اصول گرایان سرپل زهاب

اصول گرایان سرپل زهاب

سال «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» مبارکباد
اصول گرایان سرپل زهاب

اصول گرایان سرپل زهاب

سال «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» مبارکباد

بمب فاجعه اقتصادی دولت در آستانه انفجار

بمب فاجعه اقتصادی دولت در آستانه انفجار

یک کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار بی‌باک گفت: بی‌تدبیری اقتصادی دولت یازدهم کشور را در آستانه یک انفجار شوم اقتصادی قرار داده است که اگر اقدامی فوری صورت نگیرد فاجعه‌ای بزرگ صورت خواهد گرفت.

به گزارش بی‌باک، کارشناسان اقتصادی با اشاره به عبور حجم نقدینگی از مرز هزار هزار میلیارد تومان در سال ۹۴، هشدار دادند که اگر بمب ساعتی نقدینگی فعال شود، برای اقتصاد ایران فاجعه آفرین خواهد شد.

جدیدترین گزارشات بانک مرکزی از رسیدن نقدینگی به مرز هزار هزار میلیارد تومان در پایان بهمن ماه سال گذشته حکایت دارد. برآوردهای اقتصادی بانک مرکزی از وضعیت نقدینگی در بهمن سال گذشته حاکی از رسیدن نقدینگی به عدد ۹۷۵ هزار میلیارد تومان است. 

برهمین اساس، نقدینگی در بهمن ۹۴ نسبت به بهمن ۹۳ معادل ۲۸.۷ درصد و نسبت به اسفند ۹۳ معادل ۲۴.۷ درصد رشد داشته است. طی ۱۱ ماه منتهی به بهمن ۹۴ معادل ۱۹۳ هزار میلیارد تومان به نقدینگی اضافه شده است.

گزارش بانک مرکزی نشان می دهد که نقدینگی در پایان دی ماه ۹۴ به حدود ۹ تریلیون و ۵۰۰ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به دی ماه سال ۹۳ معادل ۲۷.۲ درصد و نسبت به اسفندماه ۲۱.۳ درصد رشد داشت.

کارشناسان اقتصادی می گویند که با روندی که بانک مرکزی اعلام کرده است، حجم نقدینگی از مرز هزار هزار میلیارد تومان در پایان اسفندماه عبور کرده است. گرچه این نقدینگی به خودی خود نامطلوب نیست اما اگر در جهت تولید نباشد، خطرآفرین است. آنها هشدار می دهند که باید مراقب بود که این نقدینگی به سمت بازارهای غیر مولد حرکت و اقتصاد ایران را دچار آسیب و خطر نکند.  

اخیرا نیز مسعود نیلی مشاور اقتصادی رئیس جمهور درباره نقدینگی گفته است: در حال حاضر اقتصاد ایران روی دو بمب ساعتی بزرگ قرار گرفته است. یک بمب ساعتی حجم بالای جمعیت غیر فعال نسبت به جمعیت فعال است که نسبت بسیار بالایی است.

وی، بمب دوم را بمب نقدینگی عنوان می کند و می گوید که این دو بمب ساعتی هنوز فعال نشده‌اند و زمان انفجار را نشان نمی‌دهند. نقدینگی که بمب دوم است، اگر فعال شود، فاجعه درست می‌کند و نیازمند اتخاذ سیاست‌های بلندمدت‌تر است.

نقدینگی پایان ۹۴ بیش از هزار هزار میلیارد تومان 

حیدر مستخدمین حسینی نیز در گفتگو با مهر درباره رسیدن نقدینگی به مرز هزار هزار میلیارد تومان در پایان بهمن ماه ۹۴ بر اساس جدیدترین آمارهای بانک مرکزی گفت: سال گذشته نسبت به اینکه نقدینگی در پایان بهمن ماه ۹۴ به رقم هزار هزار میلیارد تومان می رسد هشدار داده و این موضوع را پیش بینی کرده بودم، اما در همان زمان مسئولان مربوطه در بانک مرکزی نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند و آن را تکذیب و اعلام کردند که به هیچ عنوان اینگونه نیست و این موضوع صحت ندارد.

