اصول گرایان سرپل زهاب

سال «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» مبارکباد

اصول گرایان سرپل زهاب

سال «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» مبارکباد

گفتگو با رضوان فرید، نخبه بسیجی استان لرستان


ایمان ، انگیزه و تعهد؛ وجه تمایز نخبگان بسیجی
1390/06/22
  
رسالت امروز




بزرگنمایی:  

منیره غلامی توکلی

اشاره:

رضوان فرید، متولد شهریور ماه سال 1366 در استان لرستان، شهرستان بروجرد است. وی دومین فرزند از خانواده شش نفری فرید است که تحصیلات خود را در رشته کاردانی مکانیک صنایع و تأسیسات به پایان رسانده و اکنون دانشجوی مهندسی تکنولوژی طراحی و نقشه کشی صنعتی است. رضوان که از سوی بسیج جامعه زنان استان لرستان به عنوان یکی از نخبگان بسیجی معرفی شده است؛ علاوه بر رشته تحصیلی خود به هنر خوشنویسی نیز
علاقه مند است و توانسته در انجمن خوشنویسان ایران دوره خط خوش را با موفقیت به پایان برساند. کسب مقام اول در بخش اختراعات و ابتکارات در نهمین جشنواره تجلیل از دانشجویان ممتاز و مبتکر بسیجی لرستان و حضور در لیست سیصد و سیزده جوان برتر استان در سال 86 و اخذ مقام دوم تیراندازی در رشته تپانچه بین خانواده های پاسدار در سال 88 از دیگر افتخارات اوست. البته رضوان فرید، توانمندی‌های بیشتری نیز در عرصه های دیگر دارد که با خواندن این گفتگوی صمیمانه با آنها نیز آشنا می شوید؛

خانم فرید! از سوابق تحصیلی و علمی خودتان برای ما بگویید؟

سابقه تحصیلی من مانند همه بچه ها از مقطع ابتدایی و نشستن پشت نیمکت کلاس اول دبستان شهید رجایی بروجرد شروع شد. در آن دوران همیشه جزء دانش آموزان ممتاز و درس خوان مدرسه محسوب می شدم. بعد از پایان دروه ابتدایی؛ با ثبت نام در مدرسه راهنمایی شاهد سه سال راهنمایی را هم با موفقیت گذراندم. برای ادامه تحصیل در مقطع متوسطه وارد دبیرستان شاهد شدم و با اخذ دیپلم ریاضی فیزیک دروه تحصیلاتم به عنوان دانش آموز تمام شد. در دوره دبیرستان؛ علاوه بر تحصیل، در گروه های تئاتر و فعالیت های فرهنگی شرکت داشتم و موفق به کسب رتبه سوم رشته نشریه دیواری در مسابقات طرح مصرف بهینه انرژی در سال تحصیلی 1380، راهیابی به مرحله استانی مسابقات فرهنگی رفتار علوی درسال 1381، ساخت وسایل کمک آموزشی درس زیست شناسی در سال 1381، بازیگر برتر در مسابقات تئاتر در سال 1382، مقام دوم در مسابقات تئاتر در همان سال شدم. بعد از طی دوره پیش دانشگاهی؛ بهمن سال 84 در دانشگاه علمی کاربردی تعاونی تولید کنندگان بروجرد در رشته کاردانی مکانیک صنایع و تاسیسات تحصیل خود را ادامه دادم و در همان دوره کاردانی و با تاثیرپذیری از مباحث درسی توانستم یک اختراع را به ثبت برسانم که این اختراع شروع فعالیت های علمی ام شد.

پس به جز درس و مشق، دلمشغولی های دیگری نیز داشتید؟

بله به جز تحصیل، به رشته ورزشی تیراندازی علاقه دارم و توانستم در سال 1388 مقام دوم تیراندازی در رشته تپانچه را در بین خانواده های پاسدار در سطح شهر کسب کنم. به خطاطی نیز علاقه زیادی دارم و در این رشته هم موفق به کسب مدرک خط خوش هستم. از هنرهای نمایشی هم به تئاتر علاقه زیادی دارم و همان طور که گفتم در این زمینه هم 
موفقیت‌هایی کسب کرده ام.

