد قبول بوده است.

وی ادامه داد: درباره جزئیات هم پیش از جلسه صحبت شد و یک وفاقی حاصل شد که در کل ما این را بپذیریم با توجه به مشکلاتی که کشور دارد بنابراین نمایندگان کمک کردند و الزامی هم نبود.

لاریجانی گفت: دوستان لطف کردند و کمک کردند که این مسئله انجام شود و یک قواره‌هایی هم وجود دارد که بنا بود رعایت شود.

*نحوه استیضاح شهردار در شورای شهر تعیین شد

در ادامه نمایندگان مجلس رسیدگی به جزئیات طرح یک‌فوریتی اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران، ماده 3 این طرح پس از بحث و بررسی به تصویب رساندند.

به موجب مصوبه مجلس، چنانچه یک یا چند نفر از اعضای شورای شهر به عملکرد شهردار یا عملیات شهرداری به دلیل عدم انجام وظایف قانونی و یا ضعف مدیریت اعتراض یا ایرادی داشته باشند ابتدا توسط رئیس شورا موارد را به صورت صریح و مکتوب به شهردار تذکر می‌دهند.

در صورت عدم رعایت مفاد مورد تذکر و اصرار اعضای معترض موضوع به صورت سؤال مطرح می‌شود که در این صورت رئیس شورا سؤال را کتباً به شهردار ابلاغ می‌کند و وی موظف است با هماهنگی رئیس شورا حداکثر ظرف مدت 15 روز پس از تاریخ ابلاغ در محل شورا حاضر شود و به سؤال مطرح شده پاسخ دهد.

پس از ارائه پاسخ بدون حضور شهردار نسبت به قانع‌کننده بودن آن رأی‌گیری به عمل می‌آید. چنانچه پاسخ شهردار از نظر اکثریت اعضای شورا قانع کننده نباشد موضوع به صورت اخطار توسط رئیس شورا به شهردار ابلاغ می‌شود.

چنانچه اعضای شورا 2 بار از پاسخ شهردار قانع نشوند در صورت درخواست یک سوم اعضای شورا استیضاح شهردار در دستور کار قرار می‌گیرد. تقاضای استیضاح باید صریح و دارای موضوع یا موضوعات مشخص باشد. وی موظف است با هماهنگی رئیس شورا حداکثر ظرف مدت 15 روز پس از تاریخ ابلاغ در محل شورا حاضر شود و به سوال مطرح شده پاسخ دهد.

پس از ارائه پاسخ بدون حضور شهردار در خصوص عدم اعتماد به وی برای تداوم تصدی سمت شهرداری رأی‌گیری می‌شود. در صورتی که شهردار علیرغم هماهنگی‌های صورت گرفته در جلسه استیضاح حاضر نشود، استیضاح کنندگان مطالب خود را بیان می‌کنند و نسبت به عدم اعتماد رأی‌گیری می‌شود. چنانچه دو سوم کل اعضای شورا رأی اعتماد بدهند شهردار از کار برکنار و فرد جدیدی از سوی شورا انتخاب می‌شود.

نمایندگان با 148 رأی موافق، 13 رأی مخالف و 12 رأی ممتنع از مجموع 250 نماینده حاضر در جلسه با ارجاع تبصره‌های 1 و 2 این ماده به کمیسیون شوراها موافقت کردند.

رسایی:آقای لاریجانی! شما آیین‌نامه را زیر پایتان گذاشتید/ لاریجانی: همه باید تابع قواره‌هایی باشیم

حجت‌الاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی طی تذکری در نشست علنی امروز مجلس شورای سلامی، در پاسخ به این اظهارنظر علی لاریجانی رئیس مجلس که براساس کدام بخش آیین‌نامه می‌خواهید تذکر دهید، گفت: کدام آیین‌نامه؟ شما صبح نگذاشتید مخالف و مولافق حرف بزنند، اجازه ندادید پیشنهادات مطرح شود.

وی اضافه کرد: شما صبح آیین‌نامه را زیر پایتان گذاشتید، تمام شد رفت، دیگر آیین‌نامه‌ای وجود ندارد.

رئیس مجلس هم در واکنش به تذکر رسایی اظهار داشت: تذکرتان همین بود؟ راحت شدید! فکر می‌کنم همه نمایندگان در جریان موضوع بودند. شما هم در جریان بودید؛ خوب نیست اینجور حرف زدن، من و شما باید تابع قواره‌هایی باشیم.

به گزارش فارس، پس از رسایی، کوچک‌زاده هم قصد داشت تذکر دهد که رئیس مجلس از وی خواست تذکرش را در جای خود و در دستور بیان کند.

کوچک‌زاده تاکید کرد که تذکرش از سر خیرخواهی است که لاریجانی باز هم تاکید کرد که در جای خود تذکر را بیان کنید.

کوچک‌زاده: مخالفان، تصمیم لاریجانی، شمخانی و حجازی را نظر رهبری تلقی نمی‌کنند/ لاریجانی: موضوع به رهبری ربطی ندارد

مهدی کوچک‌زاده نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی صبح امروز سه‌شنبه 21 مهر در تذکری شفاهی در صحن علنی مجلس گفت: من به عنوان نماینده مردم ایران در مجلس و به عنوان دانشیار دانشگاه که در مدت تحصیلم هیچ کار اجرایی نداشتم می‌گویم که افتخار هم این مجلس تبعیت از کسی است که به قول حضرت امام (ره) او را نایب پیغمبر می‌دانند.

وی افزود: زمان رحلت آیت‌الله طالقانی امام می‌فرمودند که یک عده روشنفکر می‌گویند چون آقای طالقانی روشنفکر است مردم بیل و کلنگ قبر او را می‌بوسند، تو هم روشنفکری بمیر ببین مردم برایت فاتحه می‌خوانند؟ مردم برای اینکه طالقانی را نایب پیغمبر می‌دانند این چنین می‌کنند.

کوچک‌زاده با تأکید بر اینکه تمام مجلس تابع رهبر معظم انقلاب است، گفت: VOA، BBC و دست‌نشانده‌های داخلی‌شان بدانند که چه 200 و چند نفری که به این طرح رأی دادند و چه آنهایی که رأی ندادند یک حجت داشتند.

وی افزود: آن 200 و چند نفر بنا بر نقل‌هایی که شد به این باور رسیدند که رهبرشان چنین می‌خواهد و ما به این نتیجه نرسیدیم اما این را دنیا بداند که هیچ اختلافی در مجموعه وابستگان به این نظام وجود ندارد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، گفت: این مطالب را شما آقای لاریجانی باید می‌گفتید البته رئیس اختیاراتی دارد اما این را می‌خواهم بگویم که این را نمی‌شود لاپوشانی کرد. همه دیشب در صدا و سیما دیدند که 200 پیشنهاد مطرح شده است اما ظرف 20 دقیقه طرح تصویب شد چون در اینجا آقای باهنر اعلام کرد که دیشب آقای لاریجانی، شمخانی و حجازی که هر سه برای ما محترم هستند. آقای لاریجانی رئیس این مجلس است، آقای شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی است و آقای حجازی مسئول دفتر رهبری ما است ولی ما که رأی ندادیم فکر می‌کنیم که مجموعه نظرات این سه نفر نظر رهبری نمی‌تواند تلقی شود.

گزارش خبرنگار فارس حاکی است لاریجانی در توضیح اظهار داشت: اصلاً هیچ بحث رهبری مطرح نبوده است و ایشان در این قضیه نقشی ندارند و این موضوع تصمیم مجلس است و ما نشستیم با هم صحبت کردیم چرا به رهبری وصل می‌کنید؟

وی ادامه داد: اصل فرمایش شما درست است همه کسانی که به این طرح رأی مثبت یا منفی دادند افتخار می‌کنند که ولی امرشان امام خامنه‌ای است در این تردیدی نیست ولی در این موضوع خودمان نشستیم و صحبت کردیم به جای دیگر ربطش ندهید.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: دو گروه نشستیم صحبت کردیم و دیدیم مصلحت کشور این است که این طرح که برجام را قید می‌زند به مصلحت کشور است و دوستان نیز در خیلی مباحث دیگر از جمله بودجه از پیشنهادات خود صرفنظر می‌کنند برای اینکه ما یک محدودیت زمانی داشتیم و دوستان کمک کردند که از این محدوده زمانی عبور کنیم پس اصل فرمایش درست است ولی منوط کردن آن به فرمایش مقام رهبری را نفرمایید.

رأی مثبت مجلس به کلیات طرح اصلاح قانون استفاده متوازن از امکانات کشور

همچنین نمایندگان کلیات طرح اصلاح قانون استفاده متوازن از امکانات کشور برای ارتقای سطح مناطق کمتر توسعه یافته را به تصویب رساندند.

وکلای ملت پس از بحث و تبادل نظر با 152 رأی موافق، 11 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 217 نماینده حاضر در جلسه علنی مجلس در کلیات این طرح رأی مثبت دادند.

*پرداخت هر گونه وجه توسط وزارتخانه‌ها به دستگاه‌های اجرایی به عنوان هدیه یا کمک ممنوع شد

سپس نمایندگان مجلس شورای اسلامی جرئیات ماده واحده طرح اصلاح قانون استفاده متوازن از امکانات کشور برای ارتقای سطح مناطق کمتر توسع‌یافته را پس از بحث و بررسی به تصویب رساندند.

به موجب مصوبه مجلس، پرداخت هر گونه وجهی توسط وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتی و شرکت‌های موضوع ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 8 مهر 1386 به دستگاه‌های اجرایی به عنوان کمک یا هدیه به صورت نقدی و غیرنقدی به استثنای مواردی که در مقررات قانونی مربوط تعیین‌شده یا می‌شود و مبالغی که به دانشگاه‌های دولتی و احداث خوابگاه‌های دانشجویی دولتی، مؤسسات اموزش عالی دولتی، مساجد، حوزه‌های علمیه، آموزش و پرورش، ورزش و جوانان، سازمان بهریستی کشور، امور میراث فرهنگی، کمیته امداد امام‌خمینی (ره) و طرح‌های ورزشی و بهداشتی و روستایی پرداخت می‌شود، ممنوع است.

*طرح انتزاع وظایف بخش تجارت از وزارت صنعت و معدن و «تشکیل وزارت بازرگانی» اعلام وصول شد

در ادامه آن علیرضا منادی عضو هیأت رئیسه مجلس موارد اعلام وصولی را قرائت کرد.

بر این اساس، لایحه اصلاح قانون موافقتنامه تأسیس دالان حمل و نقل و گذر بین دولت جمهوری اسلامی ایران، عمان، قطر، ترکمنستان و ازبکستان اعلام وصول شد.

همچنین لایحه موافقتنامه بین ایران و آذربایجان در زمینه ساخت و بهره‌برداری از نیروگاه‌های برقی مارازاد و طرح اصلاح بند 9 ماده 55 قانون شهرداری‌ها وصولی از شورایعالی استان‌ها اعلام وصول شدند.

طرح انتزاع وظایف و اختیارات بخش تجارت از وزارت صنعت و معدن و تشکیل وزارت بازرگانی نیز اعلام وصول شد.

هیأت تطبیق مصوبات شهر تهران به ریاست فرماندار تهران تشکیل می‌شود

وکلای ملت در جریان بررسی جزئیات طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخابات شهرداران، ماده 7 این طرح را پس از بحث و بررسی با 164 رأی موافق، 7 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع از 244 نماینده حاضر در صحن علنی، به تصویب رساندند.

به موجب مصوبه مجلس، مصوبات همه شوراهای موضوع این قانون در صورتی که پس از دو هفته از تاریخ ابلاغ مورد اعتراض هیأت تطبیق مصوبات شوراهای اسلامی کشور با قوانین که در این قانون به اختصار هیأت تطبیق مصوبات نامیده می شود؛ قرار نگیرد لازم الاجراست و در صورتی که هیأت مذکور آن را مغایر با قوانین و مقررات کشور و یا خارج از حدود وظایف و اختیارات شوراها تشخیص دهد، می‌تواند با ذکر مورد و به طور مستدل حداکثر ظرف مدت دو هفته از تاریخ ابلاغ مصوبه، اعتراض خود را به اطلاع شورا رسانده و درخواست تجدیدنظر نماید.

همچنین شورا موظف شد ظرف مدت 10 روز از تاریخ وصول اعتراض، تشکیل جلسه داده و به موضوع رسیدگی و اعلام نظر نماید. در صورتی که شورا در بررسی مجدد از مصوبه مورد اختلاف عدول ننماید، موضوع برای تصمیم‌گیری نهایی به هیأت حل اختلاف ذی‌ربط ارجاع می‌شود. هیأت مزبور مکلف است ظرف مدت 20 روز به موضوع رسیدگی و اعلام نظر کند.

طبق مصوبه مجلس در تبصره این ماده، هیأت تطبیق مصوبات شهرستان با عضویت و ریاست فرماندار یا نماینده وی و عضویت یک قاضی به انتخاب رئیس دادگستری استان و یک نفر به انتخاب نماینده یا نمایندگان شهرستان مربوطه در مجلس شورای اسلامی آشنا به مباحث حقوقی جهت تطبیق مصوبات شورای شهر و شورای شهرستان تشکیل می‌شود و هیأت تطبیق بخش و روستا به عصویت و ریاست بخشدار و عضویت یک قاضی به انتخاب رئیس دادگستری شهرستان و یک نفر به انتخاب نماینده یا نمایندگان شهرستان مربوطه در مجلس شورای اسلامی آشنا به مباحث حقوقی تشکیل می‌شود. محل تشکیل هیأت‌های تطبیق مصوبات در فرمانداری‌ها و بخشداری‌هاست.

همچنین خانه ملتی‌ها مقرر کردند که هیأت تطبیق مصوبات شهر تهران، ری، شمیرانات و پردیس به ریاست فرماندار تهران و عضویت فرمانداران ری و شمیرانات، یک قاضی به انتخاب رئیس دادگستری استان و یک نفر به انتخاب نماینده یا نمایندگان شهرستان مربوطه در مجلس شورای اسلامی آشنا به مباحث حقوقی تشکیل می‌شود.

انتهای پیام/

رئیس‌جمهور بازهم به منتقدان حمله کرد


کاسبی شاه‌بیت ادبیات روحانی!

درست چند روز پس از آنکه وندی شرمن، معاون رئیس‌جمهور آمریکا گفت برجام در انتخابات ایران اثرگذار خواهد بود و حسن روحانی به دنبال آن است تا این توافق قبل از انتخابات اجرا شود، حسن روحانی توپ را در زمین منتقدان انداخت و آنها را متهم به کاسبی کرد! به گزارش «وطن امروز»، در شرایطی که دولت روحانی به استناد سخنان ظریف در شورای روابط خارجی آمریکا و سخنان معصومه ابتکار در گفت و گو با بی‌بی‌سی به استفاده انتخاباتی از توافق هسته‌‌‌‌ای متهم است، روحانی در سفر استانی به مازندران، منتقدان را متهم به کاسبی کرد و گفت دکان منتقدان پس از برجام کساد نمی‌شود! او گفت: «برخی سخنان را نشنیده بگیرید تا در زمان لازم پاسخ آن را بدهم! چه کسانی از تحریم سود می‌کنند؟ چه کسی هست که از افتخار ملت ایران ناراحت است؟ چه کسی هست که از غرور ملت ایران ناراحت است؟ چه کسانی از رفع تحریم ناراحت هستند؟ والله شما هم ضرر نمی‌کنید، بعد از تحریم این منفعت برای شما هم خواهد بود، نگران نباشید دکان شما کساد نمی‌شود». این البته اولین بار نیست که حسن روحانی منتقدان خود را به کاسبی متهم می‌کند. طی 2 سال اخیر حسن روحانی به دفعات منتقدان سیاست‌های خود در مذاکرات هسته‌ای را به کاسبی و جیب‌بری متهم کرده است به‌گونه‌ای که کاسبی به شاه‌بیت ادبیات روحانی نسبت به منتقدان تبدیل شده است!


وطن امروز

دارایی "آیت الله خزعلی" پس از درگذشت اش چقدر بود؟

خبرگزاری میزان- آیت‌الله ابوالقاسم خزعلی عضو مجلس خبرگان رهبری 25 شهریور 1394 بر اثر کهولت سن درگذشت.
دارایی خبرگزاری میزان-گروه سیاسی: آیت‌الله ابوالقاسم خزعلی عضو مجلس خبرگان رهبری 25 شهریور 1394 بر اثر کهولت سن درگذشت.

آیت الله خزعلی در وصیت نامه اش پیرامون دارایی اش می نویسد:

« ماترک اینجانب منحصر به آپارتمان مسکونی در محله باغ‌شاطر می‌باشد و مقداری وجه در بانک ملی که حدود 15 میلیون تومان است، در هیچ‌جای دیگر ملک و مالی ندارم، حقوق معنوی و مادی تالیفات اعم از نوار سمعی و بصری و انتشار آنها را بعلاوه هفت جلد تفسیر قرآن که دو جلد آن چاپ شده و مابقی در اختیار فرزند عزیزم دکتر محسن می‌باشد و تجدید چاپ آنها و اجازه انتشار یا عدم انتشار کلیه آثار یا در زمان حیاتم به محسن آقا و دختر عزیزم دکتر کبری خزعلی واگذار کرده‌ام که نامبردگان درآمد آنها را در مصارف خیریه و مستمندان هزینه کنند. »

بذرپاش در نشست بررسی برجام دانشگاه خواجه‌ نصیرالدین طوسی:

ارسال به دوستان
برجام تقریبا همان فکت شیت آمریکا در لوزان است/برخی نامه منتشر شده علیه کمیسیون را نخوانده امضا کردند/آیا اسم اشکالات حقوقی که به برجام می‌گیریم کاسبی تحریم است

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برجام تقریبا همان فکت شیت آمریکا در لوزان است گفت:‌ برخی نامه منتشر شده علیه کمیسیون را نخوانده امضا کردند.

خبرگزاری فارس: برجام تقریبا همان فکت شیت آمریکا در لوزان است/برخی نامه منتشر شده علیه کمیسیون را نخوانده امضا کردند/آیا اسم اشکالات حقوقی که به برجام می‌گیریم کاسبی تحریم است
 گزارش تصویری مرتبط

-------------------------------

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس مهرداد بذرپاش نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نشست بررسی برجام که در دانشگاه خواجه‌ نصیرالدین طوسی و با حضور دانشجویان و اساتید دانشگاه عمران این دانشگاه برگزار شد با اشاره به بررسی طرح اقدام متناسب دولت در اجرای برجام گفت: قطعاً 2 روز آینده روزهای سختی برای مجلس خواهد بود.

وی اظهار داشت: امشب نیز نمایندگان دو فراکسیون عمده مجلس در جلسه شورای عالی امنیت ملی حاضر شدند تا هماهنگی‌های لازم درباره بررسی برجام در مجلس را انجام دهند.

نماینده مردم تهران در مجلس در ادامه اظهارات خود با اشاره به سیر شکل‌گیری پرونده هسته‌ای کشورمان گفت: سؤال اساسی این است که روند پرونده هسته‌ای ما دقیقاً از کجا شروع شد و دلیل آن چه بود.

بذرپاش با اشاره به خرید سانتریفیوژهای آلوده از سوی ایران در دهه هفتاد گفت: این سانتریفیوژها آلوده بود و اثبات این مسئله که این آلودگی برای کشور مبدأ بوده است برای ما زمان برد.

وی با اشاره به سه دوره مذاکره ایران و غرب درباره مسئله هسته‌ای ادامه داد: متن سوم مذاکرات ما با غرب یعنی از سال 1390 تا به امروز در جهت برداشته شدن تحریم‌های تحمیل شده به ایران به دلیل قطعنامه 1929 شورای امنیت سازمان ملل بود.

نماینده مردم تهران در مجلس در ادامه با یادآوری سیر تحریم‌های آمریکا علیه ایران و تحریم‌های مشترکی که از سوی آمریکا و شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران و برخی کشورها مانند لیبی اجرا شد، گفت: لیبی در آن زمان تمامی تأسیسات خود را جمع کرد و به آمریکا فرستاد و پس از آن آمریکا تحریم داماتو و «مهار ایران لیبی» را با حذف نام لیبی تجمیع کرده و به عنوان قانون جامع مهار ایران و کاهش سرمایه‌گذاری به اجرا درآورد.

بذرپاش در ادامه با اشاره به شروع مذاکرات ایران و غرب در سال 83 تصریح کرد:‌ مذاکرات در پاریس آغاز شد و در انتها به سعدآباد رسید که تقریباً همین تیم مذاکره‌کننده فعلی بر سر کار بودند؛ طرف غربی در مذاکرات تهران ناگهان گزینه تعلیق را روی میز گذاشت و مذاکرات به دلیل نپذیرفتن این پیشنهاد تا آستانه شکست پیش رفت ولی در نهایت ایران پذیرفت که در ازای عادی شدن پرونده‌اش تعلیق را اجرا کند.

وی با بیان اینکه این تعلیق چهار دوره شش ماهه تمدید شد، افزود: در آخرین دوره انتخابات ریاست جمهوری سال 84 برگزار و دولت تغییر کرد و رهبر انقلاب در همان فاصله تغییر دو دولت تأکید کردند که فک پلمب انجام شود.

بذرپاش ادامه داد: کشور از سال 84 به بعد یک استارت بزرگ در مسئله هسته‌ای زد و تعداد ماشین‌های سانتریفیوژ ما به 11 هزار رسید.

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به پیشنهادهای طرف غربی به ایران در زمان تصدی مسئولیت پرونده هسته‌ای از سوی سعید جلیلی اظهار داشت: یکی از پیشنهادهای آقای سولانا بحث منجمدسازی اقدامات دو طرف بود؛ آنها از ما می‌خواستند که از این مرحله بالاتر نرویم و در ازای آن پرونده ما از حالت غیر عادی خارج شود که ما تقریباً این پیشنهاد را قبول کردیم ولی تا سال 88 خبری از اجرا شدن این پیشنهاد نشد.