معاون اسبق بانک مرکزی و وزارت اقتصاد افزود: آمارها در حالی نقدینگی در پایان بهمن ماه سال ۹۴ را هزار هزار میلیارد تومان نشان می دهد که بدون شک ماه پس از آن یعنی اسفندماه هم با حجم زیادی از نقدینگی مواجه هستیم. تولید نقدینگی در دو ماه پایانی هر سال یعنی بهمن و اسفندماه افزایش می یابد، بنابراین رقم نقدینگی در پایان سال ۹۴ قطعا بیش از هزار هزار میلیارد تومان خواهد بود.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی و بانکی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۰ درصد نقدینگی هزار هزار میلیارد تومانی در نظام بانکی قفل است و در گردش نیست، تصریح کرد: بخشی از این نقدینگی به تسهیلات اعطایی به انبوه سازان، ساختمان و مستغلات اختصاص یافته اما هنوز املاک ساخته شده از طریق این وام‌ها بفروش نرفته و بنابراین دریافت کنندگان این وام‌ها هنوز بازپرداختی به بانک‌ها نداشته اند.

وی اضافه کرد: بخشی از این ۵۰ درصد، مطالبات معوق و بدهی های پرداخت نشده دولت به بانک مرکزی و بانک‌ها را شامل می شود. بخشی نیز به مطالبات معوق تولیدکنندگان باز می گردد، تولدیکنندگانی که به دلیل رکود حاکم بر تولید و اقتصاد کشور، نتوانستند تولیدات خود را بفروش برسانند و بدهی های خود را به نظام بانکی بازگردانند و بنابراین هنوز از این جهت تاثیری بر روی اقتصاد و تورم مشاهده نمی شود.  

۵۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی قفل است

مستخدمین حسینی با اشاره به قفل شدن ۵۰۰ هزار میلیارد تومان از رقم کل نقدینگی هزار هزار میلیارد تومانی، عنوان کرد: بنابراین هنوز نقدینگی مذکور اثری بر روی تورم نگذاشته است. واژه بمب ساعتی نقدینگی به این معنا است که اگر نقدینگی به سمت و سوی تولید نرود و خروج از رکود شکل نگیرد، آسیب های جدی در سال ۹۵ از این حیث متوجه اقتصاد کشور خواهد شد.

وی ادامه داد: حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان از نقدینگی مذکور به صورت کالاهای تولیدی در انبارها است که تولیدکنندگان آن، از طریق وام بانکی آنها را تولید کرده اند و هنوز بازپرداختی به جهت عدم فروش کالاهایشان به بانکها نداشته اند. حدود ۳ میلیون تن فولاد در انبارها دپو شده و ۴۰ هزار مترمربع کاشی و سرامیک درانبارها خوابیده است. ۱۵۰ هزار میلیارد تومان هم میزان بدهی دولت به بانکها و بانک مرکزی است که پرداخت نشده است.

این اقتصاددان درباره تبعات آزادسازی نقدینگی هزار هزار میلیارد تومانی عنوان کرد: اگر این رقم در خدمت تولید باشد، کمترین اثر تورمی و مشکل زا را خواهد داشت، اما اگر در خدمت واردات و یا خدمات باشد، به طور قطع آثار منفی دارد.  

وی درباره پیش بینی نقدینگی سه ماه ابتدای امسال هم اظهارداشت: معمولا پس از آغاز سال و در ماه های فروردین و اردیبهشت، مردم از سفرها باز می گردند و فشار روی نقدینگی کمتر است و بخشی از نقدینگی به صورت سپرده به بانک ها باز می گردد، اما به هر حال همه چیز به سیاست های دولت بستگی دارد. به عنوان مثال اگر قرار باشد که از سپرده های بانکی مالیات اخذ شود، به طور حتم آثار زیانبار و مخربی خواهد داشت و نقدینگی را به حرکت درخواهد آورد.