چه شد که به عنوان نخبه بسیجی معرفی شدید؟

لطف خدا و حمایت خانواده و تلاش هر فردی، از عوامل اولیه موفقیت محسوب می شود. در مورد من هم همین طور است.اما فکر می کنم کسب مقام اول در بخش اختراعات و ابتکارات در نهمین جشنوراه تجلیل از دانشجویان ممتاز و مبتکر بسیجی لرستان، عضویت در لیست سیصد و سیزده جوان برتر استان در سال 86 از مهم ترین دلایلی بود که در بین بسیجیان استان که همگی از بهترین ها هستند انتخاب شدم.

شما لطف خدا و حمایت خانواده و تلاش را از عوامل اولیه موفقیت برشمردید. از نظر شما سایر عوامل چه هستند؟

معرفت و شناخت استعدادهای درونی و به کارگیری همت و پشتکار در استفاده از نعمت هایی که خدا در وجود انسان قرار داده، اعتماد به نفس و توکل به نیروهای معنوی نیز از دیگر عوامل موفقیت محسوب می شود. متعهد بودن در برابر جامعه و پاسداشت امکاناتی که برای ما فراهم کرده است، سماجت شدید در تحقیقات علمی و پشتکار فراوان نیز در این عرصه مهم است.

و بزرگترین مشوق های شما؟

خانواده مخصوصاً پدر زحمتکش و مادر مهربانم، 
بزرگ‌ترین مشوق های زندگی ام هستند. البته نقش اساتید و حمایت های آنها نیز بسیار مؤثر است از جمله استاد محمود پورملایی که من همیشه شاگرد و ارادتمند ایشان هستم.

در مشکلات به چه کسانی متوسل می شوید؟

دنیا با برکت حضور حضرت مهدی (عج) می چرخد و دست نیاز من هم در تمام لحظات به سوی عنایت گشایشگر ایشان و مادر و عموی بزرگوارشان حضرت زهرا (س) و حضرت عباس (ع) است. البته در تمامی شئون زندگی مثل همه زنان مسلمان سعی دارم الگوی رفتار و کردارم بانو حضرت زهرا (س) و دخت عزیزشان حضرت زینب (س) باشد.

با توجه به اینکه در شهرستان و دور تر از پایتخت هستید امکانات و شرایط تحصیل و ورود به عرصه‌های مختلف اجتماعی را چگونه می بینید؟

امروزه با توجه به فناوری روز از نظر مطالب مختلف احساس کمبود علمی وجود ندارد. تنها چیزی که دغدغه ما در شهرستانهاست عدم امکانات لازم برای بالقوه کردن پتانسیل های موجود در بین جوانان بخصوص جوانان بسیجی است که اگر نیاز به امکانات باشد یا باید ایده و طرح خود را کاملاً فراموش کنند یا اینکه برای رسیدن به هدفشان مدت زیادی از عمر خود را در حال پیگیری امکانات باشند، در حالی که با دراختیار داشتن امکانات ممکن است طرحشان در مدت دو ماه به اجرا درآید. از مهم ترین کاستی هایی که می توان به آنها عنوان مشکلات را داد می توان به 1-عدم وجود کتابخانه های تخصصی و جامع 2- عدم وجود بوجه های کافی و لازم برای تهیه امکانات (به طور مثال طرح اولیه من حدوداً برای اثبات اولیه دو میلیون تومان هزینه نیاز داشت که هیچ ارگان و سازمانی حاضر به حمایت نشد) 3- عدم وجود کارگاه‌های مجهز و آزمایشگاهی برای انجام آزمایشهای اولیه (در شهرستان ما حتی کوچکترین آزمایشگاهی نیست که به مخترعین اجازه انجام آزمایش ها داده شود، فقط کارگاها و آزمایشگاه های دانشگاه آزاد می باشد که باید بعد از چند ماه دوندگی و کاغذ بازی مبلغ واحد دانشگاهی به حسابشان ریخته شده و هزینه متصدی آزمایشگاه یا کارگاه داده شود، بعد از این همه پیگیری هفته ای یک ساعت در طول مدت ترم بتوانید از آن استفاده کنید) 4- حمایت نکردن هیچ سازمان و یا ارگانی از این طرح ها و ایده ها و..... اشاره کرد.