وی با اشاره به آثار تخریبی فتنه 88 بر مسئله مذاکرات هسته‌ای گفت: اینکه رهبر انقلاب بر روی مسئله فتنه 88 تأکید دارند این است که فتنه تنها دعوای احمدی‌نژاد و موسوی نبود و این واقعه فرسنگ‌ها کشور را به عقب راند.

بذرپاش ادامه داد: پس از فتنه 88 رئیس جمهور آمریکا علناً گفت که نظام ایران مشروعیت ندارد و وزیر امور خارجه آلمان تأکید کرد که باید تحریم‌ها را زیاد کنیم تا مردم در خیابان‌ها باقی بمانند و در همین شرایط از تهران نیز ترددهای انجام می‌شد که غرب ایران را تحریم کند که اخبار برخی از آنها به بیرون منتقل شد.

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به تصویب قطعنامه 1929 از سوی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران در سال 89 گفت: پس از این تحریم‌ رئیس جمهور آمریکا نیز یک قانون حقوق بشری علیه ایران تصویب کرد و در واقع بهانه تحریم‌های نسل سوم علیه ایران فتنه 88 بود.

وی در ادامه با بیان اینکه از سال 90 به بعد تمرکز مذاکرات هسته‌ای برای رفع تحریم‌های ناشی از قطعنامه 1929 شورای امنیت سازمان ملل بود، تصریح کرد: از سال 90 به بعد اتحادیه اروپا نیز بانک مرکزی و نفت ما را تحریم کرد؛ نکته قابل توجه آن است که در آن زمان می‌گفتند شما همه قطعنامه‌ها و تحریم‌ها را اجرا کنید و بعد مذاکره کنیم.

بذرپاش با اشاره به پیشنهاد غرب پیش از مذاکرات آلماتی به ایران مبنی بر لغو تحریم‌های مربوط به فلزات گرانبها و پتروشیمی در ازای اجرای قطعنامه‌های سازمان ملل گفت: ما در آلماتی 2 پیشنهاد دادیم که اراک و فردو را تعلیق می‌کنیم و در ازای آن، آنها تحریم‌های بانکی و پولی را بردارند که این مسئله تا حدود زیادی از سوی طرف مقابل پذیرفته شد ولی خانم اشتون در مذاکرات دوجانبه استانبول با جلیلی در نهایت گفت که ما تا انتخابات ایران صبر می‌کنیم.

وی با اشاره به شروع مذاکرات هسته‌ای در دولت فعلی و رسیدن به توافق ژنو گفت: توافق ژنو در واقع امتداد سوابق مذاکرات آلماتی بود که به مذاکرات جدید منتقل شد و ما در ژنو اعلام کردیم که 20 درصد را تولید نمی‌کنیم و همین مقدار را رقیق یا اکسید خواهیم کرد و به جای آن تحریم‌های مالی و بانکی در کنار آزادسازی 4.2 میلیارد دلار نیز از دارایی‌های ایران آزاد شود.

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه توافق ژنو به عنوان چارچوب مذاکرات ایران و 1+5 محسوب شد، افزود: البته تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای حرف درست می‌زند که می‌گوید مذاکرات ژنو در واقع یک توقف در روند تحریم‌ها بود.

بذرپاش با اشاره به مذاکرات لوزان گفت: در لوزان در واقع توافق هسته‌ای میان ایران و غرب تمام شده بود و فقط یک چرک‌نویس به مذاکرات وین منتقل شد.

وی با یادآوری انتشار فکت‌شیت پس از مذاکرات لوزان و جنجال‌سازی‌های پیرامون آن اظهار داشت: اگر فکت‌شیت منتشر شده از سوی خانم شرمن بعد از لوزان را بخوانید و بعد نگاهی به برجام بیندازید متوجه می‌شوید که تقریباً شبیه به هم هستند.

نماینده مردم تهران در مجلس افزود: اگر دوستان بعد از توافق لوزان انتقادات را قبول کرده و منتقدین را به عناوین مختلف متهم نمی‌کردند حتماً در وین به توافق بهتری می‌رسیدیم و اگر همین حرفها در لوزان شنیده می‌شد دلسوزانه‌تر کار پیش می‌رفت.

بذرپاش با اشاره به انواع محتلف تحریم‌ها اعمال شده علیه ایران تصریح کرد: وجود 55 درصد تحریم‌های ایران مربوط به آمریکا و حدود 35 درصد مربوط به اتحادیه اروپا است و 10 درصد از تحریم‌ها نیز به صورت مستقیم در قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل آمده است.

وی در ادامه با اشاره به اختلاف‌نظرهای مجلس درباره برجام گفت: برخی فکر می‌کنند که اختلاف‌نظر بر سر تصویب برجام در مجلس است در حالی که ما راجع‌به ابهامات موجود در برجام بحث می‌کنیم و مجلس می‌خواهد یک سری شروط بگذارد که این ابهامات نباشد وگرنه دولت اصلاً لایحه‌ای نداده است که مجلس بخواهد آن را تصویب کند.

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به عدم ارسال لایحه از سوی دولت برای تصویب برجام در مجلس گفت: اگر دولت برای اجرای برجام لایحه می‌داد ما نمی‌توانستیم جزئیات آن را تغییر دهیم و تنها می‌توانستیم به آن آری یا نه بگوییم ولی اگر نمایندگان در این باره طرحی ارائه می‌کردند که البته این کار مرسوم نیست، ما می‌توانستیم جزئیات آن را نیز عوض کنیم.

بذرپاش با تأکید براینکه ارائه طرح درباره برجام خلاف قانون است، اظهار داشت:‌دلیل این مسئله این است که باید بار مالی برای این طرح در نظر گرفته شود و اگر هم این کار شدنی باشد همه بخش‌های آن قابل تغییر است ولی چون برجام متضمن به قطعنامه شورای امنیت شده اصلاً نمی‌توان آن را عوض کرد.

وی در ادامه با طرح این سؤال که آیا اجرای برجام نیاز به تصویب مجلس داشت یا خیر، گفت: این اجرا نیاز به تصویب نداشت چون نه دولت لایحه داد و نه در متن برجام آمده که مجلس ایران باید آن را تصویب کند؛ در این میان برخی دوستان نظرشان این بود که ما به دولت اجازه اجرای برجام را بدهیم و برخی این مسئله را خلاف آیین‌نامه داخلی مجلس می‌دانستند.

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه اختلاف‌ بعدی ما در مجلس بر سر شروط اجرای برجام از سوی دولت بود، افزود: بالاخره در آینده همه افراد در مسئولیت‌های مختلف عوض می‌شوند در حالی که تعهدات ما بعضاً در برجام 10 تا 15 سال و حتی به صورت مادم‌العمر طول می‌کشد؛ در این میان یکی از سؤالات ما این بود که تکلیف برجام پس از تمام شدن عمر 10 ساله قطعنامه شورای امنیت چه می‌شود، که متأسفانه هیچ‌کس به این سؤال ما پاسخ نداد.

وی ادامه داد:‌یکی از انتقادها این بود که عجله برای تعیین شروط برای اجرای برجام کار بیهوده‌ای است چون دولت به هر حال در 26 مهرماه توافق را اجرا خواهد کرد حتی اگر مصوبه‌ای در این زمینه نباشد.

بذرپاش با اشاره به زمان اجرای تعهدات ایران پس از اجرای برجام در یک بازه زمانی 2 ماهه اظهار داشت: برجام در واقع توافقی میان اوباما و طرف ایرانی است و ما می‌بینیم که شعار کاندیدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا لغو برجام است و حتی کلینتون که هم‌حزبی اوباما هم هست می‌گوید که من برجام را عوض خواهم کرد.

نماینده مردم تهران در مجلس با طرح این سؤال که اگر در آینده یکی از طرف‌ها برجام را نقص کرد ما چگونه می‌توانیم نسبت به این نقص شکایت کنیم، ادامه داد: در 20 سال آینده تنها سند حرف می‌زند ولی در این میان برخی دوستان می‌گویند مثلاً آقای عراقچی تأکید دارد فلان موضوع آن گونه که گفته می‌شود، نیست.

وی با بیان اینکه در حوزه حقوقی و نقض قطعنامه شورای امنیت هزاران نکته مبهم وجود دارد، اظهار داشت: در بند اول طرح اقدام متناسب دولت در اجرای برجام آمده است که دولت اجازه دارد برجام را اجرا کند که اختلاف‌نظر ما و آقای لاریجانی در همین‌جا است؛ شما می‌بینید که «مجلسین» آمریکا هیچ‌کدام برجام را تصویب نکردند و فقط اوباما با استفاده از اختیارات خود آن را اجرا می‌کند.

بذرپاش با طرح این سؤال که چرا باید همه کشور را به پای سندی ببریم که امضاکننده آن تنها یک سال دیگر بر سر کار است، گفت: تازه این فرض در صورتی درست است که مین آقای اوباما اجرای برجام را با مشکل مواجه نکند.

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: ما باید در شروط دقت کنیم؛ یکی از شروط این است که در ازای هر نقض عهدی از سوی طرف مقابل مانند بازگرداندن تحریم‌ها بلافاصله آن را به عنوان نقض توافق تلقی کرده و برجام را متوقف کنیم؛ البته ما معتقدیم که باید یک شرط بالاتر از آن نیز گذاشته شود که برخی دوستان این را قبول ندارند.

وی با بیان اینکه برخی دوستان برای بخش اعظمی از ابهامات و سؤالاتی که درباره برجام وجود دارد جوابی ندارند، گفت: در کمیسیون ویژه برجام می‌گفت که 90 درصد مردم با برجام موافقند و شما در حال سیاسی‌کاری هستید و پاسخ ما این بود که اگر ما دنبال سیاسی‌کاری هستیم در آستانه انتخابات باید حرف شما را گوش می‌کردیم.

بذرپاش با اشاره به نامه تعدادی از اعضای کمیسیون برجام علیه گزارش این کمیسیون گفت:‌ دقیقاً 4 نفر از 5 نفری که نام آنها زیر این نامه بود گفتند نامه را نخوانده امضا کرده‌اند.

نماینده مردم تهران در مجلس خاطرنشان: 3 نفر از 5 نفر موافق برجام در کمیسیون ویژه اقرار کردند که یک بار هم برجام را نخوانده‌اند و ما از آنها می‌پرسیدیم پس چرا کاندید شدید؛ آیا اسم این اشکالات که از سوی ما مطرح می‌شود کاسبی تحریم است

رهبر انقلاب در دیدار رئیس و مدیران صداوسیما:

ارسال به دوستان
هدف اصلی دشمن استحاله جمهوری اسلامی و تغییر باورهای مردم است/ صداوسیما تحلیلی واقع‌بینانه از شرایط داخلی و جهانی داشته باشد

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تبیین اهداف «جنگ نرمِ برنامه‌ریزی‌شده، گسترده و همه‌جانبه نظامِ سلطه با جمهوری اسلامی»، تغییر باورهای مردم را مهم‌ترین هدف این جنگ پیچیده خواندند.

خبرگزاری فارس: هدف اصلی دشمن استحاله جمهوری اسلامی و تغییر باورهای مردم است/ صداوسیما تحلیلی واقع‌بینانه از شرایط داخلی و جهانی داشته باشد
 گزارش تصویری مرتبط

-------------------------------

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (دوشنبه) در دیدار مسئولان و مدیران رسانه ملی و اعضا شورای نظارت بر صدا و سیما با تبیین اهداف «جنگ نرمِ برنامه ریزی شده، گسترده و همه جانبه نظامِ سلطه با جمهوری اسلامی»، تغییر باورهای مردم را مهمترین هدف این جنگ پیچیده خواندند و با تأکید بر نقش منحصر به فرد رسانه ملی در این کارزار جدی، برنامه ریزی دقیق و عالمانه را برای تحقق وظایف رسانه ملی مورد تأکید قرار دادند.

حضرت آیت الله خامنه ای در ابتدای سخنان خود به موضوع اهمیت رسانه ملی در نظام جمهوری اسلامی ایران پرداختند و با اشاره به حرکت عظیم رسانه ای که با کمک رسانه های نوپدید، بوجود آمده گفتند: رسانه ملی در صحنه چنین نبرد عجیب و عظیم و درگیری ناخواسته و ناگزیر قرار دارد که همان عرصه پیچیده و بسیار مهم جنگ نرم است.

رهبر انقلاب اسلامی افراد صاحبنظر، دلسوز و دارای انگیزه را به مطالعه و بررسی دقیق ابعاد جنگ نرم فراخواندند و گفتند: در جنگ نرم، همان اهداف جنگ سخت دنبال می شود اما بصورتی فراگیرتر و عمیق تر.

ایشان به برخی پیچیدگی ها و خطرات بیشتر جنگ نرم در مقایسه با جنگ سخت اشاره کردند و افزودند: جنگ نرم برخلاف جنگ سخت، آشکار، قابل فهم و ملموس نیست و حتی در برخی موارد طرف مقابل ضربه خود را می زند اما جامعه هدف، دچار خواب آلودگی و عدم احساس حمله است.

رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: جنگ های سخت معمولاً موجب برانگیخته شدن احساسات مردم و ایجاد وحدت و انسجام ملی می شود در حالیکه جنگ نرم، انگیزه های مقابله را از بین می برد و زمینه ساز ایجاد اختلاف نیز می شود.

حضرت آیت الله خامنه ای بعد از بیان خطرات به مراتب بیشتر و نگران کننده تر جنگ نرم در مقایسه با جنگ سخت گفتند: جنگ نرم فقط مخصوص ایران نیست اما در موضوع ایران، هدف اصلی از این جنگ نرمِ فکر شده و حساب شده، استحاله جمهوری اسلامی ایران و تغییر باطن و سیرت، با حفظ صورت و ظاهر آن است.

ایشان با تأکید بر اینکه تغییر باطن و سیرت به معنای تغییر انگیزه ها، شعارها، معارف انقلابی و اهداف بزرگ است، افزودند: در چارچوب اهداف جنگ نرمِ دشمن، باقی ماندن نام «جمهوری اسلامی» و حتی حضور یک معمم در رأس آن مهم نیست، مهم آن است که ایران تأمین کننده اهداف امریکا، صهیونیسم و شبکه قدرت جهانی باشد.

رهبر انقلاب اسلامی، مسئولان و مردم  را آماج اصلی چنین جنگِ نرمی دانستند و خاطرنشان کردند: در مورد برنامه ریزی که در جنگ نرم برای مسئولان وجود دارد با آنان صحبت کرده و خواهم کرد اما مخاطبان اصلی جنگ نرم مردم به ویژه نخبگان، دانشگاهیان، دانشجویان، جوانان و عناصر فعال هستند.

حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: آنها بدنبال تأثیرگذاری بر مردم و تغییر طیف وسیعی از باورهای آنان بویژه جوانان و نخبگان هستند که باورهای اعتقادیِ دینی، سیاسی و فرهنگی مردم از جمله این باورها است.

ایشان گفتند: مردم ما باورهای اعتقادی درخصوص دین، خانواده، مسئله «زن و مرد»، استقلال، مقابله با بیگانه، مردم سالاری اسلامی و مسائل گوناگون فرهنگی دارند و طرف مقابل تلاش دارد این باورها را دستکاری کند و یا تغییر دهد.

رهبر انقلاب اسلامی، تغییر باور به گذشته را از دیگر اهداف مورد نظر در جنگ نرم برشمردند و تأکید کردند: مردم ما نسبت به رژیم فاسد و مستبد گذشته باورهایی دارند که در جنگ نرم تلاش بر این است تا این گذشته زشت و پلید و سیاه به گذشته ای درخشان و زیبا تغییر یابد.

حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: آنها می خواهند با تغییر باور به گذشته، نتیجه بگیرند که لزومی به وقوع انقلاب اسلامی برای از بین بردن آن گذشته، وجود نداشته است.

ایشان تغییر باور به آینده و حال را از دیگر اهداف جنگ نرم دانستند و خاطرنشان کردند: آنها می خواهند به جوان امروزی القاء کنند که وضع کنونی کشور مایه شرمندگی است و رسیدن به پیشرفت در آینده نیز غیرممکن است تا نشاط و تحرک و علم آموزی و امید به آینده را از نسل جوان بگیرند.

رهبر انقلاب اسلامی ایجاد باورهای غیرواقعی در جوانان نسبت به جهان بویژه امریکا و اروپا و ترسیم  کشورهایی پیشرفته، راحت، امن و بدون مشکل از آنها را یکی دیگر از اهداف جنگ نرم برشمردند و در جمع بندی این بخش از سخنان خود گفتند: هدف اصلی و نهایی جنگ نرم طراحی شده، انحلال درونی و استحاله داخلی جمهوری اسلامی از طریق تغییر باورها و سست کردن ایمان مردم و بویژه جوانان است.

رهبر انقلاب با اشاره به امکانات سخت افزاری و نرم افزاری دشمن در جنگ نرم افزودند: همه پیشرفتهای روزافزون محیط مجازی در خدمت تحقق اهداف جنگ نرم است اما مهمتر از این امکانات و پیشرفتهای سخت افزاری، لشکر عظیم نخبگان فکری، سیاسی، ادبی، اجتماعی، و فعالان برجسته ارتباطات و رشته های مختلف هنری است که عقبه ی نرم افزاری قوی و تأثیرگذاری را برای تحقق اهداف جنگ نرم فراهم آورده است.

ایشان برنامه ریزی و کار و تلاش منسجم را از ویژگیهای بارز طراحان و مجریان جنگ نرم برشمردند و خاطرنشان کردند: در همه تولیدات و فراورده های صوتی، تصویری و مکتوب جبهه مقابل ملت ایران، مقاصد و اهداف جنگ نرم، البته عمدتاً بطور غیرمستقیم، پیگیری و القا می شود.

رهبر انقلاب در همین زمینه ترویج دین حداقلی و دین سکولار را که با هر رفتار شخصی و اجتماعی قابل انطباق است از جمله اهداف پنهان برنامه های عمدتاً اجتماعی رسانه های بیگانه خواندند و افزودند: آنها در پیگیری پیچیده اهداف خود، کاملاً جدی و دارای برنامه هستند اما ما در این زمینه عقب هستیم.

حضرت آیت الله خامنه ای، تلاشهای رسانه ملی را قابل توجه دانستند و در عین حال افزودند: باید این تلاشها را به عمق برد و اهداف مورد نظر را بدون تظاهر و درشت نمایی، در حد ظرفیت همه برنامه های صدا و سیما به صورت هنرمندانه ترویج کرد تا مخاطبان اقناع شوند و بپذیرند.

رهبر انقلاب مهمترین کار برای تحقق مشهود اهداف رسانه ملی در قبال جنگ نرم دشمنان را، دست یابی به تحلیلی مبنایی، صحیح و واقع بینانه از شرایط داخلی، منطقه ای و جهانی جمهوری اسلامی خواندند و افزودند: این تحلیل، ذهنها و جهت گیریهای سطوح مختلف مدیریتی و بدنه سازمان را منسجم می کند و پایه همه فعالیتها قرار می گیرد.

حضرت آیت الله خامنه ای، پرهیز از اغراق در تواناییها، توجه به مشکلات، تأثیرناپذیری از تبلیغات گمراه کننده بیگانگان، پرهیز از سطحی نگری، و توجه به ظرفیتهای بالفعل و بالقوه را در دستیابی به تحلیل مبنایی در صدا و سیما مؤثر دانستند و افزودند: مقایسه صحیح موقعیت کشور با دوران متناظر انقلابهای مهم جهانی، می تواند به درک و اقع بینانه از شرایط کشور، کمک کند.

حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به مشکلات فراوان، جنگهای داخلی خونین و حتی بازگشت برخی انقلابهای معاصر جهان به رژیم های گذشته افزودند: باید موقعیت کنونی ایران را با موقعیت امریکا در حدود چهل سال پس از اعلامیه مهم استقلال آن کشور و موقعیت فرانسه پس از 4 دهه از انقلاب کبیر فرانسه مقایسه کرد تا شرایط امروز ایران و پیشرفتهای چشمگیر کشور بهتر درک شود.

رهبر انقلاب که در تبیین ضرورت دست یابی به تحلیل مبنایی و جامع الاطراف در صدا و سیما سخن می گفتند خاطرنشان کردند: در این چارچوب باید سیاه نمایی های بیگانگان را مد نظر داشت و متوجه بود که آنها در تحقق اهداف جنگ نرم، ایران را به جهانیان و حتی به خود ایرانیان واژگونه معرفی می کنند ضمن اینکه تصویر رسانه ای آنها از جهان نیز کاملاً مغرضانه است.

حضرت آیت الله خامنه ای به مسئولان و مدیران رسانه ملی پیشنهاد کردند برای دستیابی به تحلیلی پایه و واقع بینانه به مقایسه موقعیت جمهوری اسلامی با برخی کشورهای منطقه بپردازند که در 4 دهه اخیر زیر سایه آمریکا زندگی کرده اند.

ایشان گفتند: این مقایسه نشان می دهد که تسلیم، چه نتایجی دارد و ایستادگی به چه خیرات و پیشرفتهایی منجر می شود.

رهبر انقلاب پس از تشریح ضرورت برخورداری صدا و سیما از تحلیل مبنایی به عنوان پایه همه تولیدات و برنامه ها در تبیین دومین کار رسانه ملی برای پیگیری محسوس تر و هنرمندانه وظایف خود، تعریف و تدوین یک تفکر مبنایی و اصولی را ضروری خواندند.

حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به راهبردهایی که در آغاز مسئولیت آقای سرافراز به رسانه ابلاغ شده تأکید کردند: همه این راهبردها باید دنبال و برای اجرای آنها برنامه ریزی دقیق و عالمانه شود که البته در برخی موارد کارهای خوبی شده است.

حضرت آیت الله خامنه ای برنامه ریزی عالمانه و دقیق برای تحقق راهبردهای ابلاغی صدا و سیما و راهبردی جمهوری اسلامی را از دیگر ضروریات حرکت رسانه ملی برشمردند.