معاون اسبق بانک مرکزی و وزارت اقتصاد خاطرنشان کرد: اما به هر حال نقدینگی در دو ماه اول هر سال تحت کنترل است. زیرا بازار تولید، سرمایه و غیره فعال نشده اند و سرمایه ها به بازارهای پول و سرمایه باز می گردد و بازار با یک آورده مواجه است، بنابراین طی این دو سه ماه ابتدای سال نباید منتظر افزایش چشمگیر حجم و رشد نقدینگی در کشور باشیم.  

نقدینگی در حال حاضر در کجاست؟

ابوالقاسم حکیمی پور استاد دانشگاه و اقتصاددان در گفتگو با خبرنگار مهر درباره روند افزایش نقدینگی به هزار هزار میلیارد تومان در پایان بهمن ماه که بانک مرکزی آن را اعلام کرده است، اظهارداشت: کارشناسان و اقتصاددانان پیش بینی کرده بودند که نقدینگی در پایان بمن ماه سال ۹۴ به رقم مذکور خواهد رسید و بر این اساس به نظر می رسد که تا پایان سال جاری حجم نقدینگی از مرز هزار هزار میلیارد تومان عبور کرده باشد.

وی با اشاره به اینکه وزراء و دولتمردان نیز علاوه بر اقتصاددانان نسبت به این موضوع اذعان می کردند، تصریح کرد: در دولت یازدهم حجم نقدینگی از رقم ۴۳۰ هزار میلیارد تومان به رقم هزار هزار میلیارد تومان رسیده است، این در حالی است که یکی از شاخص های تورم، رشد نقدینگی محسوب می شود.

حکیمی پور با ذکر این مطلب که نقدینگی فی نفسه بد نیست و در اقتصاد خرد، نقدینگی مثبت تلقی می شود اما به شرط اینکه در جهت تولید و حمایت از بخش تولید کشور باشد نه اینکه حرکت آن لجام گسیخته باشد، افزود: رشد نقدینگی در حد ۲۰ درصد در سال مطلوب ارزیابی می شود و باعث بهبود فضای کسب و کار، بهبود وضعیت تقاضا در جامعه و کاهش نرخ بیکاری می شود.

وی با اشاره به نگرانی هایی که نسبت به افزایش حجم و رشد نقدینگی در کشور وجود دارد و برخی ها آن را به بمب ساعتی تشبیه می کنند، عنوان کرد: اگر رشد نقدینگی به صورت لجام گسیخته به سمت بخش های غیر مولد حرکت کند می تواند به یک بمب ساعتی تبدیل شود و بسیار خطرناک خواهد بود.

به گفته این اقتصاددان، در حال حاضر آمارها نشان می دهد رشد صنایع مختلف منفی بوده و فقط اندکی رشد در بخش کشاورزی حاصل شده است، همچنین آمارها می گویند که با رشد تولید ناخالص داخلی به دلیل فروش نفت خام مواجه بوده ایم.  

حکیمی پور با طرح این سوال که باید بررسی شود نقدینگی در حال حاضر در کجاست؟ گفت: یکی از مشکلات اساسی اقتصاد کشور به بانک ها باز می گردد، سیستم بانکی نیازمند بازنگری و یک انقلاب اساسی است. منابع بانک ها در حال حاضر در راستای تولید نیست و لازم است که منابع باید در جهت تولید حرکت کند.

منابع بانک‌ها «فریز» شد

به گفته وی، سیستم بانکی بدهی سرسام آوری به بانک مرکزی دارد و بانک ها حتی به هم پول قرض می دهد و اوضاع آنها بسیار آشفته است و در واقع بانکها ورشکسته هستند. در کنار آن هم سیاست های انقباضی دولت و بانک مرکزی به آنها فشار می آورد که مجبور به فریز کردن بخشی از منابع خود می شوند و بنابراین تسهیلات‌ پرداختی‌شان کاهش می یابد.

این کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی بر انجام یک حسابرسی دقیق از صورت های مالی بانکها برای مشخص شدن وضعیت بدهی های سرسام آور و وضعیت ورشکستگی آنها تاکید و بیان کرد: در طول این سالها هنوز نتوانسته ایم سیستم بانکی مان را متحول کنیم، زیرا مدیران بانکی و اعضای هیئت مدیره آنها هیچ راهکاری برای تحول نظام بانکی ندارند.

وی افزود: بانک‌ها در حال حاضر با وجود اینکه بخشی از منابعشان فریز شده است، به دنبال بخش هایی که تولید محور نیست، حرکت می کنند. شاید بر این تصور هستند که قیمت تمام شده خود را کاهش دهند و به سمت سرمایه گذاری هایی بروند که بازگشت پولشان را تضمیین کند. بانک مرکزی باید یک نظارت اساسی و دقیق نسبت به این وضعیت انجام دهد.

حکیمی پور خاطرنشان کرد: اما هنوز خط مشیء مشخصی برای سیستم بانکی وجود ندارد و دولت همواره به بانک ها به چشم یک قلک نگاه می کند. تا جائیکه بدهی سنگین دولت به نظام بانکی به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. اگر دولت بخواهد این بدهی را تسویه کند باید فقط در جهت تزریق به بخش های مولد باشد.

هجمه رئیس‌جمهور به منتقدان عهدشکنی‌های امریکا

حمله دوباره به منتقدان برجام... این مهم‌ترین رویکرد رئیس‌جمهور در سخنرانی‌هایش طی ماه‌های گذشته است
نویسنده : جعفر تکبیری 
حمله دوباره به منتقدان برجام... این مهم‌ترین رویکرد رئیس‌جمهور در سخنرانی‌هایش طی ماه‌های گذشته است؛ ماه‌هایی که همگان چشم‌انتظار به ثمر نشستن دستاوردهای توافق هسته‌ای یا همان برجام و لمس این دستاوردها در زندگی شخصی‌شان بودند؛ رویدادی که با کارشکنی‌های غربی‌ها شکل نگرفت تا دولتی‌ها که پیشبرد کار کشور را به روزهای پسابرجام گره زده بودند، روزهای سختی را در پاسخگویی به مردم سپری کنند. این روند تا آنجا پیش رفت که وزیر امورخارجه مجبور شد چندین نشست مختلف با همتایان غربی خود به ویژه امریکایی‌ها برگزار کند تا چالش‌های موجود بر سر تحقق دستاوردهای برجام را حذف کند و حتی برخی دیگر از اطرافیان رئیس‌جمهور به جمع منتقدان رفتار امریکا پیوستند اما حالا با تحقق نیافتن این دستاوردها، مهم‌ترین رویکرد دولت و شخص رئیس‌جمهور حمله به منتقدان برجام است تا از این طریق بتوانند کمی از دامنه نقدها بکاهند. نکته مهم در این بین آنجاست که این حملات به منتقدان برجام در حالی صورت می‌گیرد که حتی خود اعضای دولت از جمله ولی‌الله سیف رئیس کل بانک مرکزی، علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی و حتی محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه نیز در مجامع مختلف به عدم تحقق دستاوردهای برجام اعتراف کرده‌اند؛ اعتراف‌هایی که گویا رئیس‌جمهور هنوز قصد ندارد بپذیرد. 
حال بار دیگر این اتفاق و حمله به منتقدان برجام در سخنرانی دیروز رئیس‌جمهور نمود پیدا کرد؛ جایی که روحانی گفت: «زمانی که می‌گفتیم می‌توان در پای میز مذاکرات مشکلات را حل کرد، بددل‌ها عنوان می‌کردند که این کار امکانپذیر نیست و روزی که می‌خواستیم با شش قدرت جهانی به توافق برسیم، باز هم بدبین‌ها و بدگمان‌ها گفتند که درست است که به توافق رسیدید، اما قابل اجرا نیست و آن روزی که به روز اجرای برجام رسیدیم، باز هم همان‌ها چنین گفتند که آنان به آنچه به شما وعده داده‌اند، عمل نخواهند کرد و شما در این مذاکرات به موفقیت نرسیدید.» 