از چه زمانی به صورت رسمی به سازمان بسیج بانوان پیوستید؟

از سال 1379 وارد بسیج دانش آموزی شدم و بعد از چهار سال فعالیت از عضو عادی به فعال تبدیل شدم. بعد از گرفتن دیپلم وارد بسیج محلی شده و فعالیت خود را در پایگاه رضویه ادامه دادم. درسال 1385 به مدت یک سال فرمانده پایگاه رضویه بودم. با قبولی در دانشگاه، پرونده خود را به بسیج دانشجویی انتقال دادم و هم اکنون در حوزه بسیج دانشجویی شهرستان بروجرد فعالیت می کنم. در سال 1385 به عنوان بسیجی نمونه در سطح شهر و بسیجی نمونه در دانشگاه و سه سال متوالی به عنوان نخبه بسیجی استان معرفی شدم.

به عنوان نخبه بسیجی، بسیج و بسیجی را چگونه تعریف می کنید؟

در تعریف بسیج چه جمله ای زیبا تر اینکه (بسیج معجزه امام خمینی (ره) است)؟ به نظر من بسیجی کسی است که همت و تلاش می کند تا وظیفه انسانی‌ای 
را که به او محول شده، به بهترین شکل ممکن انجام دهد و به جامعه اش سود برساند بدون آنکه چشمداشتی داشته باشد. در این تعریف برای بسیجی، چهار ارزش می توان برشمرد: 1- بسیجی اهل تلاش و زحمت و همت و اراده است و برای رسیدن به هدف خود که می تواند از بهترین ها باشد، از هیچ تلاشی دریغ 
نمی‌کند 2- بسیجی در قبال کار محول شده به او احساس مسئولیت می کند و به کاری خلاف انسانیت و وجدان تن در نمی دهد 3- تمام کارهایش فقط برای رضای خداست و چشم به پاداشی ندارد. در واقع رضای خدا بالاترین مرتبه برای اوست 4- فعالیت هایش در چارچوب منافع جامعه است.

جایگاه زنان بخصوص زنان بسیجی را درعرصه های مختلف نظام اسلامی چگونه ارزیابی می کنید؟

بسیج جامعه زنان به عنوان اولین و گسترده ترین تشکل مردمی که زنان ایرانی تشکیل دهنده پیکره آن هستند پس از انقلاب شکوهمند اسلامی در مراحل مختلف بویژه در عرصه های فکری و فرهنگی وظایف خطیری را بر عهده داشته است و به نظر من تا کنون در این عرصه ها موفق عمل کرده و می تواند با تلاش و همتی که در همه زنان ایرانی و بسیجی دیده 
می‌شود بهتر از این هم عمل کند. سال های دفاع مقدس بهترین عرصه برای حضور معنوی و فیزیکی زنان در جامعه اسلامی بوده است و اکنون هم مراکز علمی وامدار تلاش زنان برجسته علمی کشور است. اما از منظری دیگر، زن در جامعه اسلامی یعنی همسر و مادر. وظایف این دو عنوان اگر به درستی و بر پایه ارزش‌های اسلامی انجام شود همه زنان ایرانی بسیجی هستند، خواه کارت عضویت داشته باشند یا نداشته باشند. با این تعریف به نظر من بسیجیان نخبه مادران ایران زمین هستند مثل مادر خودم که توانسته در هر زمینه ای پشتوانه خانواده بویژه پدرم باشد و با تربیت اسلامی و انقلابی فرزندان و تحویل آنان به جامعه نقش عظیمی را به عهده گیرد.

از نظر شما تفاوت نخبه بسیجی با سایر افراد موفق در چیست؟

فکر می کنم بیان مقام معظم رهبری در میان بسیجیان و سپاهیان پاسدار استان فارس جواب این سئوالتان باشد که می فرمایند: «تعهد، ایمان و انگیزه، جوهره بسیج می باشد.» در واقع همین ایمان و انگیزه و تعهد است که می تواند یک نخبه بسیجی را از انسان های موفق، متمایز کند.

چگونه می توان از استعدادها و ظرفیت های بانوان نخبه بسیجی در عرصه های مختلف و در استحکام آرمان های انقلاب استفاده کرد؟

اولین حرکت در این زمینه می تواند تقویت معرفت و شناخت زنان نسبت به استعدادها و ظرفیت هایشان باشد. اگر زنان بتوانند به طور کامل و جامع، این استعدادها را بشناسند و تقویت کنند به طور قطع نه تنها می توانند در استحکام آرمان های انقلاب نقش آفرینی کنند بلکه می توانند در سطح جهان هم حرفی برای گفتن داشته باشند. در این زمینه باید با معرفی الگوهای اسلامی 
گام‌های مؤثری برداشت. الگوهایی که علاوه بر ارزش‌های اسلامی، بومی هم باشند مانند زنان مجاهد علمی و فرهنگی و هنری کشور.