ایشان رسانه ملی را رسانه نظام و کشور و انقلاب دانستند و تأکید کردند: صدا و سیما قرارگاه مقدم و فعال مقابله با جنگ نرم است و مدیران و کارکنان رسانه ملی، سرداران و سربازان این جنگ نرم هستند.

رهبر انقلاب اسلامی همچنین با تشکر از زحمات مدیران و کارکنان رسانه ملی بویژه آقای سرافراز رئیس سازمان صدا و سیما، ایشان را فردی پرکار، سخت کوش، با همت، منظم، ساده زیست و بدور از تشریفات و تجملات، پاک دست، حساس در مورد بیت المال، شجاع، دارای جسارت در تصمیم گیری و خلاق و مبتکر و نوآور دانستند و خاطرنشان کردند: این ویژگی ها بسیار با ارزش و مورد تحسین است که باید استمرار داشته باشند و برای سازمان صدا و سیما به عنوان یک سازمان فرا قوه ای لازم و ضروری است.

پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، آقای سرافراز رئیس سازمان صداوسیما گزارشی از برنامه ها و اقدامات این سازمان بیان کرد.

رئیس سازمان صداوسیما با اشاره به چالش ها و مشکلات رسانه ملی، گفت: اصلاح ساختار اداری و همچنین اصلاح آیین نامه ها و مقررات، فراهم کردن مقدمات راه اندازی رسانه تعاملی، برنامه ریزی برای تقویت حضور در محیط وب و شبکه های اجتماعی تلفن همراه، افزایش کیفیت تولیدات رسانه ملی از جمله مهمترین فعالیتها و رویکردهای صدا و سیما است.

وی افزود: پیگیری موضوعات راهبردی همچون گفتمان انقلاب اسلامی، اقتصاد مقاومتی، سبک زندگی ایرانی اسلامی و رشد علمی، تاسیس مرکز گسترش فیلمنامه نویسی، بازطراحی و راه اندازی شبکه کودک، ایجاد گروه زیبایی شناسی و علوم شناختی، بکارگیری نیروهای جوان و مؤمن در مدیریت های مختلف، افزایش میزان مخاطبان رسانه ملی و افزایش اثرگذاری شبکه های العالم و پرس تی وی، راه اندازی خبرگزاری صداوسیما و حرفه‌ای‌ و روزآمد شدن شبکه خبر، تاکید بر تحلیل و تفسیر رویدادها، راه اندازی کانال های آذری، کردی و اردو در حوزه برون مرزی، بازسازی منابع آرشیوی، توجه به موسیقی دینی و آیینی و انقلابی و توجه به اعتماد و احساس امنیت مردم از دیگر برنامه ها و اقدامات رسانه ملی بوده است.

یادداشت روز کیهان

ارسال به دوستان
40 روز رِشتید تا پنبه کنید؟!

طیفی از مقامات دولتی که تا چندی پیش اصرار داشتند با لطایف‌الحیل، اصول قانون اساسی و نظارت فائقه مجلس را دور بزنند، گویا اکنون تغییر فاز داده و حربه تهدید و تطمیع و شانتاژ و مظلوم‌نمایی را در دستور کار قرار داده‌اند تا مجلس از خود خلع ید کند.

خبرگزاری فارس: 40 روز رِشتید تا پنبه کنید؟!

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس «کیهان» در ستون «یادداشت روز» خود به قلم «محمد ایمانی» نوشت:

هیجان یا عقلانیت، ساده‌انگاری یا ژرف‌اندیشی، و شانتاژ یا استدلال، دوگانه‌هایی هستند که در بررسی توافق وین همچنان شانه به شانه هم حرکت می‌کنند. این دوگانه متناقض دیروز در جریان بررسی کلیات طرح موسوم به «اقدام متقابل و متناسب دولت در اجرای برجام» به وضوح به چشم آمد. جنجالی که نماینده دولت راه انداخت مبنی بر اینکه تهدید کرده‌اند مرا در رآکتور اراک دفن کنند و سیمان به رویم بریزند، موضوعاتی از قبیل بتون ریختن در قلب این راکتور را به حاشیه راند تا، فعلاً کلیات طرح با 139 رأی موافق در مقابل 100 رأی مخالف و 12 رأی ممتنع به تصویب برسد و بررسی جزئیات آن به جلسات آتی موکول شود. یکشنبه گذشته نمایندگان ضمن رد دو فوریت طرح، یک فوریت آن را با 168 رأی موافق و 57 رأی مخالف تصویب کرده بودند. مقایسه دو رأی‌گیری در همین بادی‌امر، ریزش 30 رأی موافق و افزایش حدود 40 رأی مخالف را به فاصله 6 روز نشان می‌دهد.

هر چه رفتار 30 تیر 94 نمایندگان مجلس در تصویب کمیسیون ویژه بررسی برجام خردمندانه بود، اتفاق دیروز رنگ و بویی به شدت هیجانی داشت. در حقیقت برخی نمایندگان مجلس دیروز مرتکب نقض غرض فاحش شدند که در صورت عدم جبران می‌تواند تهدیدهای بزرگی را متوجه کشور کند. نمایندگان مجلس یک هفته پس از اعلام توافق وین، با 136 رأی موافق، 39 مخالف و 9 ممتنع، رأی به تشکیل کمیسیون ویژه بررسی برجام دادند و پس از آن با رأی خود، ترکیب 15 عضو را از میان 24 داوطلب مشخص کردند. این کمیسیون که فراتر  از کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی شکل گرفت، به نوعی از «کمیسیون تلفیق» شباهت داشت و متخصصان سیاست خارجی، ‌اقتصادی، حقوقی، هسته‌ای و علمی در آن گرد هم آمده بودند. حاصل کار کمیسیون ظرف 40 روز، برگزاری 170 ساعت جلسه با حضور کارشناسان مختلف بود و منطقاً توقع می‌رفت پس از ارائه گزارش 20 صفحه‌ای این گروه، محتوای گزارش و پیشنهادهای جدی آن در زمینه بستن راه‌های بدعهدی حریف و متوازن کردن تعهدات طرفین و تأمین ضمانت اجرا در دستور کار قرار گیرد اما در اقدامی عجیب، بلافاصله طرح فوریتی مورد اشاره با کمترین ارتباط نسبت به گزارش، به صحن مجلس آمد و پس از تصویب یک فوریت، به جای ارجاع به همین کمیسیون به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی حواله شد و سرانجام کلیات آن دیروز از تصویب گذشت.

اکنون سؤال اساسی این است که نسبت هیجان و عقلانیت، سهل‌انگاری و ژرف‌اندیشی، و احساس مسئولیت و بی‌خیالی در این فرآیند چیست؟ این پرسش از جهت دیگری اهمیت مضاعف پیدا می‌کند. طیفی از مقامات دولتی که تا چندی پیش اصرار داشتند با لطایف‌الحیل، اصول قانون اساسی و نظارت فائقه مجلس را دور بزنند، گویا اکنون تغییر فاز داده و حربه تهدید و تطمیع و شانتاژ و مظلوم‌نمایی را در دستور کار قرار داده‌اند تا مجلس از خود خلع ید کند و به دست خویش امانت سپرده شده از سوی مردم و قانون اساسی را به تعطیلی کشاند.در این میان سؤال مهم دیگری پیش می‌آید و آن اینکه اگر قرار بود با طرح کذایی، برجام به شکل دربست و بدون رفع ایرادهای بزرگ آن پذیرفته شود، اصلاً چرا نمایندگان مجلس رأی به تشکیل کمیسیون ویژه و 40 روز بررسی دقیق و کم سابقه دادند و اگر این امر ضرورت داشت چرا به نتایج مستند این بررسی بی‌اعتنایی کردند؟ خداوند در آیه 92 سوره نحل خطابی نسبت به مؤمنان دارد که حتی خردمندان فاقد ایمان نیز می‌توانند از آن بهره بگیرند. «ولا تکونوا کالتی نقضت غزلها من بعد قوهًٍْ انکاثاً. مانند آن کسی نباشید که رشته تابیده را پس از محکم کردن وا تابید و گشود». مفسران ذیل این آیه به زنی به نام رایطه (یا ریطه) اشاره کرده‌اند که خود و فرزندانش صبح تا ظهر پشم‌ها را می‌تابیدند اما ظهر به بعد دستور می‌داد تا رشته‌های تابیده را وا بتابند و از هم بگسلند. به همین دلیل هم ضرب‌المثل شد برای پنبه کردن رشته‌ها. به تعبیر شاعر «آسیا بود ولی راه عمل را گم کرد- آرد را چرخ زد و چرخ زد و گندم کرد»!

گزارش کمیسیون منتخب نمایندگان خواستار مشروط کردن برخی مفاد برجام است، مکانیسم یکطرفه داوری در آن را خطرناک می‌داند، راستی آزمایی انجام تعهدات غرب را فاقد مکانیسم می‌شمارد، مخالف خروج 98 درصد ذخایر اورانیوم غنی شده است، امکان دسترسی به مراکز نظامی و امنیتی را در برجام احراز کرده و مخالفت می‌کند، نسبت به عدم لغو تحریم‌ها و حفظ ساختار اغلب آنها در کنار محدودیت‌های وصول درآمد نفت هشدار می‌دهد، مکانیسم ماشه را موجب احیای سریع تحریم‌هایی می‌داند که وعده تعلیق آنها داده شده، اعتماد یکطرفه و نامتقارن به آمریکا را رد می‌کند و... قس علی هذا. قبل از این بررسی کارشناسانه و در بحبوحه آن، رهبر حکیم انقلاب چند بار به تصریح فرمودند «متن فراهم آمده به دقت در مجاری قانونی بررسی و در صورت تصویب راه‌های نقض عهد از سوی طرف مقابل بسته شود»، «اگر قرار است تحریم‌ها و ساختار آن باقی بماند و لغو نشود، پس اصلاً برای چه مذاکره کردیم؟»، «دشمن دنبال نفوذ از طریق برجام است»، «در همین مذاکرات هر جا فرصت پیدا کردند و میدان به آنها داده شد، البته طرف‌های ایرانی بحمدالله حواسشان جمع بود اما یک جاهایی بالاخره فرصت‌هایی پیدا کردند، یک نفوذی کردند، یک حرکت مضر برای منافع ملی انجام دادند؛ آن چه ممنوع است این است» و سؤال این است که این مطالبات مهم ملی در کنار آن هشدارها و پیشنهادهای کارشناسی کمیسیون ویژه، چرا به یکباره با اتفاقات 5-6 روز اخیر مجلس مغفول و در حاشیه ‌ماند؟ و طرح کذایی «اقدام متقابل و متناسب» چرا کمترین نسبتی با این مطالبات و هشدارها و پیشنهادها ندارد؟! آیا این است لازمه به دوش کشیدن عنوان اصولگرایی و رهروان ولایت؟! نمایندگان اگر اصولگرایی و رهروی ولایت را در این بزنگاه مهم نشان ندهند که باید از خود سلب هویت کنند.

آیا فتوای حکیمانه رهبر معظم انقلاب درباره ممنوعیت تولید و به کارگیری سلاح هسته‌ای، مثلاً معطل مصوبه مجلس است که در ماده یک طرح کذایی آمده است؟ مواد 2 و 3 طرح نیز بر تجدیدنظر در همکاری با غرب در صورت فشار و تهدید یا عدم پایبندی طرف مقابل به تعهدات تأکید می‌کند اما کسی نیست پاسخ دهد که اگر ما در فاصله «روز تصویب» و «روز اجرا» همه تعهدات خود را به انجام رساندیم، 9700 کیلوگرم از مجموع حدود 10 تن اورانیوم غنی شده ظرف 10 سال را به خارج فرستادیم، 14 هزار دستگاه از حدود  20 هزار سانتریفیوژ را اوراق کردیم و به انبار بردیم، قلب رآکتور آب سنگین اراک را بتون ریختیم، آمار و اطلاعات برخی مراکز مهم را برای جلب نظر مدیرکل آژانس ارائه نمودیم و... پس از آن غرب قبل از انجام تعهدات خود سر باز زد یا در حین انجام دبه کرد و یا آژانس به سنت جاهلی 10 سال اخیر خود بازگشت، ماده 2 و 3 طرح کذایی حتی به درد قُمپز در کردن می‌خورد؟ و آیا توهین به شعور ناظران نیست که بگوییم در صورت تهدید یا نقض عهد، ظرف 2 سال، ظرفیت غنی‌سازی را به 190 هزار سو افزایش می‌دهیم؟! یا مثلاً طنز نهفته در ماده 4 که می‌گوید «دولت موظف است برنامه هسته‌ای را با چشم‌انداز تجاری- صنعتی از جمله در حوزه غنی‌سازی و تحقیق و توسعه دنبال کند و طرح دراز مدت 15 ساله کشور در حوزه غنی‌سازی و تحقیق و توسعه را سازمان انرژی اتمی ظرف 2 ماه به تصویب شورای عالی امنیت ملی برساند»! این معما را آقایان صالحی و ظریف یا حامیان طرح در مجلس حل کنند که چگونه می‌شود برای 8، 10 و 15 سال طیفی از تعهدات در زمینه لاغرسازی غنی‌سازی و تحقیق و توسعه را پذیرفت و از جمله امضا کرد که حدود 9700کیلوگرم اورانیوم غنی شده از کشور خارج شود و ظرف مدت توافق سقف 300 کیلو رعایت شود، آنگاه از غنی‌سازی تجاری و صنعتی هم سخن گفته شود؟! اگر باید 98درصد 10 هزار کیلوگرم اورانیوم کاهش یابد و در سقف 300 کیلو باقی بماند پس در طول یک دهه آینده قرار است آن5060 سانتیریفیوژ در نطنز کدام غنی‌سازی حقیقی را انجام دهند و تکلیف ذخیره‌سازی اورانیوم غنی شده برای مصارف صنعتی آتی چه می‌شود؟!

از این دست سوالات، از جمله درباره ضمانت اجرا و... هم در متن گزارش کمیسیون ویژه بررسی برجام و هم درباره متن طرح یک فوریتی فراوان است. رئیس کمیسیون رهروان می‌گوید «اجرای برجام را تصویب کنیم و مجلس جلوی لغزندگی‌های آن را بگیرد.» و این در حالی است که اصل طرح مورد بحث، یک پوست خربزه بزرگ زیر پای مجلس و کشور است. واقعیت این است که نمی‌توان مجوز اجرای تعهدات سنگین، نامتوازن، ناهمزمان و برگشت‌ناپذیر ظرف 2-3 ماه را داد و در عین حال چنین تلقی یا تلقین کرد که منافذ خطرناک برجام با توصیه و سفارش و نصیحت و کلی‌گویی نسبت به کسانی که اصرار به دهن‌کجی و دور زدن و توهین و تحقیر مجلس را داشتند، بسته می‌شود. برجام بدون رفع آسیب‌های بزرگ موجود در آن، قابلیت اجرایی ندارد و باید برای اجرای آن شروط دقیقی را تعیین کرد. در حقیقت اجرا باید مشروط به تحقق برخی شرایط شود نه اینکه مجوز اجرا را بدهیم و بعد به عنوان دل‌خوش‌کنک و ثبت در تاریخ، حاشیه و تبصره بزنیم. باید عمق مسئله را فهمید که برای حریف، برجام بهانه است و به واسطه منافذ آن، اصل کشور و نظام نشانه دشمن است.

مجلس نهم را باید در فرصت دیگری آسیب‌شناسی کرد؛ این که اختلافات جبهه متحد اصولگرایان و جبهه پایداری چه‌قدر عمق داشت یا نداشت و چرا از پهلوی فراکسیون اصولگرایان، فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت سر برآورد؟آنچه واقعیت دارد این که مجلس، بافت حزبی و تشکیلاتی و فراکسیونی منسجمی ندارد، نشان به آن نشان که همین مجلس رای به استیضاح و برکناری آلت دست فتنه‌گران از وزارت علوم داد. در حالی که فراکسیون اصولگرایان حدود 70-80 عضو و رهروان 180 تا 200 عضو دارد، به نظر می‌رسد دست‌کم نیمی از اعضای فراکسیون رهروان، رویکرد متعصب حزبی ندارند و از رفتار اصولگرایانه تا رفتار غیراصولگرایانه در تردد هستند. این، هم تهدید و هم فرصت است. 39 رای فاصله میان موافقان و مخالفان کلیات طرح یک فوریتی حاکی از آن است که تنها جابه‌جایی 15 تا 20 نماینده می‌تواند سرنوشت دیگری را برای طرح و مهم‌تر از آن، بررسی برجام رقم بزند. 136 نماینده‌ای که در مقابل 39  مخالف، رای به تشکیل کمیسیون بررسی برجام دادند، از ظرفیت مثبت مجلس برای عقلانیت و تحقیق و بررسی حکایت می‌کنند که در غیر این صورت، از همان ابتدا می‌توانستند مانند روابط عمومی وزارت خارجه عمل کنند. نباید اجازه داد دغل‌کاران و هوچی‌های رسانه‌ای با راه انداختن منازعات حیدری- نعمتی در میان دو فراکسیون مدعی اصولگرایی، به امنیت و منافع ملی آسیب بزنند.

به تعبیر رهبر معظم انقلاب «تصمیم‌گیری، تشخیص، گذشت از دنیا و اقدام خواص برای خدا در لحظه لازم است که تاریخ و ارزش‌ها را نجات می‌دهد و حفظ می‌کند. اگر تامل کردید و وقت گذشت، دیگر فایده ندارد» و «توقع کم گذاشتن در کفه حق را از همه کس باید داشت... انسان اگر با دیدن یک ناهنجاری در یک شخصی یا یک عملکردی به هم بریزد و دچار یأس و آشفتگی بشود، کار نمی‌گذرد... امر به معروف و نهی از منکر کنید اما این موجب نشود که آدم این منکر یا نقطه منفی را بهانه قرار بدهد و راهش را جدا کند یا فاصله ایجاد شود، وحدت را باید حفظ کرد.»

اکثریت اصولگرای مجلس می‌تواند خطای دیروز را با درایت جبران کند.

وقتی حباب شعارهای روحانی می‌ترکد


استیضاح مطبوعاتی رئیس‌جمهور
شنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۴۲
 
رسالت اسلامی و انقلابی ایجاب می‌کند تا ما به سهم خود انجام وظیفه کنیم!اینک این شمایید و تاریخ و مردمی که چندی بعد محتاج رأی آنها خواهید بود! بسیار مشتاق شنیدن پاسخ‌های شما هستیم!
پایگاه خبری انصارحزب الله: جناب آقای حسن روحانی! به عنوان یک حقوقدان به خوبی می دانید که رئیس جمهور علاوه بر رهبری نظام و مجلس شورای اسلامی در قبال مردم ایران نیز مسؤول است و باید پاسخگوی سوالات آنان باشد، چرا که رئیس جمهور، بنام جمهور بر جمهور حکومت می کند و قدرت خود را مدیون جمهور است(والبته مشروعیت آن را هم از تنفیذ ولی فقیه به دست می آورد)و فرد فرد شهروندان ایرانی حق دارند بابت قدرتی که به رئیس جمهور واگذار کرده اند از او توضیح بخواهند و البته رئیس جمهور نیز مکلف است به جمهور و جامعه و مردم در خصوص اقدامات و بیانات و تصمیماتش توضیح بدهد! بر این اساس مطلوب است به سؤالات زیر توجه نموده در صورت داشتن پاسخ ، جامعه را از آن محروم نفرمایید:

۱- چرا وزیر تحت امر شما بر خلاف خط قرمز صریح تعیین شده از سوی رهبری نظام،در خصوص مسائلی غیر از مسئله هسته ای با طرف آمریکایی مذاکره کرده است؟(مذاکره اخیر محمدجوادظریف با جان کری در خصوص سوریه و یمن در نیویورک)آیا این اقدام خلاف شرع و مغایر با قانون اساسی نیست؟آیا قانون اساسی، جنابعالی را متولی تعیین سیاستهای کلان نظام دانسته و یا شخص ولی فقیه را؟

اگر فرصت مطالعه قانون اساسی را داشته باشید متوجه خواهید شد که این مسئولیت بر عهده رهبری نظام قرار داده شده و جنابعالی و کل بدنه دولت موظفید در چهارچوب سیاستهای کلان تعیین شده از سوی رهبری حرکت و اقدام کنید!پس چرا جنابعالی در مصاحبه با رسانه های آمریکایی از احتمال مذاکره با امریکا در مسائل غیرهسته ای سخن گفته اید؟ چرا زیر دستان شما(مثلاً آقای ابوطالبی یا آقای بعیدی نژاد)از ضرورت مذاکره با آمریکا در امورغیرهسته‌ای سخن گفته‌اند؟ 

جوادظریف با کدام مجوز شرعی و قانونی و با اجازه چه کسی با جان کری در خصوص مسائل سوریه و یمن مذاکره کرده است؟ آیا وزیر امورخارجه حق دارد سرخود و خارج از چهارچوب تعیین شده از سوی رهبری نظام تصمیم بگیرد؟ اقدام شما در قبال اقدام خلاف شرع و مغایر قانون اساسی وزیر محبوبتان چه بوده است؟مگر شما برای پاسداری از قانون اساسی سوگند نخورده اید؟اگر هم این خبر را تکذیب می کنید چرا به طرف آمریکایی برای انتشار چنین اخباری به صورت رسمی اعتراض نکرده و نمی کنید؟!

۲- شما در مراسم استقبال از پیکرهای قربانیان فاجعه منا،بازگشت پیکرها را نتیجه تلاشهای وزیرامورخارجه و دولت دانسته و ضمن تشکر فراوان از زیردستانتان و در انتهای فهرست در جمله ای کوتاه از رهبری هم به دلیل تدبیری که در این موضوع به خرج دادند تشکر کردید!!