  سد بزرگ پیش پای ملت برداشته شد!
حسن روحانی که در مراسم روز جهانی کارگر سخن می‌گفت، عنوان کرد: راه برای سرمایه‌گذاری خارجی و افزایش تولید، در دوره پسابرجام گشوده شده و امروز نیازمند کار و تولید هستیم و این دو بدون سرمایه و تکنولوژی امکانپذیر نیست. رئیس‌جمهور با بیان اینکه در حال حاضر سد بزرگ پیش پای ملت و کارگران با تلاش دیپلمات‌ها برداشته شده است، افزود: برجام راه را برای حرکت به سمت تعالی برای مردم باز کرده است. روحانی با اشاره به اینکه زمانی که ما می‌گفتیم پای میز مذاکرات می‌توان مشکل را حل کرد، بدبین‌ها و بدگمان‌ها می‌گفتند امکان‌پذیر نیست، گفت: زمانی که با شش قدرت جهانی به توافق رسیدیم باز هم بدبین‌ها و بدگمان‌ها می‌گفتند، قابل اجرا نیست و نیز در روز اجرا باز هم بدبین‌ها گفتند که به آنچه به شما وعده داده شده عمل نخواهد شد. 
وی با طرح این سؤال که چرا کار یک ملت بزرگ را کوچک نشان می‌دهید؟ افزود: این کار بزرگی که انجام شد، کار دولت نیست بلکه کار یک ملت بزرگ، قدرتمند و مقاوم است و کاری است که توسط همه مردم با هدایت‌های رهبر معظم انقلاب انجام شده است. رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه برجام تصویب و اجرا شده است، گفت: می‌گویند که در مقام عمل برجام را نمی‌بینیم. صادرات نفت و میعانات از یک‌میلیون و 200 هزار بشکه به 2 میلیون و 300 هزار بشکه رسیده است اما می‌گویند این چیزی نیست که دو برابر شده و مهم نیست. روحانی با بیان اینکه در حال حاضر در سایه برجام برای نقل و انتقال پول دست شما باز شده است اما بدگمان‌ها می‌گویند مهم نیست، افزود: در سایه برجام به جای اینکه کشتی‌های بزرگ در ساحل کشور همسایه پهلو بگیرند و با لنج بار به ایران برسد و برای هر کانتینر 700 دلار پول بگیرند، در ساحل ایران پهلو می‌گیرد و می‌گویند چیزی نیست. بدگمان‌ها می‌گویند ما در سایه تحریم زندگی خوبی داشتیم چرا زندگی ما را برهم زدید. رئیس‌جمهور با بیان اینکه امروز روزی است که راه برای سرمایه‌گذاری خارجی باز شده و نیاز به کار و تولید داریم، افزود: آیا تولید و کار بدون سرمایه و تکنولوژی امکانپذیر است؟ شرکت پرافتخاری به نام مپنا بدون سرمایه‌گذاری و اقتصاد دانش‌بنیان ایجاد نمی‌شد، اگر امروز کارگران، مهندسان و مدیران مپنا به عظمت شرکت خود افتخار می‌کنند، به‌خاطر کار، تلاش، علم و سرمایه‌گذاری در این بخش است. 
 
