معمولاً رزمایشها و تمرینات نیروهای مسلح در نیمه دوم هر سال آغاز میشود و امسال نیز طبق سالهای قبل نزدیک به 20 رزمایش نیروهای مسلح در دست اجرا دارد که طبق برنامه و در زمان خود اعلام میشود. هر ماه به طور متوسط یک یا دو رزمایش نیز خواهیم داشت که هم مردم ما و هم مردم جهان شاهد اقتدار نیروهای مسلح و آمادگی ما در این مقطع خواهند بود.

به گزارش «جوان»، سردار محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دیروز میزبان خبرنگاران رسانههای داخلی و خارجی برای پاسخگویی به سؤالات بود. نشست خبری که در آن جنبههای مختلف سیاست داخلی کشور چه داخلی و چه خارجی مورد سؤال قرار گرفت. اهمیت این نشست خبری در این بود که سخنان فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اولین آوردگاه رسانهای پس از جمعبندی مذاکرات هستهای در شهر وین محسوب میشد.
سردار جعفری در ابتدای سخنان خود به بحث مذاکرات و نتایج حاصله از آن اشاره کرد و گفت: متأسفانه یکی از برداشتهایی که بعد از مذاکرات میشود این است که ما با مذاکره و توافق سایه شوم جنگ را از سر کشور و مردم برداشتیم یا از طریق مذاکره و گفتوگو با دشمن امنیت نظام جمهوری اسلامی تأمین شده است. این نوع برداشتها حق مردم ایران، فداکاری و حماسههای آنان و مؤلفههای اصلی قدرت جمهوری اسلامی نیست.
فرمانده کل سپاه با اشاره به اظهارات دشمنان مبنی براینکه توافق هستهای میتواند زمینه را برای جنگهای احتمالی بیشتری فراهم کند، با اشاره به دیگر سخنان مسئولان امریکایی با این عنوان که چشمانداز هر نوع جنگ آن هم با ایران تیره و تار است، گفت: سخنان این چنینی این مفهوم را میرساند که دشمنان میدانند نه تنها علیه ایران بلکه با ملتهایی که مقاوم هستند و در راستای آزادی و استقلال خود مقاومت میکنند جنگ مستقیم تأثیری نخواهد داشت.
در این میان سردار جعفری به برخی برداشتهای خوشبینانه از امریکا که زمینه نگرانی مقام معظم رهبری را نیز فراهم کرده است، گفت: ممکن است برخی قطعنامههای سابق در آینده لغو یا بیاعتبار شود اما هیچ وقت صدور قطعنامهها علیه ایران به دشمن برای حمله به خاک ایران جرئت نداده است بلکه دشمن به خاطر عوامل بازدارنده ما بوده که هیچگاه جرئت حمله پیدا نکرده است. تهدیدی که امروز بعد از موضوع توافق وجود دارد، سوءاستفادههایی که دشمن میخواهد انجام دهد یا نفوذی که میخواهد در منطقه یا داخل کشور ما داشته باشد، است که باید با آنان مقابله شود.
برگزاری 20 رزمایش تا پایان سال
فرمانده کل سپاه درادامه بار دیگر بر انجام رزمایشها بر طبق برنامه زمانبندی شده اشاره کرد و گفت: معمولاً رزمایشها و تمرینات نیروهای مسلح در نیمه دوم هر سال آغاز میشود و امسال نیز طبق سالهای قبل نزدیک به 20 رزمایش نیروهای مسلح در دست اجرا دارد که طبق برنامه و در زمان خود اعلام میشود. هر ماه به طور متوسط یک یا دو رزمایش نیز خواهیم داشت که هم مردم ما و هم مردم جهان شاهد اقتدار نیروهای مسلح و آمادگی ما در این مقطع خواهند بود.
سردار جعفری در ادامه با تأکید بر حفظ توانمندیهای دفاعی کشور تأکید کرد: یکی از برنامههای اساسی دشمن نفوذ در منطقه و اثرگذاری بر مسائل منطقهای است که هدف اساسی آن تجزیه کشورها با استفاده از اختلافات قومی و داخلی است. جمهوری اسلامی به ویژه سپاه برای مقابله با جنگهای نیابتی که به راه انداختند و کسانی که مقابل جبهه مقاومت اسلامی جبهه گرفتند با همه توان آماده است تا علاوه بر حمایتهای مستشاری کشورهایی که از ما درخواستی داشته باشند تا حدی که در توانمان باشد از آنان حمایت کنیم. این برنامه تا شکست نهایی دشمن ادامه دارد.