آقای روحانی واقعاً باور دارید که بازگشت حجاج نتیجه اقدامات وزیر امورخارجه بوده است؟

مگر ایشان غیر از زانوزدن در برابر امیر کویت و چندین بار درخواست ملاقات از وزیر خارجه سعودی و شنیدن پاسخ منفی اقدام دیگری هم داشته اند؟ 
مگر وزیر ارشاد شما غیر از دو روز انتظار در فرودگاه برای دریافت مجوز از جانب سعودیها ( و البته پس از عدم همکاری سعودی‌ها،برگشتن با دستان خالی)اقدام دیگری انجام داده است؟

به نظر شما اگر رهبری در این مسئله ورود نمی کردند از دولت شما چه بر می‌آمد؟ جز گردن کج کردن در برابر آل سعود و شنیدن پاسخ منفی و بردن آبروی نظام و انقلاب و ایران؟آیا دانسته چنین خلاف واقع سخن گفته اید یا ندانسته و از سر غفلت؟ به نظر شما ادب و اخلاق و سلسله مراتب سیاسی حکم نمی کند که تشکر از اقدام قاطعانه رهبری (که تنها دلیل عقب نشینی سعودیها در مسئله انتقال پیکرهای حجاج ایرانی بود) در صدر سخنان شما جای می گرفت و نه در انتهای آن؟پیام این گونه سخن گفتن شما چه بود؟آیا قصد داشتید نقش خود و زیردستانتان را پررنگ کنید و یا خدای ناکرده....!!

۳- به نظر شما چه شده که دولت بحرین!! به خود اجازه داده تا با تحقیرآمیزترین شکل ممکن به ملت ایران اهانت کند و دستور اخراج کاردار ایران در منامه را صادر کند؟ شما که سالهاست در مناصب سیاسی و حکومتی قرار دارید و بسیار دانا تر از منتقدان و مخالفانتان هستید، بفرمایید در تاریخ ایران چندبار مقامات سعودی به درخواست های مکرر ملاقات وزیر امورخارجه ایران پاسخ منفی داده اند؟ وآیا تاکنون این گونه شاهد اهانت سعودیها به کشورمان بوده ایم؟(در قضیه عدم صدور روادید برای وزیر ارشاد و هیات همراه و پاسخ منفی به درخواست های مکرر ملاقات وزیرامورخارجه). 

به نظرشما این گستاخی ها ثمره دیپلماسی دولت سراسر تدبیر جنابعالی نیست؟چرا قبل از دولت شما سعودیها جرأت چنین بی ادبی هایی را نداشتند؟چه شد که به خود اجازه داده اند چنین به ملت ایران و مقامات آن اهانت کنند؟آیا این همه توهین و تحقیر دلیل دیگری جز دیپلماسی ذلیلانه دولت شما داشته است؟ آیا این موارد ثمره دیپلماسی ذلت نیست؟

یادتان هست، سال پیش دولت شما روزنامه ای را به جرم نوشتن خبر مرگ شاه سعودی توقیف کرد؟شما برای جلب خشنودی آل سعود انتشار خبر و اطلاع رسانی در داخل کشور را ممنوع کردید و با گردن کج از تنش‌زدایی با آل سعود سخن گفتید و هرچه توانستید کردید تا دل آل سعود را به دست آورید!

شما به دانشجویان و مردم معترض اجازه برپایی راهپیمایی و تجمع در برابر سفارت سعودی در تهران را ندادید(مبادا به قبای نجس آل یهود بربخورد و از شما برنجد!) وامروز ثمره آن همه دیپلماسی!!دهن کجی وزیر خارجه آل سعود به شما و دولت و وزیر خارجه دیپلماتتان شده است!

آیا مردم به شما رأی داده اند که اعتبار جمهوری اسلامی را تا این حد تنزل دهید؟ شمایی که خودتان را آخر دیپلماسی می دانید و البته نمی دانید که معنای حقیقی دیپلماسی، اقتدار و بهره گیری از اقتداراست و نه لبخند زدن به دشمن و گدایی رابطه دوستانه! 

هنگامی که مقامات سعودی و اماراتی در سازمان ملل از اشغال جزایر سه گانه توسط ایران سخن می گویند و این جزایر را اماراتی می خوانند، دیپلماسی(به معنای دقیق و علمی آن)حکم می کندکه نماینده ملت ایران در سازمان ملل (یعنی جنابعالی)با استفاده از تریبون این سازمان چنان قاطع و مستدل پاسخ این ادعاها را بدهد که دیگر شاهد تکرار این ادعاها نباشیم. حال آن که شما در سخنانتان فقط و فقط به عملکرد جمهوری اسلامی در سی سال گذشته تاختید و به گونه ای سخن گفتید که نه به آمریکا و اروپا بر بخورد و نه به جانیان رژیم صهیونیستی و حاکمان فاسق کشورهای خلیج فارس!

آیا دیپلماسی یعنی این که اخم و غضب و سخنان تندتان نصیب منتقدان داخلی شما شود و گردن کج و لبخند و سخنان نرمتان به دشمنان این ملت تقدیم گردد؟

راستی شنیده اید وزیر امورخارجه سعودی گفته است"روحانی و جمهوری اسلامی باید آخرین کسانی باشند که درباره دموکراسی سخن بگویند؟" وقتی این عبارت را شنیدید چه احساسی به شما دست داد؟آیا حس نکردید که دیپلماسی شما و جواد ظریفتان بیش از حدمثمرثمر و پربار بوده است؟

۴- آقای روحانی! کدام سخن شما را باور کنیم ؟ فرمایش شما مبنی بر آن که مملکت از رکود خارج شده و یا نامه وزرای دولتتان را که کشور را در آستانه بحران اقتصادی توصیف کرده اند؟ 

یادتان هست روز پذیرش توافق ژنو فرمودید دیوار تحریمها ترک برداشته است؟ راستی از "ترک" دیوار تحریمها چه خبر؟ هنوز هم در این دیوار"ترک"می بینید؟ اگر این دیوار آن روز "ترک" برداشت پس چرا یک سال پس از آن فرمودید تامین آب خوردن مملکت هم به مذاکرات هسته ای وابسته است؟ مگر ممکن است دیوار تحریمها ترک بخورد و بعد وضعیت اقتصادی کشور به جای بهبود در گرداب رکُود دست و پا بزند؟ نکند فرضیه شما از اول خطا بوده که وضعیت نابسامان اقتصاد کشور را نتیجه تحریمها می دانستید؟

آقای رئیس جمهور!توقع دارید ملت پس از شنیدن این همه عبارات غیرواقعی و نادرست به فرمایشات شما اعتماد کنند؟ آیا راستگویی مدنظر شما در ایام تبلیغات ریاست جمهوری "راست گویی" به این سبک وسیاق بود؟

۵- به نظر شما علل موضع‌گیری مکرر مراجع عظام علیه معاون شما در امور زن و خانواده(خانم مولاوردی)چیست؟چرا مراجع علیه سایر معاونان شما موضع‌گیری نمی‌کنند؟واکنش شما به تصمیمات و مواضع ضددینی و مغایر با احکام شریعت این خانم چه بوده است؟ آیا توقع دارید که یک زیردست شما به شکل مداوم به دنبال تعرض به خطوط قرمز دینی و شرعی و مقدسات جامعه باشد و مراجع و مؤمنان در قبال هنجارشکنی های معاون شما سکوت کنند؟

نکند که خدای ناکرده در این موارد هم مراجع عظام و علمای بلاد را (مانند منتقدانتان) مورد نوازش مخصوص قرار می‌دهید؟ آیا توقع دارید با این همه تعرض به دیانت و شریعت از جانب معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری بازهم صلاحیت شما برای انتخابات آینده به تایید مردم و یا شورای نگهبان برسد؟

۶- چرا قبل از آن که نهادهای مسئول (مجلس شورای اسلامی و شورای عالی امنیت ملی) موافقت قطعی خود با اجرای برجام را اعلام کنند شما و زیرمجموعه شما با عجله تمام سراغ اجرایی کردن برجام رفته‌اید؟آیا واقعاً به تفکیک قوا و جمهوریت نظام اعتقاد دارید و یا مانند مشاور دانشمندتان در مجلس(جناب‌آشنا) نمایندگان آن را پایین‌تر از آن می‌دانید که درباره برجام ابراز نظر کنند؟آیا می‌دانید که بی‌اعتنایی شما به نظر مجلس به معنای دیکتاتوری و زیرپانهادن قانون اساسی و تفکیک قواست؟ اگر می دانید چرا قدم در ورطه دیکتاتوری نهاده اید؟آیا مردم برای زیرپاگذاردن نظر نمایندگانشان در مجلس شورای اسلامی به شما رای داده‌اند؟

۷- با سوابقی که سراغ داریم پاسخ گویی از جانب شما به این سؤالات را بسیار بسیار بعید می دانیم! وقتی به تعبیر نماینده تهران شما از دادن وقت ملاقات به وزیرکابینه خودتان خودداری می کنید دیگر تکلیف منتقدان بی سوادی که مدتی پیش جایگاهشان را جهنم تعیین فرمودید خود به خود معلوم است! اما رسالت اسلامی و انقلابی ایجاب می‌کند تا ما به سهم خود انجام وظیفه کنیم!اینک این شمایید و تاریخ و مردمی که چندی بعد محتاج رأی آنها خواهید بود! بسیار مشتاق شنیدن پاسخ‌های شما هستیم!

پیام رهبر معظم انقلاب در پی شهادت سردار همدانی

ارسال به دوستان
سردار همدانی به آرزوی دیرینه خود رسید/صف آرزومندان شهادت بنیانی مرصوص است

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پیامی به مناسبت شهادت سردار همدانی تاکید کردند: صف استوار آرزومندان جهاد و شهادت صفی بلند و بنیانی مرصوص است، این رزمنده قدیمی در جبهه پر افتخار دفاع از حریم اهل بیت(ع) به آرزوی خود نائل آمد.

خبرگزاری فارس: سردار همدانی به آرزوی دیرینه خود رسید/صف آرزومندان شهادت بنیانی مرصوص است

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی شهادت سردار سرافراز شهید حسین همدانی را تبریک و تسلیت گفتند.

متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

شهادت سردار سرافراز، شهید حسین همدانی را به خانواده‌ گرامی و بازماندگان و دوستان و همرزمانش و به مجموعه پر افتخار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تبریک و تسلیت می‌گویم.

این رزمنده‌ی قدیمی و صمیمی و پر تلاش، جوانی پاک و متعبّد خود را در جبهه‌های شرف و کرامت، در دفاع از میهن اسلامی و نظام جمهوری اسلامی گذرانید و مقطع پایانی عمر با برکت و چهره‌ی نورانی خود را در دفاع از حریم اهل‌بیت علیهم‌السلام و در مقابله با اشقیای تکفیری و ضد اسلام سپری کرد و در همین جبهه‌ی پر افتخار به آرزوی خود یعنی جان دادن در راه خدا و در حال جهاد فی سبیل الله نائل آمد و فضل و رحمت الهی بر او گوارا باد.

صف استوار آرزومندان این موهبت و کمربستگان راه جهاد و شهادت در ایران اسلامی و در سپاه و همه‌ نیروهای مسلّح جمهوری اسلامی، صفّی بلند و بنیانی مرصوص است: و منهم من ینتظر و ما بدّلوا تبدیلا. رحمت خدا بر شهید همدانی و بر همه‌ی مجاهدان راه حق.

سیّد علی خامنه‌ای

18 مهر 1394

عکس/ آقا، حاج قاسم و سردار همدانی

ارسال به دوستان
عکس/ آقا، حاج قاسم و سردار همدانی

تصویری از رهبرمعظم انقلاب، سردار قاسم سلیمانی و سردار شهید حسین همدانی را مشاهده می‌کنید.

خبرگزاری فارس: عکس/ آقا، حاج قاسم و سردار همدانی

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس، پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تصویری از رهبرمعظم انقلاب، سردار قاسم سلیمانی و سردار شهید حسین همدانی را منتشر کرد.

 

 

گزارش؛


"سردار همدانی" از فرماندهان نخبه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که تجربه فرماندهی جنگ‌های ناهمتراز در دوران دفاع مقدس را در کارنامه خود دارد.
به گزارش خبرنگار دفاعی- امنیتی باشگاه خبرنگاران؛ دوران دفاع مقدس سرشار از تجربه و تلاش برای ملت ایران بوده و این تجربه پس از جنگ تحمیلی هم به خوبی خود را نشان داد.  
 
فرماندهان ۸ سال جنگ تحمیلی و افرادی که شهید نشدند، دارای کوله‌بار عظیمی از تجربیات جنگی هستند که در مواقع بحران از آن استفاده می‌کنند.  

سردار
 
امرا، سرداران و فرماندهانی همچون سرلشکر شهید «ابراهیم همت»، «احمد متوسلیان»، «حسین خرازی»، «عباس دوران»، «مهدی باکری»، «حمید باکری»، «محمد جهان آرا» و... آسمانی شدند، اما سردار سرلشکر پاسدار «قاسم سلیمانی»، سردار سرتیپ پاسدار «حسین همدانی»، سردار سرلشکر پاسدار «غلامعلی رشید» و ده‌ها نام پرآوازه دیگر ماندند تا از امنیت ملی دفاع کنند که در این مهم موفق بوده و نه تنها وظایف محوله را انجام داده‌اند، بلکه صد‌ها مایل دور‌تر توانسته‌اند پیام اقتدار ایران را به گوش جهانیان برسانند.  

سردار سرتیپ پاسدار «حسین همدانی»

یکی از این فرماندهان سردار سرتیپ پاسدار «حسین همدانی» جانشین قرارگاه امام حسین (ع) و مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران و فرمانده اسبق سپاه محمد رسول الله (ص) تهران است.  

سردار

سردار همدانی یکی از بنیانگذاران سپاه منطقه غرب خصوصا استان "همدان" و "کردستان" بوده و از فرماندهان جنگ تحمیلی و از یادگاران دوران دفاع مقدس به حساب می‌آید.  
 
نشریه Foregn Policy درباره سردار همدانی نوشت؛ او در اوایل ۱۹۷۹ برای مبارزه با شورشیان "کردستان" و سپس در جنگ ایران و عراق (دوران ۸ سال دفاع مقدس) ایفای نقش کرد. 
 
 فرمانده نخبه جنگ‌های ناهمتراز کیست؟

متخصص در نحوه رزم عملیات نیروهای منظم با شبه نظامیان 

روزنامه Wall Street Journal درباره سردار همدانی نوشت: ژنرال همدانی یکی از فرماندهان نخبه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده و او به عنوان افسر سپاه پاسداران اعلام خدمت داشته است. همدانی یک متخصص در نحوه رزم عملیات نیروهای منظم با شبه نظامیان است.  
 
سایت Iran Briefing با اشاره به سوابق سردار همدانی در دوران جنگ تحمیلی و مبارزه با ضدانقلاب، یادآور شد: ژنرال همدانی ۳۲ سال خدمت کرده و در جبهه‌های غرب به ایفای نقش پرداخته است.  
 
فرمانده نخبه جنگ‌های ناهمتراز کیست؟


سایت Wnd درباره سردار حسین همدانی عنوان داشت: ژنرال حسین همدانی یکی از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. این سایت به نقل از سردار همدانی نوشت: "در طول این نزاع (جنگ تروریست‌های تکفیری با ملت مظلوم سوریه) تجربیات آموزشی به ملت سوریه بدون هیچ انتظاری منتقل شد".  
 

سردار "حسین همدانی" مشاور فرمانده کل سپاه  در گفتگو با خبرنگار دفاعی- امنیتی باشگاه خبرنگاران؛ در واکنش به اظهارات "ژنرال مارتین دمپسی" فرمانده ستاد مشترک ارتش آمریکا درباره آمادگی اقدام نظامی علیه ایران اظهار داشت: عربده کشیدن و شعار دادن آْمریکا نمی‌تواند ما را از میدان به در کند.

وی ادامه داد: سال گذشته که آمریکایی‌ها قصد حمله به "سوریه" را داشتند (در سال 2013) 48 ساعت قبل از حمله، همه از تعهد با آمریکا خارج شدند. 

"پوتین"، "اوباما" را نجات داد

سردار "همدانی" با اشاره به اینکه در آن ماجرا "اوباما" تنها ماند و دست به دامن "پوتین" شد، تأکید کرد: "پوتین"، "اوباما" را نجات داد.

مشاور فرمانده کل سپاه افزود: اگر آمریکا قادر بود به سوریه حمله می‌کرد، جایی‌که برای امنیت "رژیم صهیونیستی" همه تلاش خود را گذاشته است.

اگر آمریکایی‌ها چنین اشتباهی کنند، حتماً آخرین اشتباهشان خواهد بود

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر آمریکایی‌ها چنین اشتباهی کنند، حتماً آخرین اشتباهشان خواهد بود و مانند اتحاد جماهیر شوروی سابق در باتلاقی به دام می‌افتند که دیگر ابرقدرتی را به خود نخواهند دید. 


به گزارش خبرنگار دفاعی- امنیتی باشگاه خبرنگاران، سردار سرتیپ حسین همدانی مشاور فرمانده کل سپاه در حاشیه اولین همایش بین‌المللی تعاون و امداد بشردوستانه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: حوادث امروزی که در منطقه اتفاق می‌افتد بر گرفته از خوی استکباری شیاطینی است که با پول و جوانان امت اسلامی یک فتنه‌ای را ایجاد کردند که جنگ مذهب علیه مذهب بوده و تکفیری‌ها فریب‌خورده شیطانند.

فرمانده نخبه جنگ‌های ناهمتراز کیست؟


وی در پاسخ به سؤال خبرنگار دفاعی- امنیتی باشگاه خبرنگاران؛ درباره این که "اخیراً یکی از مسئولین ارشد نظامی آمریکا در اظهاراتی مطرح کرده که منطقه غرب آسیا پتانسیل دریافت سامانه‌های موشکی "تاد" را دارد و می‌توان در این منطقه این سامانه‌ها را نصب کرد، پاسخ جمهوری اسلامی ایران به این اظهارات چیست"، گفت: امروز جمهوری اسلامی ایران با دیروزش متفاوت است و در صنعت نظامی از تکنولوژی بالایی برخورداریم و توانمندی مقابله با سامانه‌های موشکی آن‌ها از جمله "تاد" را داریم.

وی در ادامه پاسخ به سؤال  خبرنگار دفاعی- امنیتی باشگاه خبرنگاران؛  تصریح کرد: اشتباهی که آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها می‌کنند این است که متکی به صنایع نظامی‌شان هستند ولی آن‌ها تاکنون نفهمیده‌اند یا نخواسته‌اند که متوجه شوند که پاسخ ما به هر تهدید خارجی مردم هستند و امروز هر جوان ایرانی یک بمب اتم است.


سردار "حسین همدانی"، مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فرمانده قرارگاه مرکزی امام حسین(ع) در گفتگو با خبرنگار دفاعی- امنیتی باشگاه خبرنگاران؛ درباره واکنش حزب‌الله و ایران به تجاوز آشکار اخیر رژیم صهیونیستی و اقدام جنایتکارانه آن‌ها با حمله به هلیکوپترهای خود به منطقه "مزارالامل" در "ریف القنیطره" که در اثر آن تعدادی از فرماندهان نظامی حزب‌الله لبنان و سردار محمدعلی الله‌دادی به شهادت رسیدند، اظهار داشت: ما در زمان مناسب پاسخ خواهیم داد. 
  
وی تصریح کرد: در آینده نزدیک به واسطه همین حرکت‌هایی که در طول این چند سال در سوریه و عراق شروع شده است، دست‌نشاندگان‌ دشمن را از منطقه بیرون خواهیم کرد. 

مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران با بیان این که دشمنان باید بدانند که این شهادت‌ها برای ما مایه خیر و برکت است، گفت: اگر دشمنان می‌دانستند این شهادت‌ها و ترورها به ضررشان است، دست به این کار نمی‌زدند، از همین رو به دلیل احمقی و نادانی‌شان این موضوع را درک نمی‌کنند که با این اقدامات راه به جایی نخواهند برد. 
  
فرمانده نخبه جنگ‌های ناهمتراز کیست؟


سردار همدانی ادامه داد: اکنون با شهادت شهدا در "قنیطره" موجی در لبنان ایجاد شده و جوانان داوطلبانه خواهان پیوستن به حزب‌الله هستند؛ از همین رو شهادت‌ها همچون حلقه‌ای است که مسلمین را در کنار هم محکم و متحدتر می‌کند. 
  
وی افزود: با توجه به حوادث اخیر منطقه در سوریه، عراق، یمن و موج بیداری اسلامی که منطقه را فراگرفته، رهبری نیز فرموده‌اند که غرب آسیای جدید، "غرب آسیای اسلامی" است، به همین منظور صهیونیست‌ها دست به ترورهای بی‌هدف می‌زنند تا ما را در راهمان متوقف کنند. 
  
مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران در پایان خاطر نشان کرد: طبیعی است که سپاه در راه پاسداری از انقلاب گاهی با کمین‌های دشمن مواجه می‌شود، از همین رو نباید اجازه دهیم که به واسطه این اتفاقات، تغییری در مسیر هدف خود دهیم.

سردار همدانی یکی از فرماندهان نخبه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که تجربه فرماندهی جنگ‌های ناهمتراز (اوایل جنگ تحمیلی در مبارزه با ضدانقلاب در کردستان) دارد و تجربه جنگ تحمیلی در استان‌های غربی (کردستان، همدان و کرمانشاه)، فرماندهی سپاه محمد رسول‌الله (ص) و مشاور فرمانده کل سپاه و جانشین قرارگاه امام حسین (ع) را در کارنامه دارد.  

سردار همدانی شب گذشته در سوریه به شهادت رسید. 

نائب رئیس کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی مجلس

:

بیانیه اخیر 5 نماینده خارج از وجاهت قانونی بوده و نوعی بدعت به شمار می رود

نائب رئیس کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی مجلس تصریح کرد: اگر در کمیسیون برجام بر اساس آیین نامه داخلی مجلس گزارش تهیه شده است، دیگر اعتراضاتی از این دست قابل قبول نبوده و از نظر اخلاقی وجاهت نداشته و رویکرد آن قانونی نیست.