  لزوم حرکت به سمت اقتصاد دانش‌بنیان
دکتر روحانی با اشاره به اینکه امروز بنگاه‌های اقتصادی کشورمان در سطح جهانی در حال رقابت با رقبای خود هستند، اظهار داشت: شرکت‌های ایرانی باید قدرت و توان رقابت خود را در مقابل شرکت‌های بزرگ جهانی ارتقا دهند و اگر می‌خواهیم که از لحاظ اقتصادی درآمد و ثروت خود را افزایش داده و در کنار آن وضع کارگران بهبود یابد، باید به سمت اقتصاد دانش‌بنیان حرکت کنیم. رئیس‌جمهوری اضافه کرد: اگر نتوانیم با دنیا رقابت کنیم، نخواهیم توانست بازار صادراتی منطقه و جهان را از آن خود کنیم و اگر نتوانستیم بازار صادراتی را در اختیار بگیریم، نمی‌توانیم سطح تولید خود را از لحاظ کمی و کیفی افزایش دهیم. 
دکتر روحانی با اشاره به اینکه متأسفانه طی 40 سال گذشته توان اقتصادی کشورمان پاسخگوی میزان متقاضیان کار نبوده است، خاطر نشان کرد: در طول این سال‌ها همواره آمار متقاضیان کار بالا و توان اقتصادی برای جذب کارگر ساده و حتی متخصصان فراهم نبوده و این باعث یک ناامنی در بخش اشتغال شده که برای رفع آن، باید زمینه را برای اشتغال بیشتر فراهم کرد که به تبع آن، جایگاه و شأن کارگر نیز ارتقا می‌یابد. رئیس‌جمهوری اضافه کرد: همانگونه که در اقتصاد باید رقابت وجود داشته باشد، باید شرایطی فراهم شود که کارگران نیز برای انتخاب شغلی در شأن خود، قدرت انتخاب داشته باشند. 
دکتر روحانی با تأکید بر اینکه باید مردم به آینده کشور امیدوار بوده و آینده اقتصاد، روشن بوده و تورم در مسیر کاهنده در جریان باشد، اظهارداشت: باید شرایطی در کشور فراهم شود تا کسانی که به دنبال سرمایه‌گذاری هستند آینده روشنی را پیش روی خود مشاهده کنند و آرامش اقتصاد به آن است که تورم در سطح قابل قبولی باشد. 