هیچ کس در ایران محدودیتهای تسلیحاتی را نمیپذیرد
وی در ادامه در پاسخ به سؤالی در خصوص برنامه سپاه برای توسعه موشکهای دوربرد خود گفت: یکی از توانمندیهای استراتژیک ما برخورداری از موشکهای بالستیک زمین به زمین زیر برد 2 هزار کیلومتر است: سپاه در این عرصه بیشترین توانش را برای توسعه دقتافزایی در موشکهای دوربرد گذاشته است و با برخورداری از سرمایههای انسانی و دانشمندان انقلابی در این عرصه اقدامات مؤثری انجام داده است.
فرمانده کل سپاه همچنین اشاره به قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل درباره محدودیتهای مرتبط با بحث توانمندیهای تسلیحاتی ایران کرد و گفت: این موضوع به هیچ وجه مورد پذیرش جمهوری اسلامی نیست و هیچ کسی در ایران وجود ندارد این نوع محدودیتها را قبول داشته باشد. ما این توسعه را به دلیل نیاز انجام دادیم و با توانمندی بیشتر روی آن متمرکز شدیم.
جعفری در پاسخ به سؤالی درباره تلاش دشمن برای سرنگونی نظام حاکم در سوریه گفت: سوریه در خط مقدم جبهه مقاومت است و یکی از دلایل حمایت ما از سوریه نیز به همین خاطر است. سوریه از ابتدای انقلاب با انقلاب اسلامی بوده و در جنگهای ما تا حد توانش از جمهوری اسلامی حمایت کرد و در کنار جبهه مقاومت و ایران قرار داشت. همین موضوع باعث شده امریکا و رژیم صهیونیستی برای از بین بردن این رژیم در سوریه تمرکز کنند.
مردم فریب فتنهگرانی که رنگ عوض کردهاند نمیخورند
سردار جعفری با تأکید بر برگزاری نمایشگاههایی از دستاوردهای سپاه برای مسئولان جهت آشنایی آنها با این دستاوردها در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه بزرگترین تهدید امنیتی انتخابات پیش رو را چه میداند و برنامه سپاه برای مقابله با آن چیست، گفت: دشمنان در انتخابها برنامهریزی و هدفهای خاصی دارند و به دنبال روی کار آمدن جریانات همسو با خودشان هستند، افرادی که بتوانند در جمهوری اسلامی و در حاکمیت قرار گیرند تا از سیاستهای آنان حمایت کنند و این برنامه دشمن از طریق احزاب و جریانات مختلف صورت میگیرد. از این رو باید مراقب باشیم جریانات سیاسی یا احزابی که در سابقهشان با انقلاب، مردم، شعارهای انقلاب و جهتگیریهای انقلاب مخالفت داشتند، خودشان را در قالب احزاب و تشکلهای جدید جا نزنند تا به نوعی مردم ما را دچار اشتباه کنند.
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه داد: البته بصیرت مردم ما به خصوص بعد از فتنه 88 به حدی رسیده که این نوع حزببازیها که مخالف مسیر انقلاب اسلامی است را تشخیص دهند. البته ما احساس نگرانی جدی در این لحظه نداریم هرچند میدانیم دشمنان تلاشهای زیادی را هماهنگ با مخالفین انقلاب اسلامی انجام میدهند. امید ما به هوشیاری سیاسی و بصیرت مردم است تا فریب این نوع حرکتهای سیاسی را نخورند.
وی در جواب به سؤالی مبنی بر رویکرد جمهوری اسلامی با گروههای مقاومت و حمایت سپاه از رزمندگان مقاومت پس از توافق هستهای گفت: برای امریکا و غربیها موضوع هستهای اصل نیست بلکه هدف اصلی آنان انقلاب اسلامی، مقاومت اسلامی، شعارها و اصول انقلاب اسلامی است. دشمن میخواهد این روحیه را تغییر دهد. برخی نیز در داخل به این نکته توجه ندارند که هدف اصلی دشمن هستهای نیست بلکه انقلاب اسلامی است.
فرمانده سپاه با تأکید بر اینکه ظلمستیزی اصلیترین مؤلفه انقلاب است، گفت متأسفانه برخی صحبتها در داخل نیز این موضوع را تقویت میکند. برای مثال مسئولی از اروپا به ایران میآید و بعد از بازگشت از ایران احساس میکند، ایران در مواضعش تغییر ایجاد خواهد کرد و این به خاطر صحبتهایی است که برخی در داخل انجام میدهند که البته مقام معظم رهبری این نقشه شوم دشمن را افشا کردهاند و این مسیر روشنگری نیز تا به حال خوب پیش رفته است.