محمدرضا پورابراهیمی داورانی، نائب رئیس کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی مجلس در گفت و گو با خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا در خصوص اعتراض 5 نماینده مخالف با گزارش کمیسیون برجام و بیانیه آنها اظهار داشت: کمیسیون برجام بر اساس رأی نمایندگان و آئین نامه داخلی مجلس تشکیل شده و کار خود را شروع کرد.

وی در ادامه با اشاره به این موضوع که کمیسیون برجام کار خود را به خوبی انجام داد گفت: گزارشی که از سوی کمیسیون برجام ارائه شد از حق نگذریم بسیار کارشناسی و دقیق بود و زمان زیادی برای تهیه آن وقت صرف شده بود.

نائب رئیس کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی مجلس با بیان این موضوع که در هر کمیسیون، نظرات موافق و مخالفی وجود دارد یادآور شد: موضع‌گیری نمایندگانی که بیانیه دادند از جهت نارضایتی آنها از گزارش بود، اما نباید بعد از ارائه گزارش این موضع گیری علنی می شد، چرا که وحدت و همدلی در مجلس را خدشه دار می کرد.

عضو کمیسیون اقتصادی با اشاره به این که این بیانیه خوشایند نبوده اذعان داشت: هر گونه اقدامی که شکاف میان نمایندگان را بیشتر کند مورد نکوهش است و متناسب با آیین نامه های مجلس نیست.

پور ابراهیمی همچنین گفت: اگر قرار باشد هر کجا که اکثریت نظر خود را اعلام کردند، اقلیت نیز در کنار آن یک بیانیه بدهند، این موضوع با فلسفه دموکراسی و نگاه مبتنی بر آرای حداکثری قابل قبول نیست.

وی با بیان این نکته که ایجاد اختلاف به ویژه در مسائل هسته‌ای مورد حمایت نمایندگان نیست گفت: این حاشیه ها باعث می شود که ما نتوانیم مواجهه اقتداری خود را در رویارویی با دشمنان هسته ای کشور داشته باشیم.

این نماینده مجلس تصریح کرد: اگر در کمیسیون برجام بر اساس آیین نامه داخلی مجلس گزارش تهیه شده است، دیگر اعتراضاتی از این دست قابل قبول نبوده و از نظر اخلاقی وجاهت نداشته و رویکرد آن قانونی نیست.

پور ابراهیمی با انتقاد از این روند بیان داشت: اعتراض نسبت به گزارش نهایی از سوی این نمایندگان و بیانیه آنها نوعی بدعت به شمار می رود.

رهبر معظم انقلاب در دیدار فرماندهان و کارکنان نیروی دریایی سپاه:

ارسال به دوستان
مذاکره با آمریکا ممنوع است/ عده‌ای با سهل‌اندیشی مذاکره با شیطان بزرگ را توجیه می‌کنند/ تلاش دشمن برای تغییر محاسبات مسئولان و افکار مردم

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه ایران هیچ مخالفتی با اصل مذاکره با کشورها، اعم از اروپایی و غیراروپایی ندارد، خاطرنشان کردند اما در مورد آمریکا موضوع متفاوت است زیرا آنها تعریفی که از مذاکره با جمهوری اسلامی ایران کرده‌اند، به معنای نفوذ و باز کردن راه برای تحمیل است.

خبرگزاری فارس: مذاکره با آمریکا ممنوع است/ عده‌ای با سهل‌اندیشی مذاکره با شیطان بزرگ را توجیه می‌کنند/ تلاش دشمن برای تغییر محاسبات مسئولان و افکار مردم

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در دیدار فرماندهان و کارکنان نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جمعی از خانواده های آنان و همچنین خانواده های شهدای این نیرو، با اشاره به نقش جوانان انقلابی نیروی دریایی سپاه و جوانان شجاع جنوب در تأمین امنیت دریا و ایجاد رعب در دشمن، تاکید کردند: دشمنان به دنبال تغییر محاسبات مسئولان و تغییر افکار مردم بویژه جوانان هستند و همه باید هوشیار و بیدار باشند.

حضرت آیت الله خامنه ای در این دیدار با اشاره به اهمیت موضوع امنیت دریا گفتند: آمادگی ها باید همواره به گونه ای باشد که براساس دستور قرآنی، در دشمن ایجاد رعب کند و جرأت تجاوز را از او بگیرد زیرا اگر خاکریزها قابل نفوذ باشند، دشمن نفوذ خواهد کرد.

 ایشان خاطر نشان کردند: اکنون به برکت تشکیل جبهه انقلابی در جنوب کشور که متشکل از نیروی دریایی سپاه و جوانان شجاع جنوب است، دستور قرآنی ایجاد رعب در دشمن، محقق شده است.

فرمانده کل قوا با تأکید بر اینکه ما هیچگاه شروع کننده جنگ نخواهیم بود، افزودند: اما طبیعت دشمن همواره خوی تجاوز و نفوذ است، بنابراین باید توانایی های علمی و تجهیزاتی در قالب نوآوریها، روز به روز افزایش یابند.

رهبر انقلاب اسلامی، هم افزایی نیروی دریایی سپاه و نیروی دریایی ارتش را بسیار ضروری خواندند و با تأکید بر لزوم زنده نگه داشتن یاد و خاطره جوانان با ایمان و انقلابی همچون شهید نادر مهدوی و همراهان وی که شجاعانه در مقابل ناو امریکایی ها ایستادند و به آنها درس فراموش نشدنی دادند، گفتند: با این رشادتها و ایستادگی ها، دشمنان نظام اسلامی متوجه شدند که جمهوری اسلامی ایران، نظامی نیست که هرگونه بخواهند بتوانند با او رفتار کنند.

حضرت آیت الله خامنه ای همچنین از همراهی خانواده ها و بویژه همسران فرماندهان و کارکنان نیروی دریایی برای حضور در مناطق جنوبی کشور قدردانی کردند.

ایشان در ادامه به برنامه های خطرناک قدرتهای استکباری برای منطقه اشاره کردند و با تأکید بر اینکه این قدرتها هیچ ابایی در استفاده از تجهیزات بسیار خطرناک و روش های غیر انسانی برای کشتار انسان های بی‌گناه ندارند، افزودند: ادعای آنها مبنی بر حمایت از حقوق بشر و حقوق شهروندی، خلاف واقع و کاملاً پوچ و بیهوده است.

رهبر انقلاب اسلامی حمله به بیمارستان در افغانستان و کشتار مردم در سوریه، عراق، یمن، فلسطین و بحرین را نمونه هایی از فجایع قدرتهای استکباری و بی رحمی و سنگدلی آنها دانستند و خاطرنشان کردند: امروز بزرگترین خطر برای دنیا، نفاق و ریا و دروغگویی مدعیان حقوق بشر است.

حضرت آیت الله خامنه ای به نقش و جایگاه جمهوری اسلامی ایران در شرایط کنونی منطقه اشاره کردند و گفتند: در چنین شرایطی جمهوری اسلامی، به توفیق الهی علاوه بر جلوگیری از نفوذ دشمن در داخل، در بسیاری از موارد مانع از عملی شدن نقشه ها و برنامه های دشمن در منطقه شده است.

ایشان با تأکید بر اینکه ناکامی های دشمن در داخل و در منطقه، به برکت هوشیاری و آمادگی و عزم جوانان انقلابی و اقتدار جمهوری اسلامی در منطقه بوده است، خاطرنشان کردند: بر همین اساس بیشترین تلاش و برنامه ریزی قدرتهای استکباری، برای دشمنی با نظام اسلامی ایران است و ادعای آمریکا برای مذاکره با ایران نیز در همین چارچوب و برای نفوذ، است.

رهبر انقلاب اسلامی با انتقاد از عده ای سهل انگار و سهل اندیش در داخل که متوجه ابعاد و عمق این موضوع نیستند، افزودند: در کنار این افراد سهل اندیش، بی خیالان جامعه و افرادی هم هستند که به مصالح و منافع ملی کشور هیچ اهمیت و توجهی ندارند.

حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به طرح برخی مسائل از جانب افراد سهل اندیش و سهل انگار درخصوص مذاکره با آمریکا، گفتند: این افراد می گویند چگونه است که حضرت علی علیه السلام و حضرت امام حسین علیه السلام با دشمنان خود مذاکره کردند اما اکنون با مذاکره با آمریکا مخالفت می شود؟

ایشان در پاسخ به این شبهه افزودند: چنین تحلیلی درخصوص مسائل تاریخ اسلام و مسائل کشور، نهایت ساده اندیشی است زیرا حضرت علی علیه السلام با زبیر و حضرت امام حسین علیه السلام با عمر بن سعد، مذاکره به معنای امروز یعنی معامله نکردند بلکه هر دوی این بزرگواران به طرف مقابل خود نهیب زدند و آنها را نصیحت به خداترسی کردند.

رهبر انقلاب اسلامی گفتند: متأسفانه عده ای برای توجیه مذاکره جمهوری اسلامی ایران با شیطان بزرگ، با نگاهی عوامانه، اینگونه مسائل را در روزنامه ها، سخنرانی ها و فضای مجازی مطرح می کنند، که کاملاً اشتباه است.

حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه ایران هیچ مخالفتی با اصل مذاکره با کشورها، اعم از اروپایی و غیراروپایی ندارد، خاطرنشان کردند: اما در مورد آمریکا موضوع متفاوت است زیرا آنها تعریفی که از مذاکره با جمهوری اسلامی ایران کرده اند، به معنای نفوذ و باز کردن راه برای تحمیل است.

ایشان با اشاره به همراهی و همکاری آمریکا و جریان صهیونیستیِ ضد بشریت، تأکید کردند: مذاکره با آمریکا به معنای باز کردن مسیر برای نفوذ در عرصه های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی کشور است.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به مذاکرات اخیر هسته ای گفتند: در این مذاکرات، طرف مقابل، تلاش داشت، از هر فرصتی برای نفوذ استفاده کند و حرکتی بر خلاف منافع ملی کشور انجام دهد، البته مذاکره کنندگان ایرانی، حواسشان جمع بود، اما بالاخره آمریکاییها در جاهایی فرصت پیدا کردند.

حضرت آیت الله خامنه ای گفتند: مذاکره با آمریکا ممنوع است زیرا این مذاکره نه تنها هیچ نفعی ندارد بلکه ضررهای بیشماری نیز دارد.

رهبر انقلاب گفتند: شرایط کنونی از لحاظ فعالیت ها و تلاشهای دشمنان جمهوری اسلامی که ما بر آنها احاطه اطلاعاتی نیز داریم، مقطع مهمی است زیرا آنها به دنبال تغییر محاسبات مسئولان و تغییر افکار مردم درخصوص مسائل انقلابی، دینی و مصالح ملی کشور هستند.

ایشان با تأکید بر اینکه در موضوع تغییر افکار مردم، هدف اصلی جوانها هستند، جوانان را به هوشیاری بیش از پیش فراخواندند و افزودند: البته به لطف خداوند جوانان ما در دانشگاهها و همچنین در نیروهای مسلح بیدار و پای کار هستند و من از این جهت هیچ نگرانی ندارم.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به سالروز مباهله و ایستادگی پیامبر اسلام (ص) و خاندان مطهر ایشان در مقابل جریان کفر، خطاب به جوانان انقلابی کشور، تأکید کردند: همانگونه که در قضیه مباهله در صدر اسلام، همه ایمان در مقابل کفر قرار گرفته بود، امروز نیز در جمهوری اسلامی ایران، همه ایمان در مقابل کفر قرار گرفته است و همانگونه که در آن زمان صفای معنوی پیامبر(ص) و خاندان ایشان توانست دشمن را از میدان خارج کند، امروز هم ملت ایران با اقتدار معنوی خود، دشمن را از میدان خارج خواهد کرد.

رهبر انقلاب اسلامی در پایان سخنان خود خاطرنشان کردند: اگر برای یاری دین خدا آماده و پا به رکاب باشیم، قطعاً وعده الهی مبنی بر نصرت یاری کنندگان دین خدا، محقق خواهد شد و بدخواهان نظام اسلامی در طرح ها و برنامه های امنیتی، نظامی، اقتصادی و فرهنگی شکست خواهند خورد.

پیش از بیانات رهبر معظم انقلاب، دریادار فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سخنانی با اشاره به رشادت‌های سپاه در دوران دفاع مقدس، خاطرنشان کرد: سربازان شما منتظر فرمان هستند تا درس عبرتی تاریخی به شیطان بزرگ و ایادی موذی، میهمان‌کش و کودک‌کش آنها در منطقه بدهند.

سردار فدوی با تأکید بر اینکه در آماده‌ترین شرایط ممکن قرار داریم، گفت: نشان دادن بخشی از توان رزمی و آمادگی‌های نیروی دریایی سپاه موجب شد تا دشمنان از لزوم تغییر استراتژی دریایی خود سخن بگویند در حالی که آنچه آنها از ما می‌دانند نسبت به آنچه نمی‌دانند قابل قیاس نیست

سخنگوی کمیسیون برجام در گفتگو با مهر؛


بیانیه۵عضو کمیسیون برجام غیراخلاقی بود/دوستان نظراکثریت رابپذیرند

سیدحسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس
شناسهٔ خبر: 2933268 - 
سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی برجام با اشاره به برخی جزئیات جلسه نهایی رأی گیری این کمیسیون برای تهیه گزارش نهایی، گفت: بیانیه ۵ عضو کمیسیون و زیر سوال بردن گزارش تهیه شده، یک اقدام غیراخلاقی بود.

سیدحسین نقوی حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر، با انتقاد از بیانیه سیاسی صادر شده از طرف ۵ عضو کمیسیون ویژه برجام و زیر سوال بردن گزارش تهیه شده توسط این کمیسیون از سوی این افراد، اظهار داشت: این اقدام یک کار غیراخلاقی بود و چنین اقدامی در روش کار مجلس اصلا مرسوم نبوده است.

وی با بیان اینکه این کار خلاف قاعده کاری مجلس است، ادامه داد: در مجلس ۱۵ کمیسیون تخصصی داریم که همیشه چندین طرح و لایحه در آنها مطرح است که عده ای رأی مثبت و عده ای رأی منفی می دهند، اگر اکثریت رأی دادند، آن طرح یا لایحه تصویب می‌شود و اگر رأی ندادند، رد می شود.

سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس تصریح کرد: در کدام کمیسیون تا به حال سابقه داشته است که موضوعی با رأی اکثریت تصویب شود و سپس عده ای بروند بیانیه بدهند!؟ این کار خلاف قواعد کاری مجلس است.

نقوی حسینی اظهار داشت: تعجب من بیشتر از این است که آقایان بروجردی و حقیقت پور که خودشان در همه جلسات بوده اند و درباره همه بندها نظر داده اند و حذف و اضافه و اصلاح کرده اند، چرا این بیانیه را امضا کردند و دنبال چه چیزی بودند؟

سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی برجام با اشاره به جلسه شنبه شب کمسیون ویژه برجام برای رای گیری گزارش نهایی گفت: در این جلسه از ۱۵ عضو کمیسیون ۱۰ نفر حضور داشتند که جلسه رسمیت یافت؛ از این ۱۰ نفر نیز تا جایی که من یادم هست ۸ نفر رأی مثبت دادند.

وی خاطرنشان کرد: اقایان بروجردی و حقیقت پور نیز در این جلسه و در هنگام رأی گیری حضور داشتند، اما ۳ نماینده دیگر امضاکننده بیانیه سیاسی، یعنی آقایان منصوری‌آرانی، تاجگردون و پزشکیان حضور نداشتند، اما حضور نداشتن آنها به این دلیل نبود که نخواهند باشند یا اعتراضی داشته باشند، مساله از این قرار بود که جلسه به آخر شب رسیده بود و این آقایان هم چون خسته بودند و خوابشان می‌آمد، رفتند.

نقوی حسینی افزود: در جلسات دیگری هم که حضور نداشتند، نبودنشان به همین دلیل بود نه اینکه قهر کرده باشند؛ من نمی دانم این حرف را چه کسی درآورده است که اینها قهر کرده و اعتراض کرده اند؟ این آقایان هر موقع کار داشتند می رفتند و به کارشان می‌رسیدند.

سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی برجام خاطرنشان کرد: آقای تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه است؛ ایشان در کمیسیون خودش نشسته بود و در برجام شرکت نمی کرد؛ حالا اسم این را گذاشته اند ترک جلسه! در حالی که بعدا می آمد و در جلسه می نشست.

نقوی حسینی تاکید کرد: کسی که واقعا معترض است، از همان ابتدا استعفا می دهد و می گوید که نمی‌خواهم عضو این کمیسیون باشم، نه اینکه تا آخرین لحظه ها باشد و سپس بگوید اعتراض کرده ام. این چه نوع قهر و اعتراضی است؟.

محسن رضایی در رونمایی از کتاب «ره، رهرو، رهبر»:

ارسال به دوستان
شنیده های «من بودم و امام» پذیرفتنی نیست/خطر تحریف، راه امام را تهدید می کند/اقتصاد کشور در انحصار تکنوکراتها و لیبرالهاست

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه اقتصاد کشور از اول انقلاب در انحصار لیبرال‌ها بوده گفت: اقتصاد ما از اول دست همین لیبرال‌ها و تکنوکرات‌ها بوده و هنوز به دست اندیشه امام و رهبری نیفتاده است.

خبرگزاری فارس: شنیده های «من بودم و امام» پذیرفتنی نیست/خطر تحریف، راه امام را تهدید می کند/اقتصاد کشور در انحصار تکنوکراتها و لیبرالهاست
 گزارش تصویری مرتبط

-------------------------------

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری فارس، آیین رونمایی از کتاب «ره، رهرو، رهبر» بعدازظهر امروز با حضور محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در کتابخانه مرکزی شهر تهران برگزار شد.

در این مراسم رضایی ضمن عرض تسلیت به خانواده‌های داغدار حجاج مظلوم که در فاجعه منا کشته شدند، گفت: امروز می‌خواهیم یکی از کتاب‌های مهم در خصوص بیانات رهبر معظم انقلاب صحبت کنیم و باید بگویم نمی‌شود درباره این کتاب صحبت کنیم اما درباره رابطه امام و رهبر معظم انقلاب سخنی به میان نیاوریم. ولایت یک راه است راهی از خدا تا خدا یک مقطع و دوره کوتاه نیست و تداوم این راه بسیار مهم است.

وی با اشاره به 3 رویداد در سال پایانی عمر با برکت امام راحل گفت: در سال پایانی عمر حضرت امام (ره) 3 اتفاق رخ داد که هر 3  به این راه مربوط می‌شوند اول مسئله جنگ و پایان جنگ، دوم تعیین و تکلیف سیاسی آیت‌الله منتظری و سوم اصلاحاتی در قانون اساسی کشور این 3 موضوع مسائل بسیار مهمی بود. زیرا جز امام کسی نمی‌توانست جنگ را جمع کند و قانون اساسی هم اشکالاتی داشت و اگر در زمان خود امام اصلاح نمی‌شد این راه را با مشکل مواجه می‌کرد همچنین موضوع تعیین و تکلیف آیت‌الله منتظری مسئله بسیار مهمی بود که امام پیش از رحلت این مسائل را حل کرد و علائمی به صورت خصوصی و عمومی درباره ادامه این راه کشید زیرا جملاتی داشت که اگر در تاریخ به آن بنگریم در می‌یابیم کاملاً حساب شده بود و ایشان در سال پایانی عمر مبارک‌شان جاده را کشیدند و این راه را برنامه‌ریزی کردند.

رضایی با اشاره به ارائه 2 پیشنهاد به امام در اواخر سال 67 گفت: اواخر سال 67 وقتی که متوجه شدم قرار است اصلاحاتی در قانون اساسی صورت بگیرد طبق تجاربی که در جنگ داشتم احساس کردم که این تجارب باید در قانون جایی داشته باشد همچنین نگرانی دیگر من این بود که موضوع بنیانگذار انقلاب اسلامی پس از امام چه می‌شود لذا نامه‌ای برای امام نوشتم و این نامه را به احمدآقا دادم. بعدها که این موضوعات را از احمدآقا پیگیری کردم ایشان گفتند که امام چنین اخلاقی ندارد که خود را به عنوان بنیانگذار انقلاب اسلامی ثبت کند و این موضوع نتیجه نداد اما چند سال بعد این دغدغه من با بیانات مقام معظم رهبری مرتفع شد. ایشان در سخنرانی‌های مختلف خود که در این کتاب هم فراوان به چشم می‌خورد امام را به عنوان بنیانگذار جمهوری اسلامی معرفی کردند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام انقلاب اسلامی ایران را اولین انقلابی که در تغییر رهبری با مشکل مواجه شده دانست و گفت:‌شاید این انقلاب در طول تاریخ نخستین انقلابی باشد که در تغییر رهبری با مشکلی مواجه نشد و حتی انبیاء الهی هم اینگونه نبودند زیرا رهبر عزیزمان درست همان راه امام را ادامه دادند و ایشان در روش، منش و کلام آینه تمام نمای امام هستند و در جایی می‌فرمایند من خود را موظف می‌دانم که مو به مو در مسیر امام حرکت کنم و امروز وظیفه ما این است که این میراث را با همه این شهید و هزینه حفظ کنیم.

رضایی با اشاره به وجود 2 نوع خطر  در مسیر امام گفت: مسیر امام را 2 نوع خطر تهدید می‌کند نخست خطر مستقیم و دیگر خطر تحریف؛ خطر مستقیم از اصول امام شروع شد که ولایت فقیه و اصول اساسی را زیر سؤال برد اما ما به فضل خدا و با هوشیاری رهبر معظم انقلاب از این خطر عبور کردیم. اما اکنون یک مرحله جدیدی شروع شده که آن تحریف امام است و رهبری در سخنرانی روز 14 خرداد فرمودند اگر ملت ایران بخواهد به آن اهداف برسد و این راه را ادامه دهد باید راه امام را درست بشناسد. شخصیت امام را اگر تحریف کنند مردم را از راه امام منحرف می‌کنند و اگر این راه را گم کنیم و عمداً کنار بگذاریم ملت ایران سیلی خواهند خورد.