  تداوم روند کاهش نرخ تورم
رئیس‌جمهوری با اظهار خوشحالی از اینکه در دولت تدبیر و امید حقوق کارگران و کارمندان از نرخ تورم بالاتر بوده است، گفت: ایجاد چنین شرایطی گام بسیار مهمی بود که دولت یازدهم برداشته و تکیه دولت از لحاظ اجتماعی و سیاسی بر قشر کارگر است. دکتر روحانی، تداوم روند کاهش نرخ تورم را برای اقتصاد بسیار حائز اهمیت دانست و اظهارداشت: در روز ابتدای آغاز به کار دولت یازدهم، تورم بالای 40 درصد بود که به مردم وعده دادیم آن را تا پایان شش ماه به 35 درصد برسانیم که این وعده محقق شد، سپس به مردم وعده دادیم که در سال 93 تورم را به رقم 25 درصد برسانیم که در شب عید سال 94 تورم به حدود 15 درصد رسید و در سال 94 با اینکه وضع اقتصادی همه کشورهای تولیدکننده نفت بسیار بد بود و وضع اقتصادی کشورمان نیز خوب نبود ولی با این حال به مردم وعده دادیم که باید تورم از 15 درصد هم کاهش یابد و خوشبختانه در شب عید سال جاری تورم به 12 رسید و امروز میزان تورم مطابق آمار و شاخص‌های مرکز آمار به زیر 11 درصد رسیده و ان‌شاء‌الله تا پایان امسال، تک‌رقمی خواهد شد. 
دکتر روحانی تصریح کرد: اگر می‌خواهیم اقتصاد کشور در حال پیشرفت بوده و کارگر در کارخانه، خانه و خیابان از امنیت فکری و شغلی برخوردار باشد، باید شاخص‌های کلان اقتصادی کشورمان در مسیر درست قرار بگیرد. رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه اقتصاد کشور درست نمی‌شود مگر اینکه از قدرت جذب سرمایه برخوردار باشیم، اظهار داشت: امروز این شرایط فراهم شده و همه شاهدیم رؤسای جمهوری که به ایران سفر می‌کنند به همراه خود نمایندگان دهها شرکت مهم اقتصادی را برای امضای قراردادهای متعدد می‌آورند و در جریان سفر رئیس‌جمهور قزاقستان بیش از 56 سند توسط بخش خصوصی دو کشور به امضا رسید و رئیس‌جمهور کره‌جنوبی نیز با نمایندگان تعداد زیادی از کمپانی‌های اقتصادی به ایران خواهد آمد. دکتر روحانی خاطر نشان کرد: اگر زمانی باید دست دراز کرده و فناوری‌های پیشرفته را از کشورهای دیگر دریافت می‌کردیم، امروز چنین نیست و خودمان فناوری‌های پیشرفته در اختیار داریم و می‌توانیم برای ارتقای هر چه بیشتر این فناوری‌ها، با سایر کشورها تعامل کنیم. 
رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه در سال 95 شرایط برای فعالیت‌های اقتصادی در مقایسه با سال گذشته مناسب‌تر خواهد شد، گفت: امسال را با هدف‌گذاری رشد 5 درصد شروع کرده‌ایم و اگر بتوانیم تورم را به صورت کاهنده ادامه داده، رونق اقتصادی به‌وجود آوریم و رشد اقتصادی متناسب داشته باشیم و در کنار آن، سرمایه داخلی و خارجی را جذب کرده و بانک‌ها را در مسیر رونق اقتصادی فعال کنیم، می‌توانیم به یک قدرت بزرگ اقتصادی تبدیل شویم. دکتر روحانی تصریح کرد: به حول و قوه الهی روز به روز در مسیر پیشرفت کشور عزیزمان تلاش کرده و آینده‌ای آبادتر برای کشور و اقتصاد ایجاد خواهیم کرد و دولت در این زمینه پشتیبان و حامی کارگران خواهد بود و اینکه توانسته‌ایم 10 میلیون نفر را عمدتاً از قشر کارگر و افراد حاشیه‌نشین تحت پوشش بیمه قرار دهیم گام مهمی برای این قشر محسوب می‌شود. 

   تقدیر از حضور مردم در انتخابات
دکتر روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری انتخابات شکوهمند مجلس شورای اسلامی در هفتم اسفند و 10 اردیبهشت سال جاری اظهار داشت: مردم در این انتخابات بهترین‌ها را برگزیدند و خوشحالیم مجلس شورای اسلامی که از خردادماه شروع به کار خواهد کرد، هماهنگی بیشتری با دولت داشته باشد و دولت بتواند به وعده‌هایی که به مردم داده عمل کند و عهدی که با همدیگر در خرداد 92 داشتیم را به خوبی به مقصد برسانیم. رئیس‌جمهوری همچنین با تجلیل از حضور بانوان در پای صندوق رأی و نیز در لیست نامزدهای راه‌یافته به مجلس شورای اسلامی، گفت: برای اولین بار 18 نماینده خانم به مجلس شورای اسلامی راه یافتند که یک رکورد است و خوشحالیم که بانوان عزیز کشورمان در همه صحنه‌ها و به ویژه در سیاست، حضور دارند و این نیز از آثار بعثت پیامبر عظیم‌الشأن اسلام(ص) است که زنان را به صحنه آورد و فرمود که مرد و زن، عرب و عجم، کوچک و بزرگ، روستایی و شهری و سیاه و سفید به‌جز در تقوا بر یکدیگر برتری ندارند.