به نظر شما بسیج جامعه زنان تا چه حدی توانسته است در معرفی الگوهای نمونه معنوی و اجتماعی به نسل جوان موفق باشد. چه راهکارهایی را شما ارائه می دهید؟

با توجه به تهاجم فرهنگی غرب و جذب جوانان پاک این مرز و بوم، فعالیت بیسج جامعه زنان نسبت به الگوسازی برای نسل جوان و معرفی نمونه های بسیجی (از نظر معنوی و اجتماعی) نیاز به تقویت و نیازسنجی بیشتر دارد، هرچند به صورت پراکنده کارهایی صورت گرفته است. در این زمینه توجه به معرفی الگوهای برتر از طریق
رسانه‌های گروهی مثل صدا و سیما به صورت چشمگیر و به کارگیری و استفاده از راهکارها و استعدادهای متخصصین و نخبگان برجسته، مفید فایده است.

با توجه به اینکه مدتی فرماندهی یکی از پایگاه ها را برعهده داشتید، آیا می توانید چند زن شهیده و ایثارگر دوران دفاع مقدس را نام ببرید؟

شهید فوزیه شیر دل (فرشته بی گناه). شهید چمران در وصف رشادت این پرستار شهید نوشت: «دختر پرستاری که پهلویش هدف گلوله دشمن قرار گرفته و خون، لباس سفیدش را گلگون کرده بود، 16 ساعت مانده بود و خون از بدنش می رفت و پاسداران هم که کاری از دستشان برنمی آمد، گریه می کردند. این فرشته بی گناه ساعاتی بعد در میان شیون و زاری بچه ها جان به جان آفرین تسلیم کرد.» و خانم فاطمه ناهیدی که یکی از اسرا در دفاع مقدس بوده است.

آیا می دانید نماد عفاف و جها د زن ایرانی، امسال از سوی بسیج به کدام شهیده تعلق گرفته است؟

امسال خانم نسرین افضل به عنوان بانوی نماد عفاف و جهاد زن ایرانی معرفی شده است.

درباره وضعیت معنوی دانشگاهیان کشور ـ دختران ـ
و آشنایی آنها با فرهنگ حجاب و عفاف، جهاد و ایثار چه صحبتی دارید؟

متأسفانه وضعیت معنوی دانشگاه ها ی کشور، چه دختران و چه پسران به جای آنکه روز به روز به بالاترین حد خود برسد، به صورت نزولی پیش می رود.

در حال حاضر دانشگاه های ما به مکانی برای نشان دادن مدهای غربی و نمایشگاهی برای به عرضه گذاشتن فرهنگ و اجناس پوششی تبدیل شده است. البته برخی از دانشگاه‌ها 
حجاب چادر را اجباری کرده اند که با این کار، نه تنها کاری از پیش نمی برند بلکه اوضاع را از اینکه هست بدتر هم می سازند. به جای تحمیل حجاب در دانشگاه ها، فرهنگ سازی حجاب و عفاف تأثیر بیشتری خواهد داشت.

همین کاری که ما در دانشگاه خودمان به همت چند نفر از دانشجویان انجام می دهیم و فکر می کنم به یاری خداوند توانسته ایم دانشجویانی را جذب کنیم. البته شروع کار است و نباید انتظار چندانی داشت اما با توکل به خدا در سال های آینده مطمئنا نتیجه آن را خواهیم دید. در این رابطه اساتید و کارکنان 
دانشگاه‌ها هم نقش بسزایی خواهند داشت. زمانی که استاد با بدترین مد غربی به مدت یک ساعت و نیم در کلاس تدریس می کند، استاد، عمل است و دانشجو، عکس‌العمل! بعد از گذشت یک ترم نه تنها دانشجو یک واحد را گذرانده بلکه یک واحد مد مورا‌هم 
می‌گذراند. البته قصد جسارت ندارم، خیلی ازاساتید هم هستند که در حالی که تخصص خاص دارند استاد اخلاق هم می باشند. ما هم سعی کردیم از اصل، این فرهنگ‌سازی را آغاز کنیم.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.