وی با اشاره به بیان موضوعات گوناگون در وصیت‌نامه امام گفت: امام خمینی درباره موضوعات مختلف از جمله استکبار جهانی در رأس آن آمریکا و رژیم صهیونیستی و حتی درباره آل سعود هم سخن گفته و می‌فرماید می‌بینیم ملک فهد هر سال پول مردم را خرج طبع قرآن می‌کند اما با تقویت وهابیت مردم را به سوی ابرقدرت‌ها سوق می‌دهد. حال کسانی که طرفدار آل سعود هستند بهتر است بیایند و این را صراحتاً‌ بگویند زیرا وصایای امام در این زمینه‌ها کاملاً روشن است و اینکه کسی بگوید من در پستویی با امام بودم و شنیدم این پذیرفته نیست.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام انقلاب اسلامی را راهی جدید بیان کرد و گفت: در 200 سال اخیر ملت ما بارها راههایی را شروع کردند اما این راهها از آنها گرفته شد و اکنون حدود 35 سال است که راه جدیدی شروع شده و باید این راه را پیش ببریم. اینکه عده‌ای می‌گویند مشکلات حل نشده، این مشکلات دست چه کسانی بوده، اقتصاد ما دست همین لیبرال‌ها و تکنوکرات‌ها بوده و از همان اول انقلاب بچه‌های انقلابی در دفاع از میهن و کارهایی از این دست کارها را درست انجام دادند، اما اینها از همان اول مقابل امام بودند و اکنون مقابل رهبری هستند اقتصاد کشور به انحصار لیبرال‌ها درآمده چطور است ما در مسائل نظامی روی پای خود هستیم اما نمی‌توانیم مشکلات کشاورزی را حل کنیم. این مشکلات ربطی به انقلاب ندارد چون اقتصاد ایران هنوز به دست اندیشه امام و رهبری نیفتاده وگرنه می‌دیدید چطور اقتصاد این کشور شکوفا می‌شد. اینها مانع رشد شده‌اند و لذا باید جوانان عزیز یک تصمیم جدی بگیرند که راه امام ادامه پیدا کند. رهبری با گفتار و سیاست‌ها و رهنمودهای خود کار ما را راحت کرده و می‌توانیم این راه را به خوبی ادامه بدهیم و این پرچم را تقدیم حضرت ولیعصر (عج) کنیم.

انتهای پیام/

محسن رضایی در رونمایی از کتاب «ره، رهرو، رهبر»:

ارسال به دوستان
شنیده های «من بودم و امام» پذیرفتنی نیست/خطر تحریف، راه امام را تهدید می کند/اقتصاد کشور در انحصار تکنوکراتها و لیبرالهاست

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه اقتصاد کشور از اول انقلاب در انحصار لیبرال‌ها بوده گفت: اقتصاد ما از اول دست همین لیبرال‌ها و تکنوکرات‌ها بوده و هنوز به دست اندیشه امام و رهبری نیفتاده است.

خبرگزاری فارس: شنیده های «من بودم و امام» پذیرفتنی نیست/خطر تحریف، راه امام را تهدید می کند/اقتصاد کشور در انحصار تکنوکراتها و لیبرالهاست
 گزارش تصویری مرتبط

-------------------------------

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری فارس، آیین رونمایی از کتاب «ره، رهرو، رهبر» بعدازظهر امروز با حضور محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در کتابخانه مرکزی شهر تهران برگزار شد.

در این مراسم رضایی ضمن عرض تسلیت به خانواده‌های داغدار حجاج مظلوم که در فاجعه منا کشته شدند، گفت: امروز می‌خواهیم یکی از کتاب‌های مهم در خصوص بیانات رهبر معظم انقلاب صحبت کنیم و باید بگویم نمی‌شود درباره این کتاب صحبت کنیم اما درباره رابطه امام و رهبر معظم انقلاب سخنی به میان نیاوریم. ولایت یک راه است راهی از خدا تا خدا یک مقطع و دوره کوتاه نیست و تداوم این راه بسیار مهم است.

وی با اشاره به 3 رویداد در سال پایانی عمر با برکت امام راحل گفت: در سال پایانی عمر حضرت امام (ره) 3 اتفاق رخ داد که هر 3  به این راه مربوط می‌شوند اول مسئله جنگ و پایان جنگ، دوم تعیین و تکلیف سیاسی آیت‌الله منتظری و سوم اصلاحاتی در قانون اساسی کشور این 3 موضوع مسائل بسیار مهمی بود. زیرا جز امام کسی نمی‌توانست جنگ را جمع کند و قانون اساسی هم اشکالاتی داشت و اگر در زمان خود امام اصلاح نمی‌شد این راه را با مشکل مواجه می‌کرد همچنین موضوع تعیین و تکلیف آیت‌الله منتظری مسئله بسیار مهمی بود که امام پیش از رحلت این مسائل را حل کرد و علائمی به صورت خصوصی و عمومی درباره ادامه این راه کشید زیرا جملاتی داشت که اگر در تاریخ به آن بنگریم در می‌یابیم کاملاً حساب شده بود و ایشان در سال پایانی عمر مبارک‌شان جاده را کشیدند و این راه را برنامه‌ریزی کردند.

رضایی با اشاره به ارائه 2 پیشنهاد به امام در اواخر سال 67 گفت: اواخر سال 67 وقتی که متوجه شدم قرار است اصلاحاتی در قانون اساسی صورت بگیرد طبق تجاربی که در جنگ داشتم احساس کردم که این تجارب باید در قانون جایی داشته باشد همچنین نگرانی دیگر من این بود که موضوع بنیانگذار انقلاب اسلامی پس از امام چه می‌شود لذا نامه‌ای برای امام نوشتم و این نامه را به احمدآقا دادم. بعدها که این موضوعات را از احمدآقا پیگیری کردم ایشان گفتند که امام چنین اخلاقی ندارد که خود را به عنوان بنیانگذار انقلاب اسلامی ثبت کند و این موضوع نتیجه نداد اما چند سال بعد این دغدغه من با بیانات مقام معظم رهبری مرتفع شد. ایشان در سخنرانی‌های مختلف خود که در این کتاب هم فراوان به چشم می‌خورد امام را به عنوان بنیانگذار جمهوری اسلامی معرفی کردند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام انقلاب اسلامی ایران را اولین انقلابی که در تغییر رهبری با مشکل مواجه شده دانست و گفت:‌شاید این انقلاب در طول تاریخ نخستین انقلابی باشد که در تغییر رهبری با مشکلی مواجه نشد و حتی انبیاء الهی هم اینگونه نبودند زیرا رهبر عزیزمان درست همان راه امام را ادامه دادند و ایشان در روش، منش و کلام آینه تمام نمای امام هستند و در جایی می‌فرمایند من خود را موظف می‌دانم که مو به مو در مسیر امام حرکت کنم و امروز وظیفه ما این است که این میراث را با همه این شهید و هزینه حفظ کنیم.

رضایی با اشاره به وجود 2 نوع خطر  در مسیر امام گفت: مسیر امام را 2 نوع خطر تهدید می‌کند نخست خطر مستقیم و دیگر خطر تحریف؛ خطر مستقیم از اصول امام شروع شد که ولایت فقیه و اصول اساسی را زیر سؤال برد اما ما به فضل خدا و با هوشیاری رهبر معظم انقلاب از این خطر عبور کردیم. اما اکنون یک مرحله جدیدی شروع شده که آن تحریف امام است و رهبری در سخنرانی روز 14 خرداد فرمودند اگر ملت ایران بخواهد به آن اهداف برسد و این راه را ادامه دهد باید راه امام را درست بشناسد. شخصیت امام را اگر تحریف کنند مردم را از راه امام منحرف می‌کنند و اگر این راه را گم کنیم و عمداً کنار بگذاریم ملت ایران سیلی خواهند خورد.

وی با اشاره به بیان موضوعات گوناگون در وصیت‌نامه امام گفت: امام خمینی درباره موضوعات مختلف از جمله استکبار جهانی در رأس آن آمریکا و رژیم صهیونیستی و حتی درباره آل سعود هم سخن گفته و می‌فرماید می‌بینیم ملک فهد هر سال پول مردم را خرج طبع قرآن می‌کند اما با تقویت وهابیت مردم را به سوی ابرقدرت‌ها سوق می‌دهد. حال کسانی که طرفدار آل سعود هستند بهتر است بیایند و این را صراحتاً‌ بگویند زیرا وصایای امام در این زمینه‌ها کاملاً روشن است و اینکه کسی بگوید من در پستویی با امام بودم و شنیدم این پذیرفته نیست.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام انقلاب اسلامی را راهی جدید بیان کرد و گفت: در 200 سال اخیر ملت ما بارها راههایی را شروع کردند اما این راهها از آنها گرفته شد و اکنون حدود 35 سال است که راه جدیدی شروع شده و باید این راه را پیش ببریم. اینکه عده‌ای می‌گویند مشکلات حل نشده، این مشکلات دست چه کسانی بوده، اقتصاد ما دست همین لیبرال‌ها و تکنوکرات‌ها بوده و از همان اول انقلاب بچه‌های انقلابی در دفاع از میهن و کارهایی از این دست کارها را درست انجام دادند، اما اینها از همان اول مقابل امام بودند و اکنون مقابل رهبری هستند اقتصاد کشور به انحصار لیبرال‌ها درآمده چطور است ما در مسائل نظامی روی پای خود هستیم اما نمی‌توانیم مشکلات کشاورزی را حل کنیم. این مشکلات ربطی به انقلاب ندارد چون اقتصاد ایران هنوز به دست اندیشه امام و رهبری نیفتاده وگرنه می‌دیدید چطور اقتصاد این کشور شکوفا می‌شد. اینها مانع رشد شده‌اند و لذا باید جوانان عزیز یک تصمیم جدی بگیرند که راه امام ادامه پیدا کند. رهبری با گفتار و سیاست‌ها و رهنمودهای خود کار ما را راحت کرده و می‌توانیم این راه را به خوبی ادامه بدهیم و این پرچم را تقدیم حضرت ولیعصر (عج) کنیم.

انتهای پیام/

دلنوشته محمدجواد اخوان

ارسال به دوستان
نامه فرزند یکی از جان‌باختگان فاجعه منا به رهبر معظم انقلاب

با آنکه این مصیبت برای من و بقیه بازماندگان او بسیار سخت است، اما این مصیبت را نیز برای خود امتحانی الهی می‌شماریم و امیدواریم ما نیز در این امتحان سربلند بیرون آمده و در این راه به دعای خیر حضرت‌عالی و همه مؤمنان نیازمندیم.

خبرگزاری فارس: نامه فرزند یکی از جان‌باختگان فاجعه منا به رهبر معظم انقلاب

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس روزنامه «جوان» دلنوشته‌ فرزند یکی از جان‌باختگان فاجعه منا به رهبر معظم انقلاب را به شرح زیر منتشر کرد:

وَ مَن یخرُج مِن بَیتِه‌ مُهاجِراً اِلَی اللهِ وَ رَسولِه‌ثُمَّ یدرِکهُ المَوتُ فَقَد وَقَعَ اَجرُه‌ُ عَلَی الله؛

محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی و ولی امر مسلمین حضرت آیت‌الله‌العظمی امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی)

 

سلام‌علیکم

با درود بر خاتم پیامبران و خاندان پاکش و ارواح طیبه امام راحل و شهدای انقلاب اسلامی، با چشمانی اشک‌بار قلم را به دست گرفته‌ام و بر لوح ادب می‌سایم تا بخشی از آنچه در نهانخانه دلم می‌گذرد را با امام امت در میان بگذارم.

 

رهبرا!

پدرم مرحوم حجت‌الاسلام‌والمسلمین حاج شیخ محمدصادق اخوان، عمری را در راه اعتلای فرهنگ و معارف حقه اسلامی و مکتب اهل‌بیت سپری کرد و پس از سال‌ها ترویج معارف و ذکر مصائب اهل‌بیت، خصوصاً حضرت سیدالشهدا امام حسین (ع)، به تأسی از مولایش با لبان خشکیده، در صحرای منا پر کشید و دست تطاول دشمنان خدا و ظلمه طاغوت، او را در این قربانگاه، آسمانی کرد.

با آنکه این مصیبت برای من و بقیه بازماندگان او بسیار سخت است، اما این مصیبت را نیز برای خود امتحانی الهی می‌شماریم و امیدواریم ما نیز در این امتحان سربلند بیرون آمده و در این راه به دعای خیر حضرت‌عالی و همه مؤمنان نیازمندیم. اما آنچه بیشتر سبب شد تا این تنها پسر آن مرحوم قلم را دست گرفته و این سطور را به رشته تحریر درآورد، نخست عرض ارادتی به محضر ولایت و نیز عرض سپاس از سوی خود و همه بازماندگان آن مرحوم است.

 

آقاجان!

خدا را سپاس می‌گویم که مرحوم والد ما، از کودکی ما را با عشق ولایت و آماده برای سربازی در رکاب مقام ولایت مطلقه فقیه تربیت نموده است و اکنون‌که در غم از دست دادن پدر به مصیبت نشسته‌ایم، حضرت‌عالی را علاوه بر آنکه امام و ولی‌فقیه خود می‌دانیم بلکه سایه پدری شما را بر سر خود و همه فرزندان جان‌باختگان این فاجعه دردناک و دیگر شهدای انقلاب اسلامی، احساس می‌کنیم.

حادثه منا هرچند برای ما مصیبت‌بار بوده است، اما در آن عبرت‌هایی برای اهل بصیرت و زنده‌دلان آشکار است. نیک می‌دانیم اگر جملات پرصلابت و اقتدار علوی حضرت‌عالی در سخنرانی خود در دیدار ارتش جمهوری اسلامی ایران نبود، بی‌شک سفاکانی که خون پاک هزاران حاجی بی‌گناه را بر صحرای منا ریختند، از تحویل ابدان مطهر آنها خودداری می‌کردند. اساساً هیچ بعید نیست که این توطئه برای تحقیر ملت بزرگ ایران و قدرت‌نمایی پوشالی اذناب منطقه‌ای امریکا طراحی‌شده بود.

اما عرض سپاس ویژه این کمترین و دیگر بازماندگان از حضرت‌عالی آن است که در این زمانه حساس، صلابت و اقتدار برخاسته از صولت حیدری‌تان، بازیچه‌های دست دشمن را به عقب راند و می‌دانیم که این «عزّت» خود را مدیون «اقتدار ولایی» خود هستیم نه «دیپلماسی التماس». یک هفته‌ سرنوشت‌سازی که ابدان مطهر این عزیزان پاکباخته در صحرای حجاز در سردخانه‌ها و کانتینرها رها شده بود «دیپلماسی التماس» مشغول مصافحه با شیطان بزرگ بود و التماس از «امیرک»هایی که روزی تاج‌وتخت خود را در قمار احمقانه در حمایت از صدام حسین ملعون باختند!

بگذار عده‌ای خوش‌خیالانه وانمود کنند که این «دیپلماسی التماس» بوده است که «عزت و شرف ملت ایران» را حفظ کرده است اما تاریخ گواهی خواهد داد که آن دو جمله از زبان ولی امر مسلمین جهان خارج شد و از «عکس‌العمل سخت و خشن» سخن به میان آمد، ورق را برگرداند.

 

آقاجان!

هرچند صبر و تحمل بر این مصیبت برای من سخت است، اما از اراده من نکاسته و نخواهد کاست، ان‌شاءالله. امیدوارم به دعای خیر شما، افتخار تداوم سربازی در مسیر ولایت را یافته و بار دیگر پا در رکاب بودن خود را با صدای رسا فریاد می‌زنم. رجای واثق دارم، روح مطهر پدرم که شاهد و ناظر هست در این راه یاری‌ام خواهد کرد و از خداوند منان، مسئلت می‌کنم تا مرگی در راه محمد و آل محمد (ص) همچون پدرم نصیبم فرماید.

سایه‌تان بر سر امت مستدام باد

 

محمدجواد اخوان

گزارش تصویری فارس از نمایشگاه توانمندی‌های دریایی سپاه

ارسال به دوستان
رصد آنلاین خلیج فارس از اتوبان شهید خرازی تهران/ نمایش موشک جنجالی سپاه برای اولین بار

دریادار فدوی می‌گوید از سال 85 که سپاه یک «موشک خاص» را در حوزه دریایی تست کرد، هیچ خبری به اندازه آن بازتاب خارجی نداشته است.

خبرگزاری فارس: رصد آنلاین خلیج فارس از اتوبان شهید خرازی تهران/ نمایش موشک جنجالی سپاه برای اولین بار

گروه امنیتی دفاعی خبرگزاری فارس- مهدی بختیاری و محمدمهدی یزدی: نمایشگاه بزرگ دستاوردهای نیروی دریایی سپاه پاسداران از روز گذشته به مدت یک هفته در محل «دریاچه شهدای خلیج فارس» آغاز به کار کرد.

این نمایشگاه «بزرگترین و غنی‌ترین» نمایشگاهی است که تاکنون از سوی نیروی دریایی سپاه برپا شده و در آن، انواع تجهیزات موشکی، راداری، پهپادی، بالگردی و شناوری (برخی برای اولین بار) در معرض دید عموم قرار گرفته است.

دریاچه شهدای خلیج‌فارس که به دریاچه چیتگر نیز مشهور است، با مساحتی در حدود 130 هکتار در شمال غرب تهران (انتهای اتوبان شهید خرازی) واقع شده‌است.

سامانه های موشکی ساحل به دریای صاعقه (کرم ابریشم)، نور، قادر، نصر، ظفر، سامانه‌های راکت‌اندازهای فجر3 و فجر5، موشک زیرآبی حوت، سکوهای پرتاب موشک خاتم 5 (چند منظوره) و قارعه، انواع اژدرها، پهپادهای صادق، سایه2، کاوش، ابابیل و صاعقه، سامانه‌ راداری 2031 و رصد دیده بان، تجهیزات رصد آنلاین خلیج فارس و شناورهای موشک انداز ذوالفقار، سراج، عاشورا و ... در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است.

ساعات بازدید از این نمایشگاه از 9 صبح تا 22 است که بازدید کنندگان از ساعت 19:30 تا 22 می‌توانند شاهد اجرای نمایش‌های دریایی شناورهای سپاه در دریاچه نیز باشند.

برای بازدید از این نمایشگاه لااقل باید 2 ساعت وقت گذاشت تا بتوان تمامی تجهیزات و سامانه‌هایی که تعداد آنها کم هم نیست را بخوبی دید و با ویژگی‌های آنها آشنا شد.

استفاده از کارکنان نیروی دریایی در رسته‌های تخصصی در کنار این تجهیزات و راهنمایی این افراد، یکی از ویژگی‌هاییست که بازدید را برای مراجعه کنندگان جذاب تر می‌کند.

آنچه در زیر می‌خوانید معرفی برخی از مهمترین دستاوردهاییست که در نمایشگاه توانمندی‌های نیروی دریایی سپاه (ندسا) به نمایش درآمده است:

* سامانه موشکی صاعقه

جمهوری اسلامی ایران با سرمایه‌گذاری در حوزه موشک‌های کروز دریایی، امروز یکی از توانمندترین کشورها در این حوزه محسوب می‌شود که توانسته انواع موشک‌ها از بُرد 25 کیلومتر تا 300 کیلومتر را با نام‌های نصر، ظفر، قادر، قدیر، صاعقه و ... در داخل کشور طراحی و تولید کند.

ازجمله این موشک‌ها، موشک کروز «صاعقه» است که این موشک به «کرم ابریشم» نیز مشهور است و از این مدل در زمان جنگ تحمیلی هم استفاده شده است.

این موشک، بُردی در حدود 300 کیلومتر دارد و می‌تواند انواع شناورهای متاخصم را در پهنه دریا مورد هدف قرار دهد.

5 فروند موشک صاعقه (2 فروند برروی خودروی شلیک کننده و 3 فروند بدون خودرو) در این نمایشگاه در معرض دید عموم قرار گرفته است.

شلیک صاعقه در رزمایش دریایی پیامبر اعظم

نصب بنرهایی حاوی جملات هشدارآمیز به آمریکایی‌ها بر روی این موشک ازجمله حواشی نمایشگاه است.

بر روی برخی از این بنرها نوشته شده : «اگر آمریکایی‌ها می‌خواهند در اعماق خلیج فارس دفن شوند، بسم‌الله»

آیه شریفه «وَمَا رَمَیْتَ إِذْ رَمَیْتَ وَلَـکِنَّ اللّهَ رَمَى» نیز بر روی برخی از این موشک‌ها حک شده است.

این آیه در سالهای جنگ تحمیلی در هنگام شلیک دیگر موشک ها ازجمله موشک‌های اسکاد نیز بسیار کاربرد داشته و معنی آن این است که «این تو نبودی که تیر انداختی، بلکه خدا آن را بیانداخت».

در کنار سامانه موشکی صاعقه و خودروی پرتابگر، سامانه‌های کنترل آتش، رادار 331 و سامانه پاور آن نیز به نمایش درآمده است.

* سکوهای پرتاب قارعه و خاتم

سامانه سکوی پرتاب موشک‌های کروز با نام «خاتم 5» با ماموریت دفاع از سواحل و آبراه‌ها و جزایر و نیز قطع خطوط مواصلاتی دشمن از دیگر سامانه‌هایی است که بازدیدکنندگان می‌توانند آنها را از نزدیک ببینند.

ماموریت اصلی این سامانه، شلیک موشک‌هاییست که وظیفه انهدام شناورهای دشمن با تُناژ 10هزار تُن را برعهده دارند.

این سامانه‌ها می‌توانند گستره‌ای به اندازه 9هزار کیلومتر مربع را پوشش دهند.

موشک‌های با بُرد 120 تا 300 کیلومتر (احتمالا از مدل‌های نور، قادر و قدیر) از روی این لانچرها شلیک می‌شوند.