سپاه هوشیارتر از آن است که اسیر فضاسازی شود
سردار جعفری در پاسخ به سؤال روزنامه جوان مبنی بر تلاش سپاه بر خودکفایی کشور در حوزه انرژی و استدلال غربیها مبنی بر اینکه آزاد شدن منابع تحریم شده ایران منجر به موج فعالیتهای ایران در منطقه و حمایت از مقاومت میشود، گفت: هدف فعالیتهای سازندگی سپاه که بعد از جنگ شروع شده است، کمک به ساختن کشور و جبران عقبماندگیهاست که با تحریمهای اقتصادی دشمنان این موضوع یک وظیفه انقلابی برای سپاه بوده است.
جعفری با بیان اینکه حمایت از بخشهای خصوصی سیاستی است که سپاه در این چند سال آن را دنبال میکند، گفت: این سیاست با تمرکز روی مناطق محروم و نقاطی که در رابطه با مسائل امنیتی بحث گسترش فعالیتهای اقتصادی در آنجا با مشکل مواجه است یا در عرصههای خاصی که شرکتهای داخلی توان آن را ندارند و باید به دست شرکت خارجی انجام شود اما به دلیل تحریم آنان کنار کشیدهاند، است. نمونه این موضوع فاز 15 و 16 پارس جنوبی است که سپاه جایگزین یک شرکت خارجی شد و امسال نیز این فازها صد درصد به نتیجه رسیده و بخش زیادی از توان تولید گاز و منابع را به کشور اضافه کرده و این وظیفه ادامه خواهد داشت. همه دولتها نگاهشان به این بخش از فعالیت سپاه مثبت است چون کمک به دولت است. دولت فعلی در ابتدا ابهاماتی بر این قضیه داشت اما الان اعتماد کامل و صد درصدی دارد و تقاضاها فراتر از حد توان دولت است.
جعفری در پاسخ به بخش دوم سوال «جوان» با اشاره به برنامههای دشمن برای عملیات روانی، از جمله اینکه برداشته شدن تحریمها اقتصاد کشور را تغییر میدهد، گفت: تمرکز آنان روی اقتصاد داخلی کشور است و در این راستا شیطنتهایی انجام میدهند و ما این موضوع را میدانیم. ما معتقدیم اقتصاد کشور با نگاه به داخل و تمرکز روی منابع داخلی باید باشد حتی حین تحریمها کمکهایی را که لازم بوده است، جمهوری اسلامی به جبهه مقاومت و توسعه انقلاب اسلامی انجام داده و فکر نمیکنم برداشته شدن تحریمها تأثیری بر این موضوع بگذارد و افق روشنی در این ارتباط وجود ندارد. ابهامات زیادی در این خصوص وجود دارد که وابسته به تغییر نگاه است. اگرتحریمها هم برداشته شود نگاه ما باید به داخل و روی اقتصاد مقاومتی باشد که اگر این اتفاق بیفتد شاید در توانمندیهای داخلی کشور تغییری ایجاد شود.
فرمانده کل سپاه درباره ادعای برخی رسانهها و جریانها در خصوص دخالت سپاه در انتخابات گفت: علت هشدارهای سپاه این است که سپاه شکل گرفته است تا از انقلاب اسلامی و از دستاوردهای آن طبق اصل 150 قانون اساسی حفاظت کند. جنگ هشت ساله سپاه را به عرصههای نظامی کشاند در حالی که ابتدا قرار نبود سپاه نظامی باشد. بعداز جنگ به دلیل اینکه تهدیدات نظامی جدی شد سپاه لازم دید در این عرصه هم وارد شود اما نباید فراموش کنیم فلسفه وجودی سپاه حفظ انقلاب و دستاوردهای انقلاب اسلامی است.
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه انقلاب با تهدهای متنوعی رو بهرو است، تصریح کرد: اگر در این وضعیت سپاه نقشآفرینی نکند مأموریت خود را درست انجام نداده حال وقتی سپاه در این عرصه ورود میکند و هشدارهایی میدهد یا اقداماتی انجام میدهد، کسانی که میخواهند از مسیر سیاسی یا فرهنگی اقداماتی علیه انقلاب اسلامی انجام دهند، طبیعی است که عملیات روانی و جوسازی علیه سپاه را شروع میکنند و سپاه را متهم به این میکنند که در دخالتهای سیاسی که امام منع کرده بودند، سپاه وارد شده در حالی که آن فرمایش امام این است که سپاه از یک جناح خاص طرفداری نکند. امروز شاهدیم در جریان اصولگرای همراه انقلاب دهها جریان حزبی وجود دارد که سپاه نمیتواند از هیچ یک از آنها حمایت کند. وی در پایان با بیان اینکه مخالفان سپاه با اتهام دخالت سپاه به دنبال فضاسازی هستند، گفت: اینها میخواهند سپاه را در حاشیه قرار دهند که البته سپاه هوشیارتر از این است که فریب آنها را بخورد.