سامانه پرتاب موشک «قارعه» نیز مشخصاتی نظیر خاتم دارد با این تفاوت که سامانه خاتم می‌تواند یک فروند موشک را شلیک کند اما از سامانه‌ قارعه، به صورت همزمان، 3 موشک کروز قابل شلیک است و می‌تواند گستره ای به اندازه 18هزار کیلومتر مربع را پوشش دهد.

* پهپادها

پیشرفت ایران در حوزه هواپیماهای بدون سرنشین در سالهای اخیر، شتاب روزافزونی گرفته که در این میان شکار برخی پهپادهای آمریکایی و استفاده فناورانه از تکنولوژی این پرنده‌ها، این رشد را سرعت بیشتری هم داده است.

یک سال پس از شکار پهپاد جاسوسی RQ170، در چهاردهم آذرماه سال 91 خبر به دام افتادن یک فروند پهپاد شناسایی آمریکایی از نوع Scan Eagle (عقاب جستجوگر) به دست نیروی دریایی سپاه در منطقه خلیج فارس منتشر شد.

این هواپیمای بدون سرنشین جاسوسی آمریکا، بسیار کوچک و غیرمسلح بوده و توسط نیروهای عملیات ویژه استفاده می‌شد.

اسکن ایگل اگرچه در ابتدا کارکردی در حوزه صنعت ماهیگیری و نظارت بر مناطق دریایی در هنگام ماهیگیری داشته اما بعدها تکنولوژی و قابلیت‌های آن بسیار افزایش یافت و تا امروز گونه‌های متفاوت آن برای تفنگداران دریایی آمریکا هزاران ساعت مأموریت انجام  داده‌ است.

ارتقای تکنولوژی اسکن ایگل از سوی شرکت بوئینگ آنقدر چشمگیر بود که از آن به عنوان یک هواپیمای بدون سرنشین قابل حمل برای نظارت و کنترل مستقل در شرایط جنگی استفاده شد و از ماه اوت 2004 برای جنگ عراق، در اختیار ارتش آمریکا قرار گرفت.

شکار پهپاد اسکن ایگل، 2 مرتبه دیگر نیز توسط سپاه پاسداران تکرار شد تا با استفاده از تکنولوژی این پرنده‌ها، خط تولید مدل بومی شده آن نیز در ایران راه بیفتد؛ مدلی که در ابتدا «سایه» نام گرفت.

تصویری از خط تولید اسکن ایگل در ایران

در نمایشگاه توانمندی‌های ندسا، یک فروند پهپاد از این مدل با نام «سایه2» به نمایش درآمده که این پهپاد با وزن محمول حدود 20 کیلوگرم، مداومت پروازی به اندازه 8 ساعت و سرعتی در حدود 120 کیلومتر دارد.

سقف پروازی آن 15 هزار پا بوده و شعاع عملیاتی آن نیز 100 کیلومتر اعلام شده است.

اما این تنها مدل ساخته شده از روی الگوی اسکن ایگل نیست که در این نمایشگاه در معرض دید عموم قرار گرفته، پهپاد دیگری نیز در محوطه باز نمایشگاه با نام «کاوش» وجود دارد که با ایجاد برخی تغییرات، مداومت پروازی حدود 2 برابر نمونه أمریکایی یعنی 15 ساعت دارد.

* پرواز ابابیل بر فراز ناوهای هواپیمابر

پرواز پرنده های سپاه بر فراز ناوهای هواپیمابر و دیگر شناورهای جنگی آمریکایی موضوعیست که هرازچندگاه در رسانه‌ها منتشر شده و انتشار فیلم و عکس این پروازها که عمدتا با هدف شناسایی انجام می‌شود، به یکی از بحث برانگیزترین موضوعات نظامی در مواجه ایران و آمریکا در خلیج فارس تبدیل شده است.

در یکی از غرفه های این نمایشگاه، برخی تصاویر فیلمبرداری شده توسط هواپیماهای بدون سرنشین سپاه بر فراز ناوهای هواپیمابر برای عموم نمایش داده می شود. هرچند مسئولان این غرفه ها از ارائه این فیلم ها به بازدیدکنندگان معذورند اما در گذشته، برخی از این تصاویر از طریق صداوسیمای جمهوری اسلامی پخش شده و در این نمایشگاه نیز تصاویر جدیدتر و با کیفیت‌تری به نمایش در میاید.

یکی از مشهورترین پهپادهای سپاه که در این ماموریت ها نقش زیادی ایفا کرده نیز در این نمایشگاه حضور دارد: پهپاد «ابابیل»

این هواپیما با سرعت 200 کیلوکمتر پرواز می‌کند و در وضعیت محمول، وزنی در حدود 280 کیلوگرم دارد.

شعاع عملیاتی این پرنده 150 کیلومتر، مداومت پروازی آن، 8 ساعت و سقف پرواز آن نیز 15هزار پا است.

* پهپاد صادق

از دیگر پهپادهای حاضر در این نمایشگاه، پهپادی با نام «صادق» است که اگرچه در ظاهر شباهتی به خانواده پهپادهای مهاجر دارد اما به گفته مسئولان این نمایشگاه، صادق از این خانواده محسوب نشده و از برتری‌هایی نیز نسبت به مدل‌های مهاجر برخوردار است.

سقف پروازی 15 هزار پا، شعاع عملیاتی 200 کیلومتر، مداومت پروازی 6 ساعت، وزن 242 کیلوگرم و سرعت 200 کیلومتر ازجمله ویژگی‌های این پرنده است.

* بالگرد بدون سرنشین «رضوان4»

در کنار هواپیماهای بدون سرنشین، یک فروند بالگرد کوچک نیز یا نام «رضوان4» در این نمایشگاه حضور دارد که نیروی دریایی سپاه از آن برای انجام ماموریت‌های گشت و شناسایی در شعاع عملیاتی 10 کیلومتر استفاده می‌کند.

این بالگرد بدون سرنشین وزنی در حدود 12 کیلوگرم دارد و سرعتی برابر با 50 کیلومتر؛ سقف پروازی آن 2هزار پا و مداومت پروازی آن نیز 40 دقیقه اعلام شده است.

* «ماهی نهنگ‌خوار» برای اولین بار نمایش داده می‌شود

دریادار فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه می‌گوید از سال 85 که سپاه یک «موشک خاص» را در حوزه دریایی تست کرد، هیچ خبری به اندازه آن بازتاب خارجی نداشته است.

وی می‌افزاید: «ویژگی این موشک طوری است که حتی دانشمندان خودمان هم باور نمی‌کردند موشک بتواند چنین عملکردی داشته باشد.»

این موشک، سریع‌ترین موشک زیرآبی جهان بود که در ایران به نام «حوت» شناخته می‌شود.

این موشک یک تُنی که به «ماهی نهنگ‌خوار» نیز معروف است، مرگ‌بارترین سلاح دریایی برای مقابله با انواع شناورهای بزرگ بوده و با شلیک این موشک از روی ناو، ناوچه و زیردریایی، هیچ راهی برای فرار از آن وجود نخواهد داشت.

در واقع در شلیک اژدرها به دلیل قوانین فیزیک و اصطکاکی که موشک با آب پیدا می‌کند، نهایتا سرعت 25 تا 30 متر بر ثانیه است اما در موشک زیرآبی حوت این مشکل وجود ندارد.

نوک دماغه موشک حوت، یک سامانه حباب‌ساز وجود دارد که با تولید انبوه حباب، موشک در لایه‌ای از هوا در زیر ‌آب حرکت کرده و همین امر سرعت آن را به 4 برابر اژدرهای معمولی یعنی حدود «100 متر بر ثانیه» می‌رساند.

فناوری این موشک تنها در اختیار 2 کشور ایران و روسیه است و جمهوری اسلامی ایران این توانایی را دارد که آن رادر داخل تولید کند.

شلیک موشک حوت در رزمایش پیامبر اعظم(سمت راست) تصویر نمونه روسی با نام اشکوال(سمت چپ)

این برای اولین بار است که موشک حوت در یک نمایشگاه عمومی در معرض دید همگان قرار می‌گیرد.

* مین‌های دریایی؛ قاتلان خاموش

جنگ تحمیلی به ماههای پایانی خود رسیده بود که ناوگان دریایی ارتش آمریکا برای حمایت از رژیم صدام، مستقیما وارد جنگ با ایران در خلیج فارس می‌شود. در کش و قوس این درگیری است که ناو آمریکایی در آبهای خلیج فارس با یک مین دریایی برخورد کرده و دچار سانحه می‌شود.

سرمایه گذاری در حوزه مین‌های دریایی از سالهای ابتدایی دهه 60 آغاز شد و بعدها سپاه پاسداران با جدیت این موضوع را دنبال کرد تا حدی که اخیرا دریادار فدوی در جمع فرماندهان سپاه اعلام کرد که نیروی دریایی از مدرن‌ترین مین‌های دریایی بهره‌مند است و اذعان کرد که این توانمندی به حدیست که حتی در تصور آمریکایی‌ها هم نمی‌آید.

این در حالیست که ایالات متحده نیز خصوصا از سال 2011 میلادی بزرگترین رزمایش‌های مین روبی را در خلیج فارس برگزار کرده است.

حالا پای مدل‌های مختلفی از این مین‌های دریایی به نمایشگاه سپاه باز شده و 3 مدل از انواع مین‌های لنگردار، چسبان و کف خواب در معرض نمایش قرار دارند.

«مین‌های لنگردار» با وزن 480 کیلوگرم و ارتفاع 30 سانتی متر، با قابلیت انهدام انواع ناو، ناوچه و شناورهای سنگین و نیمه سنگین، توانایی ناامن سازی دریا برای دشمن و مین گذاری مناطقی که غیر قابل دسترسی است را دارد.

«مین‌های چسبان» نیز با وزن 42 کیلوگرم و جنس بدنه آلومینیوم و کامپوزیت، برای انهدام انواع شناورها، سازه های ثابت و متحرک فلزی و غیز فلزی طراحی و ساخته شده و در نهایت «مین‌های کف خواب» دو سنسوره هستند که با وزن 480 کیلوگرم و طول 2متر و قطر کمتر از نیم متر، می‌توانند علیه انواع شناورهای با تناژ 250 تا 7هزارتن بکار گرفته شوند.

مین چسبان

مین کف خواب

* عکس یادگاری با غنیمت انگلیسی سپاه

نوروز 86 از راه می‌رسد و در بحبوحه تعطیلات عید است که خبری مهم در صدر اخبار رسانه‌های داخلی و خارجی می‌نشیند. سپاه پاسداران چند نفر از تفنگداران دریایی انگلیس را در آبهای جمهوری اسلامی در اروند دستگیر کرده و این موضوع بازتاب بسیار زیادی در جهان پیدا می کند.

تفنگداران دریایی انگلیس در بازداشت سپاه

تفنگداران به اسارت درآمده انگلیسی در اختیار سپاه می‌مانند تا مدتی بعد که جمهوری اسلامی ایران پس از اذعان به اشتباه دولت بریتانیا آنها را آزاد می‌کند.

نیروی دریایی سپاه قایق به غنیمت گرفته شده از این تفنگداران را به نمایشگاه آورده و یکی از جالب‌ترین بخش های این نمایشگاه، عکس‌های یادگاریست که مردم با این غنیمت انگلیسی می‌گیرند.

* شناورهای تندرو؛ زنبورهای سرخ

دکترین تهاجمی نیروی دریایی سپاه علاوه بر موشک‌های متعدد، برروی استفاده انبوه از شناورهای تندرو بنا شده؛ شناورهایی که در ادبیات نظامی از آنها با عنوان «زنبورهای سرخ» نیز یاد می‌شود.

سپاه پاسداران بیشترین سرمایه‌گذاری را در حوزه دریایی بر روی این موضوع کرده و اکنون انبوهی از شناورهای موشک انداز با سرعت بالا را در اختیار دارد که یکی از مشهورترین آنها «شناور ذوالفقار»است.

این شناور با طول 16 متر و عرض 3.7 متر دارای آبخور استاتیکی 0.8 متر است و سرعت آن در حالت بار کامل، 54 نات اعلام شده است.

این شناور بُردی در حدود 300 مایل دریایی دارد و می‌تواند موشک‌های کروز مانند موشک نصر را به سمت اهداف دریایی شلیک کند.

شناور راکت انداز «ریب 33» از کلاس عاشورا، از دیگر شناورهای حاضر در این نمایشگاه است.

این شناور با طول 10.3، عرض 2.7، ارتفاع ساختمانی 1.7، آبخوری درحدود 0.6 متر -در حالت بار کامل- دارد و سرعت آن نیز در حالت تجهیز کامل، 51 نات است.

بُرد دریانوردی این شناور، 200 مایل دریایی عنوان شده است.

سپاه پاسداران یک شناور تندروی موشک انداز دیگر را هم بدون اینکه نامی بر روی آن حک شده باشد، به نمایشگاه تهران آورده که در بنر حاوی مشخصات آن، طول شناور 16 متر، عرض آن 4.9، آبخور آن 0.85 متر و وزن آن نیز 25 تُن ذکر شده است.

ماکت شناور موشک انداز

این شناور با جنس بدنه آلومینیوم دریایی، سرعتی معادل 45 گره دریایی داشته و سیستم رانش آن نیز دارای 2 سری شفت و پروانه است.

* اولین نمایش شناور اژدرافکن «ذوالفقار»

نام «ذوالفقار» تنها منحصر به شناورهای موشک‌انداز نیست و نیروی دریایی سپاه از این نام برای معرفی یکی دیگر از دستاوردهای خود که برای اولین بار در این نمایشگاه آورده شده نیز استفاده کرده است: «اژدرافکن دوزیست ذوالفقار»

این شناور با طول 17 متر، عرض 3.3 متر و ارتفاع 3.5 متر، وزنی در حدود 22تُن دارد و می‌تواند هم در زیر آب و هم بر روی سطح آب حرکت کند.

سرعت این شناور در سطح آب، 40 گره دریایی (بیش از 70 کیلومتر) است.

اژدر مورد استفاده از در این شناور نیز به نام «اژدر 324»، طولی در حدود 4 متر و قطری برابر با 324 میلی متر دارد و برای مقابله با ناوهای هواپیمابر، شناورهای سطحی با وزن 200تُن، سکوهای نفتی و اسکله های تخلیه و بارگیری به کار گرفته می‌شود.

اژدر 324

علاوه بر این اژدر، یک نمونه دیگر نیز با نام «اژدر 534» در نمایشگاه حضور دارد که از آن برای مقابله با شناوری های با تناژ 200 تن به بالا استفاده می‌شود؛ شناورهایی که آبخورشان بیش از 1.5 متر است.

طول این اژدر حدود 8 متر بوده و قابلیت پرتاب از روی شناورهای تندروی سپاه را نیز دارد.

اژدر 534

مقابله با ناوهای هواپیمابر، رزم ناوها، شناورهای لجستیک، سکوهای نفتی و اسکله های بارگیری و تخلیه دشمن از دیگر ماموریت های تعریف شده برای این اژدر است.

* رادار 2031

سامانه «رادار 2031» با بُرد 210 کیلومتر هم در این نمایشگاه حاضر است که توانایی رهگیری و شناسایی 100هدف دریایی را بصورت همزمان دارد.

علاوه بر آن، یک سامانه دید درشب حرارتی نیز با نام «دیده بان» در معرض دید عموم قرار گرفته است.

* رصد آنلاین خلیج فارس

یکی از جذابیت‌های این نمایشگاه، غرفه رصد آنلاین خلیج فارس و تنگه هرمز است.

در این غرفه -که البته اجازه عکسبرداری از آن داده نشده و اطلاعات نیز با رعایت دقیق طبقه‌بندی داده می‌شود- سامانه‌های مختلفی جهت رصد هوایی، دریایی و زیرسطحی خلیج فارس و تنگه هرمز توسط نیروی دریایی سپاه وجود دارد.

این سامانه‌ها هر کدام به صورت آنلاین، اطلاعات خود را به یک سامانه مرکزی منتقل می‌کنند که به صورت انیمیشن بر روی نقشه، تمام شناورها و هواپیماهای منطقه در خلیج فارس را با مشخصات کامل نمایش می‌دهد.

* بالگردها

بخش نمایش بالگردهای ندسا که البته شامل یک فروند میل و یک فروند بالگرد سبک شاهد (مجهز به موشک کروز نصر) است نیز در محوطه‌ای دورتر از بخش اصلی نمایشگاه قرار دارد که اجازه بازدید از این بخش در ساعات بعدازظهر داده می شود.

علاوه بر این بالگردها، یک فروند قایق پرنده باور نیز وجود دارد که این شناورهای دوزیست هوادریا می‌توانند با ارتفاع نزدیک به سطح آب حرکت کرده و برخی از آنها قابلیت حمل سلاح و حتی موشک را هم دارند.

* به یاد نادر...

از تجهیزات نظامی که عبور کنیم، این نمایشگاه بخش‌های دیگری نیز با مضامین استکبارستیزی دارند و اصلا ماهیت این نمایشگاه هم بر همین تفکر بنا شده است.

16 مهر ماه سالروز شهادت «شهید نادر مهدوی» است که به همراه تعدادی از همرزمانش در سال 66 درنبرد مستقیم با نیروهای آمریکایی در خلیج فارس به شهادت رسیدند و حالا این نمایشگاه با یاد و نام او و دوستانش برپا شده است.

شهید نادر مهدوی

نادر مهدوی و یارانش نمادهای سپاه پاسداران در نبرد مستقیم با شیطان بزرگ هستند. آنها در عملیاتی که در سال66 انجام دادند، پس از سرنگونی یک فروند بالگرد آمریکایی در خلیج فارس، مورد حمله موشک بالگرد دیگری قرار گرفته و برخی از آنها در همان محل شهید شده و برخی دیگر نیز پس از اسارت توسط آمریکایی‌ها به ناو هواپیمابر آنها منتقل و آنجا به شهادت می‌رسند.

فارس گزارش می‌دهد

ارسال به دوستان
دیپلماسی «ظریف»‌ و ناکامی در فاجعه منا/ چرا ایده «بستن با کدخدا» جواب نداد؟

درست در زمانی که عربستان در حال کارشکنی در قبال حادثه‌دیدگان ایرانی فاجعه منا بود، وزیر امور خارجه ایران در راهروهای سازمان ملل با رئیس‌جمهور آمریکا دیدار کرد؛ دیداری که برخی به اثرات مثبت آن بر روابط ایران با جهان فکر می‌کردند.

خبرگزاری فارس: دیپلماسی «ظریف»‌ و ناکامی در فاجعه منا/ چرا ایده «بستن با کدخدا» جواب نداد؟

خبرگزاری فارس، امیر توانا _ می‌گویند همه چیز اتفاقی بوده؛‌ آقای وزیر از یک راهرو به سمت ورودی اصلی مجمع عمومی سازمان ملل می‌رفته که اتفاقی پرزیدنت را می‌بیند و با او دست می‌دهد.

اولین بار یک منبع آگاه نزدیک به دولت خبر را اعلام کرد و گفت که ظریف در حال ورود به مجمع عمومی بود که ناگهان با رئیس جمهور و وزیر امور خارجه آمریکا روبرو شده و با آنها احوالپرسی مختصری کرده است.

دیدار ظرف و اوباما با اینکه در میان اخبار حزن انگیز فاجعه منا رخ داد ولی بازهم به تیتر یک روزنامه های مختلف کشور به ویژه رسانه های حامی دولت قرار گرفت؛ تیترهایی که همگی اصرار بر اتفاقی بودن این رویداد تاکید داشت.

اما این دیدار همانطور که انتظار می رفت واکنش های مختلفی را در داخل کشور درپی داشت؛ برخی از آغاز یک دوره جدید در روابط ایران و آمریکا سخن می گفتند و برخی دیگر معتقد بودند این رفتار وزیر امور خارجه یک قبح شکنی در رابطه ایران و آمریکا است و در اوج نگاه کینه توزانه آمریکا نسبت به ایران یک اقدام اشتباه بود.

ولی افکار عمومی جدای از نگاه های سیاسی به این دیدار دو سوال مهم داشتند؛ اول اینکه آیا این دیدار واقعا اتفاقی بوده و دوم اینکه چنین دیدار در این دیدار چه تاثیر مثبتی برای ایران داشت؟

دیداری اتفاقی یا .../ دو روایت متناقض از یک دیدار!

یک منبع آگاه ایرانی نزدیک به هیات ایرانی حاضر در نیویورک اولین بار خبر دیدار و دست دادن ظریف و اوباما را به رسانه ها اعلام کرد.

وی مدعی بود که پس از پایان سخنرانی روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل، ظریف در حال خروج از سالن مجمع بود که به طور اتفاقی با اوباما رئیس جمهور و جان کری وزیر امور خارجه آمریکا که در حال ورود به محل مجمع بودند مواجه شد و سلام و احوالپرسی مختصری داشتند و دو طرف با یکدیگر دست دادند.

چند ساعت بعد طرف آمریکایی نیز اصل دیدار را تائید کرد اما روایت آمریکایی با روایت طرف ایرانی کمی متناقض بود.

یک مقام کاخ سفید ضمن تائید دیدار ظریف و اوباما، زمان و مکان دیدار را به شکل دیگری روایت کرد: «در این دیدار تعامل بسیار کوتاهی در مراسم شامی که توسط دبیر کل سازمان ملل متحد تدارک دیده شده بود بین اوباما و ظریف صورت گرفته است.»

همین تناقض در روایت طرف ایران و آمریکایی، اتفاقی بودن دیدار اوباما و ظریف را در هاله ای از ابهام قرار داد.

نکته بعدی قابل تامل در این دیدار پروتکل های دیپلماتیک حاکم بر ساختار حکومتی ایالات متحده آمریکا بود؛‌ برخی کارشناسان معتقد بودند که رئیس جمهور آمریکا و به طور کلی کشورهایی که خود را قدرت منطقه ای و جهانی می دانند از پروتکل مشخصی برای و حتی دست دادن به مقامات سایر کشورها پیروی می کنند.

رئیس جمهور آمریکا البته در برخی مراسم های رسمی نشان داده که خارج از پروتکل های مشخص با مقامات دیگر کشور روبرو نشده و حتی برخوردهای تحقیر آمیزی نیز با آنها داشته است.

خردادماه سال جاری اجلاس گروه 7 در آلمان در حال برگزاری بود و حیدرالعبادی رئیس جمهور عراق نیز به این نشست دعوت شده بود.

در بخشی از این دیدار و در حالی که میهمانان محوطه سبز محل اجلاس در حال استراحت بودند، حیدرالعبادی در کنار دست اوباما رئیس جمهور آمریکا نشست؛ اما اوباما که در حال گفت و گو با رئیس صندوق بین المللی پول و نخست وزیر ایتالیا بود کمترین توجهی به رئیس جمهور عراق نکرد.

این رفتار توهین آمیز اوباما نشان می داد که وی بر اساس پروتکل های حاکم بر ساختار قدرت آمریکا حتی حاضر نیست خارج از پروتکل، یک احوال پرسی ساده با رئیس جمهور کشورهای دیگر داشته باشد.

اما انتقادات به ظریف و دیدارش با رئیس جمهور آمریکا به همینجا ختم نمی‌شد؛ این دیدار درست در زمانی رخ داد که بسیاری از اتباع ایرانی در فاجعه منا شهید شده و عربستان سعودی نیز با کارشکنی های خود مانع انتقال پیکر شهدا به ایران می شد.

وقتی ظریف در نیویورک ماند!

حادثه منا زمانی رخ می دهد که اکثر مقامات دیپلماتیک کشورهای جهان، برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک حضور دارند.

عربستان سعودی به علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که از سوی هیات دولت مامور رسیدگی به وضعیت ایرانیان در فاجعه منا است، روادید نمی‌دهد؛ همه انتظار دارند که ظریف رایزنی های خود را با مقامات دیگر کشورها و به ویژه عادل الجبیر وزیر خارج عربستان سعودی آغاز کند تا کار انتقال مجروحان و پیکرهای شهدای فاجعه منا زودتر حل و فصل شود.

اما در میان همه امیدواری ها خبری عجیب از سوی یکی از روزنامه‌های عربستانی منتشر شد؛ «وزیر خارجه عربستان درخواست شفاهی برای ملاقات با ظریف را رد کرد»

این روزنامه در ادامه مدعی شده بود که درخواست وزارت امور خارجه ایران به شکل نامقبول و متکبرانه مطرح شده بود.

ظریف پس از این اتفاق گفت که نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد بدون اطلاع وی! درخواست دیدار با وزیر امور خارجه عربستان سعودی را مطرح کرده ولی ایران پس از ناامیدیی از مذاکره مستقیم شیخ احمد الصباح امیر کویت را برای رایزنی با عربستان سعودی واسطه کرد.

انتقادات به ظریف زمانی اوج گرفت که وی حتی بعد از شکست در رایزنی مستقیم با مقامات دیپلماتیک سعودی درباره فاجعه منا در نیویورک ماند و حتی روز دوشنبه هفته گذشته به همراه رئیس جمهور به تهران باز نگشت.

این در حالی است که مقامات کشورهای مختلف جهان در زمان وقوع فجایعی به مراتب کم حجم تر از آنچه در منا روی داد به کشور خود بازگشته و در برخی موارد وزرای خارجه این کشورها، سفرهای منطقه ای مختلفی را برای جلب حمایت دیگر کشورها برگزار می کنند.

به عنوان مثال در تیرماه سال‌جاری کارخانه گاز شهر لیون فرانسه مورد هدف حمله تروریستی قرار گرفت و تنها یک نفر از کارگران این کارخانه کشته شد.

فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه که در اجلاس سران کشورهای اروپایی در بروکسل به سر می برد، سریعا به فرانسه بازگشت و جلسه اضطراری هیات وزیران این کشور را بررسی ابعاد مختلف این رویداد تشکیل داد.

البته ظریف در پاسخ به این انتقادها مدعی بود که سران کشورهای مختلف جهان هم اکنون در نیویورک هستند و به راحتی می توان با آنها درباره مسائل مختلف رایزنی کرد ولی رد درخواست دیدار با عادل الجبیر از سوی وی، اظهارات ظریف را برای منتقدانش غیر قابل قبول می کرد.

آیا ایده بستن با «کدخدا» جواب داد؟

23 اردیبهشت ماه سال سال 1392، حسن روحانی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در حال سخنرانی است؛ رابطه با آمریکا یکی از مهم ترین محورهای سخنرانی اوست.

وی درباره رابطه با آمریکا گفت: «ما با آمریکا در مسائل منطقه ای و بین المللی اختلاف داریم اما قطعا دوستی و دشمنی با دنیا دائمی نیست و هر کشوری می تواند روابط خود را با دیگران بهتر کند بر همین اساس در روابط خارجی بحث صفر و صد نیست و اگر بتوانیم تهدید را به آسیب و آسیب را به فرصت تبدیل کنیم این بهترین اقدام است البته مذاکره با آمریکا امکان پذیر اما سخت است.»

روحانی مذاکره با آمریکا را از مذاکره با اروپا راحت تر خواند و در ادامه یکی از جنجالی ترین نظرات خود را بیان کرد: «بسیاری از اروپایی ها آقا اجازه می خواهند اما آمریکایی ها به قول معروف کدخدا هستند پس اگر با کدخدا ببندیم راحت تر هستیم تا اینکه به سراغ یک مقام پایین تر برویم»

روحانی با همین مبنا در مذاکرات هسته ای وارد شد؛ در همین حال تلاش ایران برای حل و فصل موضوعات اساسی با طرف آمریکایی حاضر در مذاکرات به وضوح قابل ملاحظه بود و برخی از موارد اختلافی نه در نشست سران 5+1 بلکه در رایزنی های دوجانبه میان هیات ایرانی و آمریکایی بررسی می شد.

اما افکار عمومی پس از فاجعه منا یک سوال مشخص داشتند؛ چرا حامیان ایده بستن با کدخدا در ماجرای کارشکنی عربستان در قبال مجروحان و شهدای ایرانی فاجعه منا، نتوانستند این راهبرد را اجرایی کنند؛ در حالی که عربستان سعودی یکی از کشورهایی است که ثابت کرده شدیدا گوش به فرمان مقامات آمریکایی است.

بنابر این گزارش، ناکامی دیپلماسی «بستن با کدخدا»‌ در ماجرای فاجعه منا در میان سکوت خبری رسانه های حامی دولت و پس از آن «دست دادن اوباما و ظریف»‌ در حالی کمرنگ می شد که همین رسانه ها چندماه قبل و در زمان توافق نهایی ایران و 5+1 در وین، مدعی بودند که دولت و در راس آن محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان توانست گره کور مذاکرات با قدرت های جهانی را گشوده و با زبان دیپلماسی آنها پای میز مذاکره بکشاند؛ اما همین رسانه ها درباره ناکامی دیپلماسی وزارت خارجه در قبال فاجعه منا هیچ اظهارنظری نکردند.

دیپلماسی اقتدار یا دیپلماسی ذلت؟!

درست زمانی که عربستان سعودی حتی در دادن ویزا به هیات ایرانی و روند شناسایی شهدای ایران فاجعه منا کارشکنی می کرد و محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در راهروهای سازمان ملل در حال احوالپرسی اتفاقی با رئیس جمهور آمریکا بود، روند دیپلماسی ایران در قبال فاجعه منا تغییر کرد.

رهبر انقلاب اسلامی در سخنرانی خود در دانشگاه علوم دریایی نوشهر با اشاره به فاجعه منا، ضمن انتقاد شدید از کارشکنی های عربستان سعودی تصریح کردند: « ما رعایت ادب اسلامی، رعایت حرمت برادری در امّت اسلامی را نگه داشتیم؛ ما میتوانیم عکس‌العمل نشان بدهیم. اگر بنا شد عکس‌العمل نشان بدهیم، عکس‌العمل‌های ما خشن هم خواهد بود، سخت هم خواهد بود.»

ایشان با هشدار به مقامات سعودی درباره کوچکترین بی احترامی به حجاج ایرانی حاضر در این کشور، فرمودند: «امروز ده‌ها هزار نفر از عزیزان ما هنوز در مکّه و مدینه، در مناسک حجّند؛ اندک بی‌احترامیِ به اینها، عکس‌العمل ایجاد خواهد کرد؛ عمل نکردن به وظایفشان نسبت به ابدان مطهّر جانباختگان عزیز ما در حج، عکس‌العمل ایجاد خواهد کرد؛ مراقب باشند به وظایفشان عمل کنند.»

ساعاتی بعد از این بیانات رهبر انقلاب، طرف عربستانی که تا روز قبل حتی در بازکردن در کانتینرهای حامل اجساد نیز کارشکنی می کرد، با دعوت از وزیر بهداشت ایران که در عربستان حضور داشت، ضمن تسلیم پیام تسلیت و عذرخواهی پادشاه این کشور به محضر رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور، قول تسریع در روند شناسایی ابدان مطهر شهدا را دادند.

پس از آن اوحدی رئیس سازمان حج و زیارت نیز در مصاحبه ای تاکید کرد که پس از بیانات رهبر انقلاب شیوه عملکرد سعودی ها در قبال مصدومان و شهدای ایرانی فاجعه منا به طور کامل تغییر کرده و همکاری ها به طور محسوسی تسریع شده است.

این تغییر نگاه عربستان سعودی وزیر امور خارجه آن تنها چند روز قبل درخواست ملاقات با محمد جواد ظریف را رد کرد، نشان می‌دهد که دیپلماسی «لبخند» و «بستن با کدخدای» دلت یازدهم به عقیده بسیاری با پایان خط خود رسیده است.

اکنون و پس از تغییر رفتار سعودی ها در قبال هشدار رهبر انقلاب، برخی از خود سوال می کنند که اگر چنین رفتاری از سوی برخی مقامات دولتی در مذاکرات هسته ای و دیگر مناسبات جهانی دنبال می شد، آیا مروز نتایج بهتری در رایزنی های بین المللی برای ایران گرفته نمی شد؟

فارس از واکنش مردمی به هشدار رهبری گزارش می‌دهد

ارسال به دوستان
علمدار به پاخاست/ عربستان ترمز دستی‌ را کشید+تصاویر

موضع مقتدرانه رهبر معظم انقلاب در مقابل بی‌تدبیری مسئولان سعودی در فاجعه منا واکنش کاربران ایرانی و خارجی را در شبکه‌های اجتماعی بدنبال داشته و موج گسترده‌ای از حمایت‌های مردمی از هشدار رهبری در فضای مجازی به راه افتاده است.

خبرگزاری فارس: علمدار به پاخاست/ عربستان ترمز دستی‌ را کشید+تصاویر

به گزارش خبرنگار فضای مجازی خبرگزاری فارس،‌ چند روز از فاجعه منا می‌گذشت و همچنان مردم ایران داغدار درگذشت هموطنان خود بودند، فیلم‌ها و عکس‌های منتشر شده از وضعیت اجساد حجاج و برخورد مسئولان سعودی با مجروحین هر لحظه بر غم و اندوه هموطنان می‌افزود تا اینکه صبح روز چهارشنبه رهبر معظم انقلاب در مراسم دانش آموختگی، تحلیف و اعطای سردوشی دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران خطاب به مسئولان سعودی با اشاره به حضور ده‌ها هزار نفر از حجاج ایرانی در مکه و مدینه، هشدار دادند: «اندک بی‌احترامی به حجاج ایرانی و همچنین عمل نکردن دولت عربستان به وظایف خود در قبال بد‌ن‌های مطهر، موجب عکس‌العمل سخت و خشن ایران خواهد شد

هشدار رهبر معظم انقلاب واکنش گسترده کاربران شبکه‌های اجتماعی را بدنبال داشت و موج گسترده‌ای از حمایت‌های مردمی از هشدار رهبری در فضای مجازی به راه افتاد.

شاعران خوش ذوق نیز در این زمینه شعرهایی را سرودند که با استقبال کاربران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی روبرو شد،‌ در ادامه چند قطعه از این ابیات را می‌خوانید:

اگر آن شیخ وهابی به درد آرد دل رهبر

 به قصد حنجرش بندیم همه سربندها بر سر

همان سربند یا زهرا که گر بندیم به پیشانی

شویم آتش؛ شویم باروت؛ شویم قاسم سلیمانی

***

ما چشم به دست رهبر جانبازیم

بر غرش غیرت علی می‌نازیم

گر اشاره‌ای سمت سعودی بکند

بر کندن ریشه عدو می‌تازیم

***

مرگتان یک پیام قرآنی است

شاهدم سید خراسانی است

مورها ! «ادخلوا مساکنکم»

ارتش ما پر از سلیمانی است

***

ایران، به کسی کجا امان خواهد داد؟

«عکس العملی سخت، نشان خواهد داد»

هشدار؛ اگر خامنه‌ای امر کند

معلوم شود چه کَس زیان خواهد داد

 

همچنین انتشار مطالب و عکس‌نوشت‌ها با موضوع سخنان مقتدرانه رهبری رویکرد دیگر کاربران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی در چند روز اخیر بوده است:

 

 

کاربران ایرانی تنها استقبال کنندگان از هشدار مقام معظم رهبری به مسئولان سعودی نبودند و این موضع‌گیری مقتدرانه رهبری از سوی کاربران دیگر کشورها نیز مورد حمایت قرار گرفت:

 

 

واکنش نمایندگان به دیدار ظریف و اوباما




نمایندگان مجلس در واکنش به دیدار با اوباما شعار مرگ بر آمریکا در صحن مجلس سر دادند.

به گزارش تسنیم، در ابتدای جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی برخی از نمایندگان تقاضای بیان تذکر و اخطار نسبت به دیدار محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان با رئیس‌جمهور آمریکا را داشتند.

بهرام بیرانوند نماینده مردم بروجرد در مجلس که خواهان بیان تذکری در این زمینه بود با مخالفت هیئت رئیسه مجلس مواجه شد و حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد رئیس جلسه به وی گفت که در پایان جلسه امروز می‌تواند تذکر خود را بیان کند اما این نماینده مجلس معتقد بود که مناسب نیست تا پایان جلسه امروز بیان این تذکر به تعویق بیفتد.

وی با صدای بلند در صحن علنی مجلس خطاب به هیئت رئیسه می‌گفت اجازه دهید که تذکر خود را بیان کنم؛ این مطلب در شلوغی جلسه امروز گم می‌شود. اینها با اجازه چه کسی با اوباما دیدار کردند. دفعه قبل که با اوباما به صورت تلفنی صحبت کردند و این دفعه نیز معلوم نیست ظریف با اجازه چه کسی به بغل اوباما رفته است.

برخی از نمایندگان مجلس نیز با گفتن احسنت در صحن علنی مجلس سخنان این نماینده را تایید کردند.

پس از این ماجرا نمایندگان مجلس شعار مرگ بر آمریکا در صحن مجلس سر دادند.

عضو جامعه روحانیت مبارزر گفت‌وگو با فارس:

ارسال به دوستان
دیپلماسی ذلیلانه را نمی‌خواهیم/دست‌دادن ظریف و اوباما خیلی اتفاقی نبوده

عضو جامعه روحانیت مبارز گفت: امروز افرادی در دولت نفوذ کرده‌اند که آقای روحانی را به این سمت و سو می‌کشند. همین آقایان خودشان دیروز در دولت اصلاحات به بیراهه می‌رفتند و بعد می‌گفتند اتفاقی بوده است.

خبرگزاری فارس: دیپلماسی ذلیلانه را نمی‌خواهیم/دست‌دادن ظریف و اوباما خیلی اتفاقی نبوده

حجت‌الاسلام حسین ابراهیمی عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، به دست‌دادن محمدجواد ظریف و باراک اوباما اشاره کرد و اظهار داشت: آنچه در نیویورک اتفاق افتاد خلاف عزت ملی و منویات مقام معظم رهبری است.

وی با تاکید بر اینکه ما به دنبال دیپلماسی ذلیلانه نیستیم گفت: هیچ حکمتی در این دیدار (دست دادن وزیر امور خارجه کشورمان با رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا) نیست.

وی ادامه داد: واقعیت امر این است که امروز افرادی در دولت نفوذ کرده‌اند که آقای روحانی را به این سمت و سو می‌کشند. همین آقایان خودشان دیروز در دولت اصلاحات به بیراهه می‌رفتند و بعد می‌گفتند اتفاقی بوده است.

عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تصریح کرد: من احساس می‌کنم با توجه به مذاکرات ایران با 1+5 و دیدارهای با جان کری، این اتفاق ( دست دادن ظریف و اوباما) خیلی اتفاقی نبوده است.

ابراهیمی خاطرنشان کرد: این مصافحه ظریف و اوباما در شان نظام نیست. نظام با قدرت و عزت و مقاومت توانسته به این اقتدار برسد و حقش را بگیرد بنابراین ملت ما نمی‌تواند تحمل کند که ما دنبال ارتباط با افرادی باشیم که در طول تاریخ بیشترین ظلم‌ها را حق ما کرده‌اند.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک در جمع خبرنگاران:

ولایتی ولایتی: رژیم سعودی در حادثه منا مسئول است

ولایتی: رژیم سعودی در حادثه منا مسئول است
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام: فرافکنی و تقصیر را به کردن دیگران انداختن از بار مسئولیت دولت عربستان کم نمی‌کند.
به این مطلب امتیاز دهید
00

 به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، علی اکبر ولایتی در حاشیه دیدار پترویچ رشتنکوف رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک روسیه که صبح امروز برگزار شد در جمع خبرنگاران به تشریح دیدار خود با وی پرداخت و بر ضرورت گسترش  همکاری‌های دوجانبه و منطقه‌ای میان ایران و روسیه تاکید کرد.

 

وی ملاقات خود را با همتای روسی‌اش دوستانه و سازنده خواند و اظهار داشت: ادامه این گفت‌وگوها در مسکو و اجلاس بعدی در اصفهان برگزار می‌شود و امیدواریم سلسله جلساتی بین ایران و روسیه به گسترش روابط دو جانبه کمک کند؛ چرا که ایران و روسیه در زمینه عراق، یمن و سوریه مواضع مشترکی دارند و مقابله با تروریسم و افراطی‌گری و حمایت از تمامیت ارضی کشورهای عراق، سوریه و یمن از جمله دیدگاه‌های مشترک دو کشور است.

 

ولایتی تصریح کرد: این گفت‌وگوها می‌تواند مقدمه همکاری‌های بیشتر دو کشور باشد و ما به چشم‌انداز روابط ایران و روسیه به عنوان یک مجموعه روابط استراتژیک نگاه می‌کنیم.

 

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک در پاسخ به سوالی مبنی بر حادثه خونین مکه و ناکارآمدی دولت عربستان در این حادثه گفت: به جهان اسلام و مسلمانان و همه هموطنان گرامی و خانواده‌های داغدار که در این مصیبت بزرگ صدمه دیده‌اند و عزیزانشان شهید و یا مفقود شده‌اند تسلیت عرض کرده و امیدوارم خداوند به بازماندگان کسانی که در این سفر مقدس و عزیز شهید شدند اجر جزیل و به خانواده‌های آنان صبر جمیل را عنایت کند.

 

ولایتی ادامه داد: بدون تردید حکومت عربستان سعودی در برابر این حادثه بسیار بزرگ مسئول است و باید به مسئولیت خودش عمل کند و فرافکنی کردن و تقصیر را به کردن دیگران انداختن از بار مسئولیت دولت عربستان کم نمی‌کند.

 

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک خاطرنشان کرد: آن‌ها خود را خادم حرمین شریفین می‌دانند و باید به وظیفه خود به نحو احسن عمل کنند اما متاسفانه در طی سال‌های گذشته شاهد کم کاری‌ها بودیم و آتش سوزی‌های متعددی که اتفاق افتاده موجب شده که عده‌ای از مسلمانان جان خودشان را از دست بدهند، حوادث امسال اوج حوادث بسیار ناگوار بود که حکایت از آن دارد که دولت عربستان سعودی آن طور که باید به وظایف خودش عمل نکرده و قدرت لازم را در ایجاد نظم و امنیت و تامین امنیت و حفظ جان حجاج انجام نمی‌دهد.

 

ولایتی خاطرنشان کرد: باید سازمان همکاری اسلامی در این زمینه فکر کنند و باید دور هم جمع شوند و برای آینده حرمین شریفین فکری کنند. چرا که از این سرزمین مقدس باید حراست شود و زائران بیت‌الله که موقعیت و وضعیت بسیار مهمی دارند و مهمان خداوند هستند در نهایت عزت و امنیت از آن‌ها پذیرایی شود.

 

وی تصریح کرد: اگر آن‌ها نمی‌توانند به وظایف خود عمل کنند اعلام کنند تا از دیگر کشورهای اسلامی و  حکومت‌های مسلمان به وظایف خودشان در جهت حفاظت و حراست و امنیت حجاج عمل کنند.

 

ولایتی تصریح کرد: وظیفه عربستان است که نهایت همکاری را با سفارت جمهور اسلامی ایران، مسئولانی که اعزام شدند و ستاد بعثه داشته باشند و در بیمارستان‌ها جستجوی لازم صورت بگیرد تا هرچه زودتر تکلیف مفقودین روشن شود.

 

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه برخی از تحلیل گران حادثه منا را نوعی همکاری عربستان و رژیم صهیونیستی می‌داند و با توجه به اینکه بسیاری مسئولان ایرانی در حج مفقود و شهید شده‌اند خاطرنشان کرد: بدون تردید همکاری عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی در حوزه‌های مختلف منطقه امری نیست که آنرا بتوانند مخفی کنند اما در این رابطه من اطلاعی ندارم اما به هر حال آنچه صورت گرفته است سوءظن برانگیز است چرا که برخی از افراد رده بالای جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های فنی علمی و سیاسی در این حادثه مفقود و شهید شدند و دولت عربستان باید در این زمینه پاسخگو باشند. / فارس